Der er kuldegrader derude

… men det påvirker ikke forårstegnene i vindueskarmene. Jeg har to forskellige typer planter, som hvert år i januar fortæller mig, at dagslyset er tiltaget, og at foråret ligger lige på den anden side af snedriverne.

Pelargonie

Det er pelargonierne og kløverblomsterne.

Kløverblomsterne – en grøn og en rød – sender på denne tid en masse små nye skud op af jorden. Det er det første forårstegn, som glæder mig år efter år.
Pelargonierne er aflæggere fra de smukkeste og kraftigste af sidste sommers planter. De har stået i vand til de begyndte at spire, hvorefter de er plantet i blomstermuld.
Nu stortrives de i det forlængede dagslys. Jeg krydser fingre for, at de klarer sig frem til maj, hvor de slippes løs i det fri. Inden længe vil jeg begynde at gøde dem.

Venter på handymanHer i weekenden skal jeg tale dunder til husbond. Nu skal han altså se at få gjort noget ved vores toilet, som be-gyndte at løbe for et par måneder siden.

Jeg ville have kontaktet en VVS’er med det samme, men husbond mente nok, det var noget han sagtens selv kunne klare.
Han fik da også vrikket knappen af og fandt ud af, at man bare skulle skubbe til en dims nede i hullet, når det løb. Det klarede problemet.
Det gør det skam også, men vi kan så ikke få sat låget på, fordi der skal skubbes til dimsen hver anden gang, toilettet benyttes.

Nu har vi selv vænnet os til mekanismen og glemmer at fortælle gæster om indretningen. Kun to har spurgt, hvordan indretningen skal bruges.

Det er bare for fjollet, tingene ikke bliver ordnet.

Venter på handyman

Husbond er formand for vores andelsboligforening og sørger rask væk for, at andre, som har et lille problem i ejendommen, får det ordnet med det samme.

Men ikke hos os selv. Skrædderens børn går altid dårligst klædt som bekendt…

Dette indlæg blev udgivet i Hverdag og tagget . Bogmærk permalinket.

7 Responses to Der er kuldegrader derude

 1. havehyrden skriver:

  Ha ha ha, sjovt at læse om……….vi har nemlig haft et lignende problem. Vi afkalkede cisternen (vi har vist det samme toilet som jer), en flaske eddikesyre i vandet og efter et par timer er cisternen fin og ny igen. Træk ud mange gange (for at fjerne den løsne kalk) og så var problemet løst. Det sværeste var at få “knappen” af og på igen. Specielt at få den af, den sad meget stramt, så den fik et par ridser. Men operationen lykkedes og (7-9-13) der har ikke været problemer siden.
  Flotte pelargonier du har. Mine duft pelargonier er ikke vild med vinteren, de får vist for lidt sol. Ikke alle kan stå i vinduerne mod syd, en del står i nordvente. De er de ikke glade for og hænger med ørene.
  Hav en rigtig god weekend.

 2. MajorogMeg skriver:

  Nå lærte jeg noe nytt…tar du avlegger av pelargonien på høsten? Det var nytt for meg, den så jo riktig så frodig ut. Jeg prøver og la min overvintre men tror den har stått for kaldt. Pelargonier er jo så vakre:)) Gleder meg stort til sesongen for planting skal starte:) Blomster er gøy!! Det merkes at dagene er lysere og det er godt.

  “Tale dunder” hørtes ut som en skikkelig alvorsprat:)) Husbond må se til å få fixa den knappen ja:))
  Nyt lørdagen Lone, stor klem fra meg:)

 3. Anette skriver:

  Det er da bare med at få ordnet det toilet. Hvor skønt at dine planter trives så godt. Foråret må vi nok kigge lidt efter i noget tid endnu 😛 God lørdag.

 4. Torilpia skriver:

  Jeg prøvde meg også på avleggere – men får det ikke til. Blir nok helt nye planter på meg i år også. Men synes det er morsomt å så frø .. i fjor rakk jeg det ikke – men i år må jeg se til å prioritere det. Både for egen og minstebarnets skyld :o)

  Er det ikke typisk at mannfolk ordner og fikser for andre – men glemmer det de kan ta tak i hjemme .. må jo finne frem hammer og spiker selv – gi dem hammeren og holde spikeren der den skal slås inn .. da våkner de litt :o) Eller hvis det ser ut som om vi skal til å gjøre noe som “kan” gå galt, da griper de jo inn .. kanskje .. eller hvis man truer med å ringe etter betalt hjelp .. :o) Det er jo nederlag for våre handy-mans :o)

  Ha en fortsatt flott lørdag – klem fra Løkken Verk :o)

 5. tovepia skriver:

  Hei Lone og god kveld;)
  Tale dunder var et virkelig godt uttrykk:D
  Håper din husbond har hørt på din dundertale!
  Nyt helga videre og klem fra meg;)

 6. MajorogMeg skriver:

  Hei igjen Lone
  Jeg har lagt ut et nytt sidebilde på bloggen min, av mine barn og Tobias…synes det er så fint:) Blir varm om hjertet hver gang jeg ser det.. Har det i ramme hjem her også…Nytes:)
  Sov godt:)
  Klem:)

 7. Lone skriver:

  Havehyrde, Jeg tror, at husbond gik i stå på dette stadium, fordi han ikke kunne finde ud af at komme uden om de dimser, som sidder i vejen for at komme ned til vandet, hvor eddikesyren skal hældes i. Men jeg tror, jeg kigger på det i formiddag. Noget må der ske 🙂 Tak for tippet. En hel flaske eddikesyre lyder godt nok af meget :O
  Hav tålmodighed med dine duftpelargonier. Lige pludselig stiger safterne. Mine har også hængt med bladene og har været meget blege, men nu grønnes de.

  MajorogMeg, Ja. Når jeg fornemmer, at det er lige før frosten sætter ind, tager jeg aflæggere af planerne. Det er sjældent moderplanterne kan overleve indendøre. Dog én, som har stået i en krukke, har jeg taget ind i vinter. Den ser ud til at overleve og har kun fået sparsomt med vand. Man kan egentlig bare købe nye hvert år, men jeg syntes, det er spændende at drive dem frem selv.
  Dundertalen prellede af på husbond. Han havde igen vigtigere ting at tage sig til. Så nu bliver jeg selv nødt til at tage over – med en opringning til blikkenslageren 🙂

  Anette, Foråret er her, Anette. Bare vent og se. Når sneen smelter, er der skam vintergækker og erantis på vej 🙂

  Torilpia, Det tager også længere tid for aflæggere at blomstre. De er lidt ranglede i starten. Jeg kan heller ikke vente og køber også nye. Men når aflæggerne begynder at blomstre, bliver man lidt stolt over at have klaret vinteren sammen 🙂
  I år skal du nå at så frø sammen med den lille 🙂
  Vi har mange kneb at gøre brug af, for at få mændene til løse opgaverne 🙂

  Tovepia, Han har lyttet, men intet er sket 🙂

  Jeg ønsker jer en dejlig søndag 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *