Et trist syn

Her er hvalen isbjørnen HValborg stoppet ud med vat og avispapir og sprit…

Shubidua’s tekst ‘Hvalborg’ snurrede i mit hovede i går efter at have set den udstoppede isbjørn uden for Forum.
Hvor jeg dog hader at se et så prægtigt dyr udstoppet. Jeg skammede mig endda over at tage billeder af den og se ejerens dumme grin, fordi han sikkert troede, jeg syntes den er flot, som den hang der på en stang.

Jeg havde lige forladt loppemarkedet i Forum, da jeg fik øje på den. Billederne blev taget og stille sagde jeg som Shubidua: ‘hej med dig’…

Loppemarked

I en bod, tæt på bjørnen, blev jeg fristet og købte en pose brændte mandler. Det er nok den femte pose, jeg har spist helt for mig selv indenfor en måneds tid. Nu må det række.

Jeg slentrede langsomt hjemad gennem sneen. Mandlerne brændte i lommen, så jeg blev nødt til at spise dem. Der blev kun lidt smulder til husbond.
Det var straffen for, at han gik hjem efter max. fem minutter i Forum.
Dér havde han ikke lyst til at gå rundt – slet ikke i mit tempo. Jeg var der en times tid, så ville jeg også hellere ud i det smukke solskin 🙂

Loppemarked

Én ting fik jeg købt til billig penge. – En kartoffelskål til vores nye spisestel.
Nu mangler jeg bare 12 spisetallerkner, 12 forret-tallerkner en sovseskål plus det løse.

Jeg har et gammelt spisestel, som jeg gerne vil have solgt. Sælgeren af min kartoffelskål sagde, at mit gamle bliver svært at sælge, fordi det har en guld-kant. Det vil de unge ikke købe, da det ikke tåler opvaskemaskine og altså skal vaskes i hånden.

Men kartoffelskålen til vores nye gamle stel er i hus. Nu ved jeg, hvad jeg skal kigge efter på sommerens loppemarkeder.

Dette indlæg blev udgivet i Weekend og tagget . Bogmærk permalinket.

8 Responses to Et trist syn

 1. MajorogMeg skriver:

  Utstoppede dyr synes jeg er ille å se…huff..
  Så bra at du fikk nesten hele posen med brente mandler for deg selv:)) Slik kan det gå:)
  Nydelig skål…man ønsker gjerne og fornye sine middagsservice med årene. Men ditt med gullkant, hørtes jo lekkert ut da..men ikke å stå å vaske for hånd. Det er kjedelig det:)
  Snart skal vi på tur, -4 og sol her i dag. Tror kanskje Major vil trives bedre da.
  Petter er yngst, han blir 22 år i april, Trine ble 24 i desember.
  Ha en flott søndag Lone, klem fra meg:)

 2. Deborah skriver:

  Jeg ved intet værre end udstoppede dyr. Fy for den! Det samme gælder pelse, jeg kan ikke fordrage dem. Noget så helt unødvendigt i vore dage.

  Dit stel er rigtig flot. Jeg har ingen opvaskemaskine, og vasker alt i hånden alligevel og guldkant lyder flot, men jeg har sådan set, hvad jeg skal bruge. Men sæt det dog til salg her og se, hvad der sker. Hvorfor vil du ikke selv beholde?

 3. Lone skriver:

  MajorogMeg, Jeg væmmes, når jeg ser udstoppede dyr.
  Vi har ikke opvaskemaskine. Jeg kan godt lide at vaske op. Tankerne flyver så hyggeligt imens 🙂 Mit gamle stel har desværre en farve, som ikke passer til mange duge. Dette er mere friskt i farverne.
  Vi er lige kommet hjem fra en lang tur langs Søerne i København, hvor folk er ude at stå på skøjter. Det var et smukt syn. Jeg havde desværre ikke kameraet med 🙂 Her skinner solen også, og vi har ca. et par minusgrader.
  I må have en rigtig god tur. Hyg jer på denne smukke søndag 🙂 Klem fra mig.

  Deborah, Jeg syntes også, det er ulækkert at se udstoppede dyr.
  Nej, det er bestemt ikke nødvendigt med pelse i vore dage. Man må øve vold mod sig selv for ikke at tænke på de lidelser, der ligger bag en pels.

  Jeg har heller ikke opvaskemaskine. Jeg kan godt lide at vaske op 🙂
  Når jeg har fået lidt mere af mit nye stel, sætter jeg det gamle til salg i den Blå Avis. Jeg er ked af farven på det gamle.
  God søndag til dig, Deborah 🙂

 4. tovepia skriver:

  Enig med deg! Trodde tida var over for utstoppede dyr!
  Herlig skål du kjøpte deg, jeg er jo så glad i blått;)
  Brente mandler laget jeg for første gang til jul, og jeg fant ut at jeg må nok vente til neste jul før jeg lager igjen, for de er farlig gode;)
  Ha en god søndag og klem fra meg;)

 5. Jens skriver:

  Jeg bryder mig heller ikke om udstoppede dyr. Egentlig er det nok ikke dyret i sig selv som jeg har noget i mod. Det er nok snarere den stolthed som man udtrykker, når man vælger at udstoppe et dyr man selv har skudt. Jeg synes det er lidt bizart at prale med den slags og jeg synes ikke det er noget at være stolt af.

  Jeg grinede meget af historien om dine brændte mandler. Jaja, selvfølgelig var du NØDT til at spise dem, haha…… 😀

 6. Annette skriver:

  Fantastisk god smag du har angående stel, Lone. Jeg har nemlig kaffestellet, som jeg arvede fra mine forældre ☺ ☺ ☺
  Jeg har det også utrolig svært med udstoppede dyr, jeg ved godt at dyrene er døde og ikke oplever den ydmygelse det må være at stå udstoppet på et marked, men alligevel – det virker forkert og ikke spor tiltalende.
  Din historie af toilettet, som jeg ikke kunne lade være med at smågrine lidt af (jeg forstår godt din irritation), den fik mig til at tænke på, at jeg på et tidspunkt var på et toilet på en café her i Brabant. Toilettet var af den gammeldags type med højtsiddende sisterne og den kæde der normalt er fastgjort til sisternen, den fandtes ikke og der var heller ikke andre indikationer for, hvordan systemet skulle betjenes. Jeg nåede ikke at få snakket med min mand om det underlige toilet før vi sad i bilen på vej hjem, han spurgte om der da ikke var et rør som gik fra sisternen? Jo, det var der, men jeg gik ud fra at det var vandrøret som jeg ikke turde begynde at hive i. Men fidusen var, at ved at hive lidt op/ned i vandrøret så skyllede toilettet ud. Man lærer noget nyt hver dag ☺ ☺

 7. Madame skriver:

  Jeg var også i Forum, Lone, og nød at gå og kigge. Hvor er den smuk din kartoffelskål i ‘Blå blomst’ – jeg elsker det stel og har arvet middags- og frokosttallerkner. Nu har du en god grund til at gå på loppemarked fremover 🙂

  Jeg har det med isbjørnen præcis lige som dig – jeg kan slet ikke have det. På min arbejdsplads står der en kæmpe udstoppet isbjørn foran vores biblioteket …

  Ha’ en rigtig god aften!

 8. Lone skriver:

  Tovepia, Jeg skal også selv prøve at lave brændte mandler. De må være langt bedre end dem man køber. Købemandlerne er egentlig lidt for sukrede efter min smag 🙂

  Jens, Jeg kan ikke se noget smukt i et udtørret dyr overhovedet – hverken pattedyr, insekter eller fugle. Jeg havde det skidt med naturhistorielokalet i skolen, som var fyldt op med dyr, der sad og stirrede med døde øjne i glasmontrene.

  Annette, Det er så smukt, kaffestellet. Det så jeg også på loppemarkedet 🙂
  Min nor havde et stel, som hed Julerosen, men det blev solgt efter hendes død. Det var nogle enorme kaffekopper.
  Toiletter kan også blive for smarte, så det er en videnskab, hvordan de benyttes :O Jeg havde et problem engang, hvor det var en knap i gulvet, man skulle træde på.
  Der burde hænges et vejledende skilt op, så sådan nogle som os kan bruge vidunderet 🙂

  Madame, Og du har spisestellet? Bare det var mig… Jeg har lang vej endnu med kun en kartoffelskål 🙂 Det er vist også det dyreste stel, jeg har forelsket mig i. Jeg tror forøvrigt, det var hos dig, jeg lagde mærke til stellet første gang…
  Sikke mange mennekser, der var i Forum 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *