Det var forsøget værd

…  at lave fedtemadder til fuglecaféerne. De blev vellykkede. Det var tilmed rigtig hyggeligt at tilberede dem.
Opskriften fandt jeg hos Badut, som jeg tilfældig kom forbi forleden. Der er rigtig mange idéer at hente hos hende.

Udendørsliv

Nu er de kommet op at hænge. De virker lettere at komme til for fuglene – mere bløde i det. De købte mejsekugler er stenhårde. Dem har jeg mast og smidt på græsset, så de kan få glæde af dem.

Så er det på med støvlerne. Det er tid til endnu en luftetur. Rufus og jeg er ude i sneen det meste af tiden. Når vi kommer ind i brændeovnsvarmen, falder vi om på hver sin sofa og tager os en lur. Så lidt og spise – og ud igen. Livet er herligt på landet i den hvide sne 🙂

Udendørsliv

Der er en fugl, der drev gæk med os og tegnede pile for at vise, hvor vi kunne finde den. Det skal ikke undre mig, om den har gået modsat pilene 🙂
Rufus og jeg satte også spor på fjorden.

Hvor jeg er vild med de hvide veje. Der er sikkert ikke mere sne inde i byen, men hér… Hér er der bare så smukt.
Rufus viser mor vejen til fjorden.

Udendørsliv

Se så bare. Fjorden er frossen fra bred til bred. Sneen ligger løst, så det er bare med at komme ud på skøjterne.
Det ville jeg have været allerede i mandags. Nu er det torsdag og jeg har endnu ikke været ude at løbe.

Udendørsliv

Jeg har travlt med at strikke halstørklæder til birketræerne, fodre fuglene og give dem rent badevand en gang i timen.
Der skal hentes brænde og holdes gang i ilden. Der bliver bagt og lavet mad.
Madames opskrift blev afprøvet i går. Den smagte herligt og kan stærkt anbefales. Næste gang vil jeg dog udelade den ene teskefuld salt.

Et ældre ægtepar er flyttet ind i et hus i nærheden. Rygtet siger, at de har 20 katte. Det tror jeg nu ikke, de har. Jeg har kun set fire forskellige. Men Rufus og jeg holder øje med familien.

Udendørsliv

Sent på aftenen, når det er mørkt, ynder jeg at åbne et vindue i et mørkt rum, læne mig ud og stå og nyde aftenlydene udenfor. Det har jeg lige gjort. En hare hoppede rundt på græsset for at se, hvad fuglene har efterladt af føde. Der gik nogen tid, inden den opdagede mig. Nu har jeg smidt et par gulerødder ud til den. Det håber jeg, den opdager 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

14 Responses to Det var forsøget værd

 1. MajorogMeg skriver:

  åh…der er du Lone:) Du koser deg på landet, Rufus også ser jeg:) Dere har det sikkert kjempedeilig, med mating av fugler og masse kos. Tenkte på deg i dag og regnet med du var der.
  Herlige bilder:)
  20 katter?? Kan det være mulig? Da får Rufus det travelt, regner med han ikke er godvenner med de?
  Kos deg masse, nyt hvert minutt du har på landet, gi Rufus en god klem fra meg:)
  Stor klem til deg, Major sover men jeg er sikker på at han hilser han også:)

 2. MissMuffin skriver:

  Hvor er der smukt på landet, kan godt forstå i hygger jer. Jeg glæder mig til vi engang får et fristed at flygte hen til både sommer og vinter- kolonihaven er li kold nok at opholde sig i:)
  Vi overtog engang en gammel gård fra en dame der havde haft 20 katte eller mere. Jeg glemmer aldrig lugten da gulvtæpperne blev brændt og den GULE røg steg til vejrs, sån noget kattetis lugter frygteligt. Der lå efterladenskaber i alle skufferne i køkkenet osv…
  ADR! Så alt måtte rives ned og skiftes ud…

 3. Madame skriver:

  Sikke nogle fantastiske billeder, Lone! Og det lyder så hyggeligt, hvad I går og laver på landet. De fedtemadder til fuglecaféerne må jeg prøve at lave, for du har helt ret i, at de færdigkøbte mejsekugler er stenhårde. Jeg maser dem altid, før jeg lægger dem til fuglene – både på foderbrætterne og på jorden til solsortene.
  20 katte hos naboen – det lyder altså lidt skørt 🙂

  Ha’ en dejlig fredag begge to 🙂

 4. havehyrden skriver:

  Det lyder som en rigtig dejligt dag for Rufus og dig. Og sikken en masse fuglefoder du har fremstillet. Det må jeg da prøve. Men sprækker plastkrusene ikke når man hælder varmt fedt ned i dem?
  Hav en dejlig weekend!

 5. Torilpia skriver:

  Det virker som om du koser deg skikkelig :o) Mange flotte opplevelser i naturen og kos inne i varmen. Nydelig strikke-skjerf og mange fine bilder.

  Jeg er glad i katter – men det holder lenge med èn for meg :o)

  Ha ei flott helg – klem!

 6. Marina skriver:

  Næ hvor er det hyggeligt at du også er glad for at lave majsebolde. Jeg nyder selv meget de ivrige fugle der flokkes omkring mine og skal snart til at lave nye omkring det oprindelige sæt kogler. Plastkrusene flækker ikke når man hælder fedt i dem, men hvis man er urolig er kan man bare lave dem i almindelige kopper og lade dem stå noget længere i en balje med varmt vand så det yderste fedt smelter og koglen kan trækkes op.

  Jeg er vild med dine gummistøvler. Sådan nogen står højt på min ønskeseddel og måske en dag jeg bare springer ud i at købe dem selv…

  Iøvrigt er det en meget dejlig blog du har her. Det er første gang jeg er her, men det bliver bestemt ikke den sidste.

 7. fivetosix skriver:

  Der er sååå dejligt på landet. Fred og ro, og tid til nydelse. Og som I forstår det, dig og Rufus 😉

 8. Lone skriver:

  Det har været nogle vidunderlige dage på landet 🙂

  De hjemmelavede mejsekugler er langt bedre, end dem man køber. Svinefedtet, som de er lavet af, holder sig blødt i frostvejr i modsætning til de købte.
  Hvis du har lyst til at lave dem selv, kan du følge vejledningen hos Badut, som der er linket til i indlægget.

  Marina, Tak for opskriften til mejsekuglerne 🙂
  Jeg var også nervøs for, at plastkrusene ville smelte, men fedtet er kun lige smeltet på lavt blus. Det kan krusene sagtens holde til. De kan endda genanvendes næste gang, fuglene skal have mad.
  Jeg kan anbefale dig støvlerne. De er praktiske i høj sne – og holder fødderne varme 🙂
  Jeg blev glædelig overrasket over at kigge ind til dig på din dejlige blog 🙂 Der er mange tips og idéer. Jeg ser, at du også nyder ‘How About Orange’ 🙂

  Vi er nu tilbage i byen. I aften skal husbond og jeg til middag hos venner.
  Rufus bliver hjemme og slapper af.

  Jeg ønsker jer alle en dejlig weekend!

 9. Sister Bonde skriver:

  Tak for skøn billedtur – og hvad er det for noget med at strikke halstørklæder til birketærerne?

  Flotte kogledimser til pipperne.

  God weekend til dig og dine.

 10. Henny skriver:

  Ja, du må da godt nok have travlt, hvis du skal have strikket halstørklæder til alle træerne! Rufus ser rigtig ud til at nyde livet på landet.

 11. Annette skriver:

  Hvor har I hygget jer på landet, du og Rufus.
  Tak for de dejlige billeder af jeres ophold i den dejlige sneverden. Rufus ser utrolig majestætisk ud som han ligger der og observerer på det sidste billede. Da jeg så billedet kom jeg til at tænke på, om han føler at skal passe på dig, når I er på landet alene?
  20 katte, jeg håber at det kun er løse rygter, for det er næsten ikke til at bære. Kan man tage sig godt af 20 katte? Jeg har ikke så megen forstand på katte, men for mig lyder det til at være i overkanten, hvis alle kattene skal have et godt liv.
  En rigtig god weekend til dig.

 12. Jens skriver:

  Sjovt indlæg, for det minder mig om noget som jeg har tænkt på hele dagen; vinterdepression. Hvorfor er der så mange som får vinterdepression? Kunne det mon være fordi at folk lukker sig inde om vinteren og sidder inden døre uden at få hverken frisk luft eller motion? Måske er det slet ikke det manglende sollys som mange taler om?!

  Det er da muligt at jeg tager fejl, men når du skriver at du og Rufus “er ude i sneen det meste af tiden”, så tænker jeg, at det var vi nok mange som kunne lære noget af. Jeg tror i hvert fald at jeg burde komme lidt mere ud. Desværre er jeg meget bedre til at sidde i en god stol og læse bøger. 😀

 13. henriette skriver:

  Ej sikke heldige træer du har ;)) En skøn farve og klar favorit hos mig, den er nemlig så frisk og forårsagtig syntes jeg.

  Herlige dage i sommerhuset, det er bare dejligt at læse med om.

  Rigtig god mandag og kærlig hilsen
  Henriette

 14. Lone skriver:

  Sister, Jamen birkerne stod og frøs, siger jeg dig!… Så strikker man da halstørklæder til dem 😉

  Henny, Pindene gløder, der er mange træer, der trænger 😉
  Rufus havde også nogle herlige dage. Men han er også glad ved at være hjemme hos farmand igen 🙂

  Annette, Det var helt vidunderligt deroppe. Vi hyggede os, Rufus og mig 🙂 Jo, han er meget ansvarsfuld og passer godt på mig, når vi er alene deroppe. Han kollapser også, når vi er hjemme igen, og husbond tager over. Så sover han et par døgn :O
  Jeg er lige ved at tro, at rygterne taler sandt. Jeg så andre katte denne gang – gerne to og to sammen. Hvis de ikke er neutraliserede, gruer jeg for, at der snart vil være i hundredevis.

  Jens, Det kan der egentlig godt være noget om. Måske er det ikke kun solen, men frisk luft og motion, som holder vinterdepressionen i ave.
  Alligevel tror jeg lyset har stor betydning. Den kridhvide sne gør noget ved humøret. Det er sjovere at være udendørs på landet, hvor det er mere lyst, end her i byen. Herinde går vi rundt i grumsede farver fra bygninger og veje. Det er altså også hyggeligt at opholde sig indendøre i varmen med bøger eller håndarbejde 🙂

  Henriette, Nu er jeg begyndt at overveje, om jeg skal strikke hoser til gærdesmutterne :))

  I ønskes alle en rigtig god ugestart 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *