I februar

… kan man høre den store flagspætte tromme på tørre grene i skoven. Det er hannen der trommer for at gøre hunnen opmærksom på, at nu er det parringstid og for at afmærke sit territorium.

I februar spiser skovskaden af træernes frø. Da det var efterår, gemte den agern og bog i flere hundrede depoter. Nu lever den af at huske hvor de er, læste jeg hos Skov og Natur.

Frederiksberg Have

Skaderne her i byen, husker også, hvor de gemmer Rufus’ godbidder.
Så snart de har snuppet en henkastet godbid, bliver den gemt i løvet under bøgehækkene, hvorefter de kommer frem og beder om flere, som også bliver gemt. Når der ikke er flere at hente, smutter de ind til gemmestederne og finder maden frem under løvet.

Skaderne er ikke så påtrængende som de store sorte og grå kragefugle. Hvis jeg ikke er kvik nok til at komme med maden, flyver de ned og dasker mig i hovedet med benene eller flyver i susende fart forbi og strejfer mig let på ørerne med en vingespids. Rufus’ er sur på dem, fordi de får hans godbidder, men jeg nyder at være omsværmet.

Jens LunnI aften skal jeg se DR1 kl. 21. Det er programmet, Under Cover, hvor et familiemedlem skifter jakkesættet ud med kedeldragt og går undercover.
Jens er salgs- og marketingdirektør hos Falck og prøver dyreambulance- og falckredderjobbet i aftenens udsendelse.

Dette indlæg blev udgivet i Alt det andet og tagget . Bogmærk permalinket.

6 Responses to I februar

 1. Megan skriver:

  Ja, jeg kan godt huske fuglene i Søndermarken, som nogle gange dristede sig til at hugge hundenes godbidder.
  Her ser det ud til at I er på tur i Frederiksberg Have. Dejligt meget sne dér også :0)
  God dag til dig og Rufus

 2. Anette skriver:

  Stakkels Rufus. Håber sørme du får godbidder nok *GG* det bliver da spændende at se det program i aften så når et af dine familiemedlemmer er med. Jeg tror jeg så programmet i sidste uge hvor det var en fra et rengøringsfirma der var trukket i arbejdstøjet. God dag til jer.

 3. MajorogMeg skriver:

  Stakkars Rufus som må dele på godene:) Føle deg omsvermet:)) hehe… Ja hva gjør man ikke:)
  Februar har så langt vært meget kald…med sur vind. Men det går riktig vei om ikke annet.
  Ha en fin dag Lone, klem fra meg:)

 4. Torilpia skriver:

  Synes du ikke det er ubehagelig å ha dem så nære deg ?? Tror jeg ville fått litt panikk jeg .. 🙂

  Flott lesing om fuglenes mat- og depot-vaner .. :o)

  Ha en kjempefin tirsdag – klem!

 5. Lone skriver:

  Megan, Jeg kaster godbidderne til de store fugle. De er så søde, når de står et par meter fra mig og ‘beder om’ 🙂 Jeg ved også, jeg fortryder det til foråret, når de tager de mindre fugles unger. Så fortryder jeg vinterens gode gerninger. God dag til dig og dine søde tøser 🙂

  Anette, Han gør af fuglene og jagter dem, når jeg giver dem hans godbidder 🙂
  Jeg glæder mig til at se programmet. Jens er sådan en sød person, som jeg håber, udsendelsen viser. God dag til jer, Anette 🙂

  MajorogMeg, Er der ikke andre, som vil, må man tage til takke med fuglenes sværmeri :))
  Hvor er det dejligt, at du er tilbage, Guri. Jeg ser andet steds, at I har mistet en god ven alt for tidligt. Det gør mig ondt.

  Torilpia, Nej det syntes jeg ikke, Toril. Jeg er ikke bange for fugle 🙂 De gør det på en kærlig måde. Jeg er mere nervøs for, hvad folk tænker, når de flagrer om ørerne på mig 🙂
  Du må også ha’ en herlig dag 🙂

 6. Inge skriver:

  Hej Lone
  Jeg forsøgte at lægge en kommentar da jeg var på arbejde, men da jeg sidder bag en proxyserver, fik jeg desværre ikke lov, du får derfor denne kommentar lidt sent.
  Jeg forstår godt Rufus er utilfreds med de store fugle, og jeg må nu også indrømme, at jeg ikke ville være 100% vild med at blive basket i hovedet af dem, der er sådan lidt “Fuglene” over det når de kommer lige imod én.
  Glæder mig til at se Undercover chef i aften, kan godt li’ den “serie”
  God dag til jer
  Mange hilsner
  Inge

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *