Det ender nok med en AEG model

Husbond har ofte foreslået, at vi skulle anskaffe os en vaskemaskine i stedet for at benytte møntvaskeri. Jeg har dog strittet imod, da det i så fald også ville kræve en tørretumbler. Det ville komme til at tage god badeværelsesplads op. Desuden hygger jeg mig med at vaske ude, hvor der er alt, hvad man skal bruge af centrifuger, tumblere og ruller. Samtidig med vasken er over, går Rufus og jeg en dejlig tur.

Men nu har jeg alligevel forelsket mig i én. Det er en AEG L76850, som kan det hele. Den stod på badeværelset, hvor vi var til middag lørdag aften. Værtsparret havde haft den et år, og den har fungeret upåklageligt. Maskinen skulle også være kåret som den bedste i forbrugerbladet ‘Tænk’. Så det ender nok med sådan en inden længe.

Vi bliver jo heller ikke yngre. Jeg har fået svar på mine røntgenbilleder,  jeg fik taget forleden. Der er en anelse slitage på den ene hofte, var meldingen. Det betyder sikkert, at jeg ikke skal bære for meget på tunge ting – vasketøj fx…

Husbond skal også passe på. Han havde taget en fridag i fredags, og vi havde planlagt forskellige ting, vi skulle nå. Deriblandt at tage til hans læge for at få en henvisning til røntgen af hans skulder. Lægen målte rutinemæssigt blodtryk mv. og bad husbond om straks at køre på hospitalet for at blive undersøgt nærmere pga. hjerteflimmer. Det kom heldigvis under kontrol i løbet af det døgn, han blev indlagt.

Uha… hvor kan der hurtigt ske noget. Tak, fordi vi fik en blød advarsel.

Kat = god medicin

Nu må vi snart have kat igen. De er så beroligende for husbond 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Hverdag og tagget . Bogmærk permalinket.

15 Responses to Det ender nok med en AEG model

 1. tovepia skriver:

  Så godt at det ikke var noe mer alvorlig, men det kan være ubehagelig nok det du nevner her. Slitasje/artrose får vel de fleste av oss etter hvert; selv er ryggen min og diverse andre ledd fått denne slitasjen, og man skal nok passe seg for tunge løft bl.a.
  Du skal se det blir en katt også:D
  Apropos vaskemaskin, her vet jeg ikke av noe sted hvor man kan gå å få vasket klær slik dere har, så vi har nok alle dette i hus. Du blir nok fornøyd med en maskin hjemme;)
  Ha en god kveld og klem fra meg;)

 2. Megan skriver:

  Hej Lone
  Godt med en blød advarsel. Det skal man være taknemmelig for!
  Det er nu dejligt med en vaskemaskine. Det gør mange ting nemmere, og hvis du helst heller ikke skal slæbe tunge ting mere – og I i øvrigt bor godt oppe i etagerne, så er det jo nok en fin løsning for jer.

  Jeg kunne ikke undvære min vaskemaskine … bortset fra, at der heller ikke er et møntvaskeri lige her i nærheden :0)

  God aften til dig og dine, ikke mindst Rufus
  Megan

 3. Lupo skriver:

  “Nu må vi snart have kat igen”

  …Det er en rigtig god ide 😉

 4. Henny skriver:

  Jeg tror, I bliver glade for at have jeres egen vaskemaskine. Da jeg købte min første, havde jeg et badeværelse på under 4m2, så jeg måtte købe en speciel, lille en, og tumbler kunne der ikke være tale om. Men det gik endda! Jeg var nødt til at investere i vaskemaskine den gang, fordi de lukkede det møntvaskeri, hvor jeg plejede at komme, og der var flere kilometer hen til det næste, hvor det i øvrigt også var umanerligt dyrt.

  Jeg synes bestemt, I skulle få kat igen. Det er godt for helbredet!

 5. Lone skriver:

  Tovepia, Ja, slitage i led og ryg får nok de fleste af os. Vi skal være forsigtige med, hvordan vi bruger kroppen. Jeg syntes ikke, der går en dag, hvor jeg ikke mærker lidt i enten hofte,r ryg eller knæ 🙂
  Hér er der heller ikke så mange møntvaskerier tilbage. De fleste har selv vaskemaskiner. Det er kun os, der er bagud 🙂
  Rigtig god mandag aften og mange klem 🙂

  Megan, Du kan tro, vi var taknemmelige. Det var helt tilfældigt, at vi tog forbi lægen. Det kunne have været gået grueligt galt.
  Jeg tror også, jeg vil få glæde af en vaskemaskine nu. Alligevel har jeg nydt at tage på møntvaskeri og have alting klar til at lægge på hylderne indenfor 1 1/2 time, som det som regel tager. Men det er efterhånden for tungt at bære rundt på.
  God aften til jer, Megan 🙂

  Lupo, Ja, det er det :)) Husbond kan ikke undvære en mis. Han bliver jo nærmest syg, i de perioder (to gange), hvor vi ikke har haft kat.

 6. Lone skriver:

  Henny, Her omkring er der også lukket et par møntvaskerier. En dag lukkes vores sikkert også. Det hører nok til sjældenhederne, at man ikke har sin egen vaskemaskine.

  Jeg tror, at det er livsnødvendigt, at vi får kat igen 🙂 Det er et stort savn. Rygtet vil dog, at et ældre ægtepar, som har lejet et sommerhus ikke langt fra vores, har 20 katte. Det bekymrer husbond, at vores kommende kat skal udfordres, hver gang den kommer ud i haven. Vi må vente og se, om det har sin rigtighed, at der er kommet så mange katte deroppe. Ellers må vi have en norsk skovkat, som kan holde de andre fra huse 🙂

 7. Madame skriver:

  Det var vel nok godt, at I fik en blød advarsel, Lone. Ja, I må da have en kat igen 🙂
  Vi har i mange år gjort lige som dig, nemlig gået på vaskeri og brugt ventetiden til noget hyggeligt. Jeg har det svært ved tanken om, at badeværelset skal fyldes op af maskiner. Men nu vil jeg alligevel kigge på AEG L76850 og måske lade mig friste 🙂

  Ha’ en god tirsdag!

 8. Lone skriver:

  Madame, Husbond trænger til at få en kat igen. Ingen tvivl om det. Vi må ind og kigge på dyreinternaternes hjemmesider. Rufus vil bestemt også blive lykkelig for et nyt familiemedlem 🙂
  Det er også en maskinpark i badeværelset, der har skræmt mig. Men jeg bliver nok nødt til at give efter, da jeg kan mærke “noget” i hofterne, når jeg forslæber mig.
  Den vaskemaskine skulle være rigtig god 🙂

  Også god tirsdag til dig, Madame.

 9. Annette skriver:

  Jeg synes det er flot, at du indtil nu har slæbt op/ned til 4. med vasketøjet, men jeg forstår også godt dine argumenter for at gøre det.

  Gudskelov, at det “kun” er bløde advarsler I har fået. Selv om man overhovedet ikke har lyst til hjerteflimmer, artrose m.v., så må vi jo desværre nok se i øjnene, at vi er kommet i “reparationsalderen”, hvor irriterende det så end er. Jeg skal opereres i mit ene knæ engang i løbet af foråret og jeg har et eller andet i hoften, som jeg bare ikke vil se i øjnene endnu og min mand har diabetis2, som heldigvis stadig kan holdes i kontrol med tabletter og fornuftig kost. Men mentalt er vi jo stadig de unge spænstige mennesker, som vi var da vi var i 20´erne ☺

  Min mand snakker ofte om en kat, men jeg har strittet lidt imod, da jeg er hundemenneske og absolut ingen erfaring har med katte. Men det ender nok med, at vi også får sådan et lille hyggedyr fra internatet til at ligge på skødet og spinde og jeg er helt sikker på, at jeg vil elske den højt fra det øjeblik den kommer indenfor dørene.

  Lone, vær nu god ved dig selv og accepter, at livet er lettere med en udvidelse af maskinparken. Også her forstår jeg så godt dine argumenter. Da jeg blev skilt, besluttede jeg at der ikke skulle elektriske genstande og diverse plastskåle ind i mit liv mere, men langsomt sneg vaskemaskinen, håndmixeren, brødristeren, plastskålene osv. sig ind og jeg nyder dem alle.

  Pas godt på dig selv.

 10. Sister Bonde skriver:

  Har fortsat en tilløber kat til husbond – den er helt klar til levering – skal i Forum på fredag, kan lige smutte forbi med den 😉

  Godt at husbond kom under kontrol – hurtigt.

 11. Lone skriver:

  Annette, Jeg så godt i en kommentar, at du skal opereres i dit knæ til maj, og tænkte, at du nok også var kommet i reparationsalderen.
  Som du skriver, er vi mentalt unge og spændstige og har svært ved at acceptere, at kroppen ikke har det på samme måde. Man syntes ikke det kan være rigtigt, at vi er nået dertil, hvor udskiftning af knæ og hofter, hjerteproblemer og sukkersyge m.m. rammer os. Det kommer først, når man bliver gammel 🙂

  Du kan tro, du kommer til at elske den kat, I får, Annette. Du kan slet ikke lade være 🙂 Jeg er også hundemenneske, men katte har nogle helt andre vindunderlige egenskaber, som jeg også holder meget af.

  Jeg har tænkt nøjagtig som dig, Annette, mht. ikke at anskaffe mig elektriske hjælpemidler, plastartikler (undtaget Margretheskåle) osv. ind i mit hjem. Jeg ville sågar ikke have en kaffemaskine, men købte en gammel manuel kaffekværn med skuffe på et loppemarked, som jeg brugte få gange. Det gik trods alt for langsomt til mit temperament :O
  Men maskinerne har alligevel sneget sig ind i vores køkken med husbonds hjælp. Og nu er jeg nødt til at få en vaskemaskine… Det næste bliver nok en opvaskemaskine. Nej, der sætter jeg grænsen. Der skal være noget arbejde tilbage til mig 🙂
  Kaffekværnen står nu til pynt mellem bøgerne.

  Tak for gode ønsker. Knus fra mig 🙂

  Sister, Har I den stadig? 🙂
  Ellers tak, Sister. Han har fået flere tilbud om katte, han kan få.
  Husbond har et eller andet med, at det skal ske helt tilfældigt, at han og vores nye mis finder hinanden, og at det er kærlighed ved første blik 🙂

  Det var ren lykke, at det blev opdaget i tide. Godt, at vi har en omhyggelig læge, selvom man nogle gange syntes, han er lidt emsig med at sende sine patienter til undersøgelser 🙂

 12. havehyrden skriver:

  I skal da have en maine coone, en amerikansk skovkat. De er så store som hunde og noget af det mest fantastiske der findes. De hviler i sig selv og slås bare aldrig. Måske en legekammerat til Rufus?
  Held og lykke med vaskemaskine projektet!

 13. MajorogMeg skriver:

  Bloggtørke er en UTING! Dette har ikke jeg fått med meg! Husbonds hjerteflimmer og din slitasje i hoften….

  Vaskemaskin bør dere kjøpe:) Høres ut som en katt er på sin plass også:)

  Ta nå endelig vare på hverandre:)
  Klem fra meg:)

 14. Lone skriver:

  MajorogMeg, Du har også nok at se til som sygeplejerske 🙂 Dejligt, at glimtet er vendt tilbage i Majors øjne. Om nogle dage har vi kække Major tilbage igen.

  I må også passe godt på hinanden. Du bliver nok forvænt med at ligge i arm med ham :))
  Kh og mange klem til jer!

 15. Pingback: Gad vide, hvordan blåbær smager? | Himmel og fjord

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *