Det er ikke til at forstå

… at om et øjeblik, så vil hér være en overdådig farvekomposition af krokus.

Kongens Have er altid et tilløbsstykke, når krokus er i blomst. Vi kan ikke komme til for hinanden, når vi ligger på knæ og på maver for at tage et helt specielt billede af de små forårsbebudere. Men vi må have tålmodighed lidt endnu.

I Kongens Have

I går var der vådt. Solen har fået magt, og vandpytterne vokser og vokser.
Sneen snød. Under den lå søer og is, så vi gik forsigtigt på stive ben.

Kunst

Husbond får øje på mangt og meget (jeg ser kun Rufus). Han fik taget et billede af en flot gavlvæg med fugle, som jeg ikke så på turen. Lyskurven er ikke en del af kunsten 🙂

Den søde gravhund stod i et vindue i Kronprinsessegade.

Dette indlæg blev udgivet i Weekend og tagget . Bogmærk permalinket.

13 Responses to Det er ikke til at forstå

 1. MajorogMeg skriver:

  Så flotte bilder av deg og Rufus:)
  Krokus er et vakkert vårtegn. Skal si Husbond har fanget flotte motiv. Ja, vi ser hundene når vi er på tur:))
  Innlegget under har jeg ikke fått med meg, hvordan gikk det til dyrlegen? Hadde Rufus ørebetennelse?
  Major er i bra form nå men jeg må holde ham i ro, det er ikke bare, bare:) Gleder meg til lange turer igjen, blir jo lat av dette;) Solen skinner og innbyr til tur men vi får holde oss i ro hjemme.
  Ha en flott dag Lone, det er mars og det går rett vei nå:)
  Klemmer til deg:)

 2. Helle K. skriver:

  Jeg glæder mig vildt til krokus, erantis og andre forårsbebudere 🙂

 3. Madame skriver:

  Sikke smukke billeder, Lone! Du har indfanget det spirende forår på dejligste vis 🙂 Ja, man skal passe godt på for ikke at falde. Der er is mange steder lige under sneen eller vandet.

  Ha’ en rigtig god mandag!

 4. henriette skriver:

  Ærligt talt så syntes jeg at du og Rufus er det smukkeste i den have 🙂 I ser så glade ud begge to. 🙂

  Jeg glæder mig også ustyrligt til at kunne se små skud af forår, også i min egen altankasse.

  Rigtig dejlig mandag til dig Lone
  Knus Henriette

 5. Lone skriver:

  MajorogMeg, Husbond har været flink til at tage fotos af Rufus og mig på det seneste. Det plejer han aldrig at gøre.
  Det gik fint hos dyrlægen. Det var ørebetændelse. Rufus’ ører er blevet renset, og vi skal fortsætte med at skylle et par gange om dagen.
  Det glæder mig at høre, at Major er i god form igen. Han er ung og frisk og heler hurtigt 🙂 Det er lang tid at holde ham i ro en hel uge endnu.
  Det er skønt, at det er marts. Vores fødselsdagsmåned 🙂
  God dag til dig også, Guri. Mange klem til dig 🙂

  Helle, Ja det gør du :)) Jeg har læst med hos dig. Jeg forstår dig.
  I har sør’me også haft utroligt meget sne – og endda endnu.
  Men det er hvidt. Hér er det gråt og trist med stikkende snestorm.

  Henriette, Jeg kigger også på min klematis på altanen dagligt for at se, om der ikke skulle være knopper på vej. Det har den før haft i februar. Men den ser meget tør ud. Til gengæld trives mine altan-pelargonier fint indendøre. De skal ud så snart, vi har 15 gr. varme.
  Du må også ha’ en dejlig mandag, Henriette. Knus fra mig.

 6. Megan skriver:

  Hej Lone
  Dejligt billeder! Ja, jeg kan lige forestille mig Kongens Have i fuld flor … sådan lige om lidt. Det bliver vel nok skønt.
  Frederiksberg Have er også et tilløbsstykke, når krokus m.m. blomstrer. Det må jeg simpelthen ind og se, når tid er. Min mor bor jo på Frederiksberg!
  God aften til dig og dine … ikke mindst Rufus!
  Kh Megan

 7. havehyrden skriver:

  Det var jo helt forårsagtigt i går. Dine billeder vidner bestemt om dette. I dag er det en anden sag. Jeg har kæmpet mig igennem snebyger både til morgen og efter middag. Foråret er vist sat på standby!

 8. Lone skriver:

  Megan, Frederiksberg Have’s krokus har skrantet de sidste år, syntes jeg.
  Plænen burde drænes. Heldigvis er der stadig vintergækker og erantis.
  God tirsdag til dig, Megan. Klem til dig.

  Det var et vidunderligt vejr i søndags. Vi var også ude at cykle. Solen skinnede og varmede, så man måtte tage vanterne af.
  God dag til dig 🙂

 9. Inge skriver:

  åhhh det blir’ så godt når alle farverne vælter op af græsset i Kgs. have, jeg cykler forbi den hver eneste dag, der er altid liv derinde.. og den rigtig gode tid kommer meget snart.. :-))

 10. Annette skriver:

  Lone, først og fremmest så håber jeg, at det går bedre med Rufus, jeg læste i et af dine tidligere indlæg, at han have havde sat sig ned under jeres gåtur. Jeg håber, at det endnu varer længe før det forfærdentlig sker, selv om der ikke er tvivl om, at han har haft et vidunderligt hundeliv hos jer.

  Erantis, krokus og påskeliljer hvor er de dog henne i år? Selv om påskeliljerne plejer at stikke op af jorden allerede midt i Februar, så ser jeg dem ingen steder hernede. Jeg er på nippet til at kravle over hegnet for at se ind i folks haver, for de må da være på vej, men endnu er det ikke lykkedes mig at finde nogle. Heldigvis har vi haft sol siden mandag, så måske…..

  Noget helt andet sjovt, jeg sad en aften og læste hele din blog igennem, både denne og den tidligere og hvor er der dog mange ting, som jeg kan nikke genkendende til ☺ Man skulle næsten tro at vi har samme alder ☺
  En fortsat rigtig god dag til dig.
  Knus fra et solrigt Holland

 11. Jens skriver:

  Jeg må indrømme, at jeg er…..forbavset. Jeg troede vi kunne blive enige om, at Frederiksberg have er byens bedste! Og det er selvfølgelig også her man findes byens flotteste krokusplæne! 😆

 12. Torilpia skriver:

  Tenk våren har kommet til København allerede .. er bittelitt misunnelig kjenner jeg … :o)

  Mange flotte bilder her nå.

  Håper alt er bra med dere til tross for hofteplager, forhøyet blodtrykk og ørevondt. Ha en fortsatt fin uke – klemmer!

 13. Lone skriver:

  Inge, Bare nogle få varmegrader, – så sker der noget 🙂

  Annette, Det går bedre med Rufus. Han er stadig træt ind imellem, men ikke mere end almindeligt for alderen. I disse dage er han i vældig humør pga. piger i løbetid 🙂
  Ja, de er længe om at komme rigtigt frem, de små forårsbebudere. Det er som om, at de ikke rigtig tror på, at vinteren har trukket sig 🙂
  Åh, jeg håber ikke, at du faldt over for mange pinligheder under læsningen af bloggen, Annette. Nogle gange bliver der skrevet for impulsivt 🙂 Vi har næsten samme alder. Jeg har dog et par år eller fire mere på bagen 🙂
  Mange knus til dig fra mig – i et Danmark også med sol :O
  Ha’ en dejlig fredag.

  Jens, Vi er enige om, at Frederksberg Have er byens bedste, men krokusplænen er fortabt. Den har ikke været særlig køn de seneste år, Plænen er nærmest en sø, hvert forår. Jeg tror omtrent alle løgene er gået til. Heldigvis er der stadig mange krokus (når tid er) andre steder i haven 🙂

  Torilpia, Våren er her ikke helt endnu. Jorden er stadig frossen. Alligevel er erantis og vintergækker dukket op, men ikke i en grad, som når der er varmegrader. Dagtemperaturen ligger stadig omkring frysepunktet.
  Ja, vi har hver vores plager i vores lille familie for tiden :O
  Nu går det heldigvis fint 7-9-13 🙂
  Rigtig god weekend, Toril. Mange klem 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *