Amalienborgs toppede brosten

… bumpede mod dækkene, da vi cyklede ind på slotspladsen i søndags.

Frederik VIII's PalæVi havde allerede været vidt omkring, og mine fingerspidser var begyndt at fryse til is.
Husbond får mange indfald på vores cykelture om steder, vi lige skal forbi at se, så cykel-turene ofte bliver timelange.

På slotspladsen gjorde vi holdt. Jeg øjnede chancen for at komme ind og få varmen på slottet. Der var åbent hus i Frederik VIII’s Palæ.

Jeg ville gerne ind og se det nyrenoverede palæ med de skønne kunster, som har været foreviget på tv. Derudover har jeg set flere billeder hos arkitekten bag renoveringen.

Men køen var lang og de hjemlige gemakker trak mere. Hjemme var der også en hund, som gerne ville i Kongens Have og gå tur.

Frederik VIII's Palæ

 Lidt kongelig har man lov at være.

Dette indlæg blev udgivet i Weekend og tagget . Bogmærk permalinket.

11 Responses to Amalienborgs toppede brosten

 1. Megan skriver:

  Det lyder da som nogle skønne cykelture, du og husbond har! Jeg savner at cykle omkring i København. Det gør jeg virkelig og specielt her, hvor jeg læser om jeres tur :0)
  God weekend!!!
  Klem

 2. havehyrden skriver:

  jeg så den udsendelse som DR sendte i sidste uge om renoveringen. Uhyre spændende. Vi skal på omvisning derinde til maj. Glæder mig, det så ud til at være blevet rigtig flot.
  God weekend!

 3. Madame skriver:

  Jeg håber, I tager ind og kigger i de nyrenoverede gemakker en dag, Lone, og at du tager billeder 🙂 Jeg så et par i avisen – det er simpelthen blevet så flot.

  Ha’ en rigtig god weekend!

 4. MajorogMeg skriver:

  Dere er spreke som sykler rundt i timesvis:) Selvfølgelig vil Rufus være litt kongelig han også:)

  Nok en solskinnsdag her…og jeg gleder meg til Major skal ta stingene, så vi kan komme oss på tur igjen.
  Riktig god fredag Lone, klem fra meg:)

 5. Bente skriver:

  Jeg er sikker på, at der til enhver tid er bedre i de hjemlige gemakker end i de kongelige 😉 (okay … indrømmet … jeg er jo også republikaner, så det farver vist mit syn).

  God weekend!

 6. Marina skriver:

  Hold da op en kø. Selvom jeg også gerne ville se hvordan det er blevet (fik ikke rigtigt opdaget at det kom i TV) så tror jeg også de hjemlige stuer ville have trukket mere i mig. Hav en rigtig dejlig weekend.

 7. Sister Bonde skriver:

  Lone – kan man bare stille sig kø? Jeg troede alt var udsolgt. Min mor og mig vil så gerne ind og se det.

 8. Jens skriver:

  Jeg kan ikke bestemme mig! Egentlig vil jeg rigtig gerne se det…. og det kunne jo også være spændende, at få en lille ide om hvordan der ser ud i palæerne på Amalienborg. Alligevel er jeg vist ikke nysgerrig nok, så jeg kommer sikkert aldrig så langt….. 😀

 9. Annette skriver:

  Hvor må det være spændende at cykle i København, hvor der altid er et eller andet at se. Jeg giver dig ret, det kunne have været uhyre interessant at se det restaurerede palæ (jeg har lige set udsendelsen over nettet), men med den kø som er på dit billede og frysende fingre, så tror jeg også, at den hjemlige hygge og varme ville have lokket mig mere.

  Godt at læse, at det går bedre med Rufus og nej, jeg har overhovedet ikke observeret nogen pinligheder i dine tidligere indlæg. Tværtimod var det meget spændende læsning.

  Fortsat rigtig god weekend til jer og knus fra Holland.

 10. Torilpia skriver:

  Så heldig du er som bor i København :o) Tenk å ha alle de skjønne bygningene i umiddelbar nærhet. Og folkelivet .. *sukk* Jeg savner København jeg.

  Ha en fortsatt fin helg – klemmer!

 11. Lone skriver:

  Megan, København er smuk at cykle rundt i. Jeg savner til gengæld at kunne cykle igennem og ikke skulle stoppe for rødt så tit 🙂

  Havehyrde, Jeg så også udsendelsen. Den var rigtig spændende 🙂

  Madame, Jeg tror alt er udsolgt til rundvisningerne. Jeg anede ikke, man skulle bestille billetter 🙂

  MajaorogMeg, Jeg kan sagtens forstå, du glæder dig til Major får taget stingene. Det gør jeg også. – Så kan han slippe af med luftpuden 🙂

  Bente, De kongelige gemakker kan ikke hamle op med de hjemlige. Jeg holder dog meget af at se smukt udført håndværk og kunst. Det være sig på Amalienborg eller andre museer 🙂

  Marina, Jeg nød også at kunne komme hjem i mine egne gemakker 🙂

  Sister, Næh, det kunne man vist ikke… Det så ud som om, folk bare kom forbi og stillede sig op i køen, men de havde åbenbart bestilt billetter, fandt jeg ud af sidenhen 🙂 Godt vi ikke havde stillet os op og ikke blev lukket ind!

  Jens, Jeg syntes, det kunne have været spændende at opleve den kunst væggene er udsmykket med i virkeligheden. Det er svært at vurdere helheden via TV og billedreportager.

  Annette, Når jeg selv cykler i København ser jeg intet andet end trafikken, jeg skal sno mig igennem. Når jeg cykler med husbond, sker det i et roligt tempo. Og han ser ALT :O

  Toril, København er smuk, må jeg indrømme, men også støjende og med meget trafik. Jeg glæder mig til at komme på landet igen 🙂

  Jeg håber, I alle har nydt weekenden og ønsker jer en rigtig god mandag 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *