Gad vide, hvordan blåbær smager?

Jeg ved det ikke…

Det, jeg har købt og spist på min yoghurt, i mine smoothies, på mine lagkager – og som jeg senest serverede for vore gæster i weekenden på chokolade-mousse/isdesserten, var slet ikke blåbær men mosebøllebær.

Om jeg forstår, at det er tilladt at sælge en vare under et forkert navn.

Mosebøllebær

Mosebøllebær, eller amerikanske blåbær som de også kaldes, indeholder et langt lavere indhold af anthocyaniner, som er den antioxidant, som skulle være så vigtig i bærret. De er i modsætning til blåbær hvide indeni mod blåbærrets violette farve.
Det var en af vore gæster, som havde set i en udsendelse, hvordan vi bliver taget ved næsen, når vi køber blåbær i supermarkederne.

Endelig er hverdagen tilbage. Det har været hektisk med gæster to weekender i træk. Især når husbond vil servere det ypperste, som skal indkøbes, bæres op til 4. og tilberedes over flere dage.

Snart skal vasketøjet ikke bæres op og ned længere.
I dag har elektrikerne og DONG været her og udskiftet den gamle måler til en ny model og gjort klar til vaskemaskinen, som jeg har forelsket mig i.

Tre timer tager det at udskifte en måler.
Jeg udnyttede tiden uden elektricitet med at stå i solens stråler og ordne altaner. Alt vissent plantemateriale fra sidste år og gran fra julen er fjernet. Klematissen er begyndt at få grønne blade. Purløg og fredløs viste sig at stå forårsgrønt under alt det visne.

Så bliver det da forår igen 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Hverdag og tagget . Bogmærk permalinket.

12 Responses to Gad vide, hvordan blåbær smager?

 1. Anna skriver:

  Tilgengæld læste jeg i sidste nummer af iForm at vi slet ikke kan udnytte de anthocyaniner der er i blåbær, så hvis de ellers har smagt godt, de bær du har spist, så tror jeg ikke skaden er så stor 😉

 2. Inge skriver:

  Det er ret frækt at sælge bær med et andet navn, blåbær smager skønt, vi har masser af dem på vores grund i Sverige. Fugle og rådyr er vilde med dem :-))
  Det er dejligt at finde foråret frem altanen, ikke..??

 3. Inge skriver:

  Hej Lone, jeg har nogle problemer med at kommentere ved dig, da dit kommetarfelt ikke accepterer at jeg er bag en proxyserver, nu har jeg prøvet at sætte din adresse ind som en undtagelse, tester derfor lige om det virker. Slet bare den her kommentar når du ser den.
  kh Inge

 4. MajorogMeg skriver:

  Mosebøllebær har jeg aldri hørt om…men blåbær vokser det masse av rundt hytta…nam nam…med nystekte boller eller vafler:) Beste syltetøyet som finnes spør du meg:)
  Skjønner du har hatt det travel ja:) Men så deilig å få på plass vaskemaskinen da. Tenk å slippe gå ned alle de trappene for å vaske klær? Synd du ikke kom deg på landet, jeg satt og lagde et innlegg om hytta når du kommenterte hos meg:)
  Tobias og Major er 2 godinger sammen, Major kan være litt vill så vi må passe godt på. Men Tobias er uredd og elsker Major.
  JA, det er til helga vi skal på hytta:)
  HA en flott kveld Lone, stor klem fra meg:)

 5. Madame skriver:

  Jeg var slet ikke klar over, at der er noget, der hedder mosebøllebær. Måske er det uvidenhed hos grossisten, at de kaldes blåbær?
  I må have haft frygtelig travlt, Lone, med gæster to weekender i træk. Tillykke med fødselsdagen 🙂
  Det bliver dejligt for dig med egen vaskemaskine, når tøjet har skullet slæbes op til 4. sal – jeg er lidt spændt på, hvornår jeg selv overgiver mig. Men så længe husbond kører på vasketeria er jeg vældig tilfreds 🙂

 6. tovepia skriver:

  Visste ikke at bærene vi kjøpte i supermarkeder ikke er så fulle av antioksidanter…enda bra jeg tar et glass rødvin i ny og ne;)

  Tenker det blir godt med vaskemaskin i leiligheten; å slippe å gå ned og ut med tøyet.

  Kos deg resten av kvelden og klem fra meg;)

 7. Anette skriver:

  Hvor bliver det skønt med egen vaskemaskine 😉 Vi slæbte også op og ned før da vi havde vaskekælder men jeg elsker vores vaskemaskine – og tørretumbleren om vinteren specielt (dog mest til sengetøj og håndklæder)

 8. Therese skriver:

  Rigtige blåbær, kan du være sikker på at få, hvis du køber de frosne økologiske – de smager skønt, også når de er tøet op.
  Hvis de er friske, er det de helt små du skal gå efter. Min lokale Spar på Frb. Allé (den store gode af de to der er der), har dem i sæson. Det er helt sikkert de ægte 🙂

 9. Lone skriver:

  Anna, Det læste jeg også, da jeg søgte på blåbær 🙂
  Men de skulle smage langt bedre end mosebøllebær.
  Jeg kunne lide smagen af sidstnævnte indtil, jeg hørte, at det ikke var den vare, jeg havde købt dem for at være. Så det gør jeg ikke mere. Det er uforskammet at vildlede forbrugerne.

  Inge, Jeg fatter ikke, at det er tilladt at kalde dem blåbær.
  Det må være skønt at have dem i sin have. Jeg må kigge efter hos grønthandlerne, om de har de ægte. Nu vil jeg smage et rigtigt blåbær.
  Jo, det var dejligt at se lidt grønt på altanen 🙂

  MajorogMeg, Det havde jeg heller ikke 🙂
  Jeg læste, at de gror vildt her i Skandinavien. Nu vil jeg snart smage de rigtige og blive blå på fingre og omkring munden 🙂
  Jeg har været meget imod at få vaskemaskine gennem flere år. Nu kan jeg slet ikke vente.
  Tobias er en sej lille gut. Han er tryg ved Major 🙂 Men Major ved ikke helt, hvor meget sådan en lille fyr kan tåle. Man kan sagtens se, at de trives godt sammen de to 🙂

  Madame, Det var jeg heller ikke 🙂
  Måske er det uvidenhed hos grossisten…
  Tak for hilsenen, Madame 🙂 Jeg har endnu ikke haft fødselsdag og holder først min i midten af maj oppe i sommerhuset.
  Min husbond vaskede også ofte på vasketeria, da vi begge arbejdede. Det er slut nu, hvor jeg er hjemme. Jeg har i det hele taget fået pålagt mange ekstra opgaver :))

  Tovepia, I køber sikkert også de ægte blåbær. De gror vildt i det nordlige Skandinavien, så jeres er garanteret blåbær 🙂
  Åh, hvor jeg ser frem til at få en vaskemaskine…

  Anette, Jeg glæder mig også til at slippe for at bære op og ned. Især når jeg er begyndt at kunne mærke det i knoglerne 🙂
  Købmandsvarer er alt rigeligt 🙂

  Therese, Igen hjælper du mig 🙂
  Jeg kender den Spar og bor ikke langt derfra. Dér vil jeg kigge forbi i sæson. Nu vil jeg købe en pose frosne for at smage, hvordan et blåbær smager. Tak for info, Therese 🙂

  I ønskes alle en god dag 🙂

 10. Therese skriver:

  Det var så lidt 😉
  Jeg køber de økologiske blåbær fra Irma, når Spar ikke har de friske. I øvrigt er den Spar, helt fantastisk synes jeg.

 11. Megan skriver:

  God morgen Lone
  Hvor skønt at tage afsted til landet igen :0) I løbet af den næste måneds tid vil min mor pakke sine tag og flytte op i sommerhuset i Nordsjælland igen. Så er der forår! Hun bor dér halvdelen af året, men hun venter selvfølgelig med at flytte fra Frederiksberg til sommerhus til vejret er “godt nok”. Så glæder jeg mig til hyppige besøg og gode tur til vandet med hundene. Ahhh, det bliver godt :0)
  Sikke en fin plads Rufus har fundet sig dér. Fandt han mon en kat?

  Klem fra Megan

 12. Jens skriver:

  Jeg plejer at købe økologiske blåbær i Irma. For et par dage siden skulle jeg have gæster til spisning og valgte at gå i Føtex, hvor jeg også købte blåbær. Men de var helt anderledes. Nej, de var ikke hvide indeni, men de var mere end dobbelt så store som dem jeg er vant til at købe. Jeg synes de så underlige ud – siden har jeg selvfølgelig også ovevejet, hvilken slags der mon er rigtige blåbær – og gad vide hvad de andre bær så er for nogen???? Ja, der er skam rigeligt at undre sig over.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *