Solen skinnede

… over motorvejen og agrene, da Rufus og jeg kørte op til landstedet i dag går. Jeg nød at kunne se horisonten igen.

Da vi kom til landstedet og steg ud af bilen kunne foråret ses, føles og høres. Naboerne har sørget godt for fuglene, siden jeg var her sidst. De sang, så det var en fryd.

Redekasserne fik jeg ikke renset i februar, som jeg plejer. Beboerne må selv sørge for rengøringen.
Muldvarpene har haft det festligt. Der var toppe overalt.

 Træer og buske har flotte knopper. Så bliver her også grønt i år 🙂

Begyndende forår 2010
Erantisserne… Hvor er erantisserne?

Det har føltes lunt hele dagen. Jeg fik slet ikke set efter, hvor mange varme-grader her har været. Vanterne har jeg ikke haft brug for.

Rufus har fundet en ny udkigsplads. Mor har fortalt ham, at han skal øje med misserne ude i haven. Ser han en rød killing, skal han sige til. Så snupper vi den, og tager den med hjem til far – hvis naboen længere henne ad vejen ikke har nogen indvendinger. Det siges, de har 20 katte, så kan de sikkert undvære en…

Tue

I skuret fik jeg øje på en enorm tue. Det må være et dyr, som har gravet sig ned.
Sidste gang vi var her, teede Rufus sig helt hysterisk ved skuret. Han sniffede og ville ind for at undersøge noget, men fandt intet.
Så allerede i december har der været nogen på færde. Jeg tror ikke, det kan være et pindsvin. Jeg har aldrig hørt, at de graver sig ned. Vi finder nok heller ikke ud af det. Dyret lister sikkert væk i al ubemærkethed en varm forårsdag .

Dette indlæg blev udgivet i Hverdag og tagget . Bogmærk permalinket.

8 Responses to Solen skinnede

 1. havehyrden skriver:

  Nu er det ikke for at gøre dig nervøs, men det ligner et rottehul. Og det ved jeg desværre en del om, da vi havde rotter i skuret 2 vinter i træk (indtil vi fik Missan). Men du skal bare ringe til kommunen så sender de en ud og kigger på det. Han kan afgøre om det er rotter. En af mine veninder klagede over et stort hul i græsplænen ved siden af en gammel træstub.De mente det var en mosegris eller lignende, men jeg anbefalede at de kontaktede kommunens rottefænger. Og ganske rigtigt, det var et rottehul.
  Men ellers lyder det til at Rufus og du nyder landet, spændende at høre om han “fanger” en kat. Han har da ellers et god udsyn 🙂

 2. Madame skriver:

  Det lyder vel nok dejligt, at du er i sommerhuset og kunne nyde den dejlige forårsdag i går på jeres smukke landsted! Vi har også muldvarpeskud i hele haven – og den er netop vågnet op til dåd igen.
  Jeg krydser fingre for, at du får en lille rød misling med hjem – tænk at have 20 katte som naboen længere henne ad vejen, det er jo helt skørt.
  Ha’ en dejlig torsdag – her på Amager er vejret gråt i gråt 🙂

 3. Anette skriver:

  Lyder skønt med en tur til landstedet og sikke en skøn plads Rufus har indtaget 😉 Det er herligt med fuglesang udenfor – det har jeg også nydt her til morgen. God dag til dig og Rufus

 4. Annette skriver:

  For mig ser det ud som om I hygger jer gevaldigt du og Rufus. Jeg krydser fingre for, at der kommer en nysgerrig rød kylling spadserende igennem haven, med 20 stk. (utroligt, mon de alle bliver passet godt), så kan de vel nok undvære en enkelt ☺
  Med hensyn til blåbærrene, gad vide om der er forskel på, hvad der sælges i Danmark og i Holland. Det må der være og det er vel i og for sig heller ikke usædvanligt, jeg køber jævnligt blåbær og de er altid violette indeni. Når jeg af og til vil kræse for min mand, så laver jeg frugtgrød, det er ukendt her, men min mand elsker det. Jeg plejer altid at bruge blåbær sammen med andre frugter, da det så får den skønneste farve.
  Lone, jeg håber I får nogle dejlige dage på landstedet.
  Knus

 5. Annette skriver:

  Øhhhh, vi tager den lige en gang til, det var altså en killing og ikke en kylling, jeg mente der skulle spankulere rundt i din have ☺ ☺ ☺

 6. MajorogMeg skriver:

  Ser Havhyrden tror det er et rottereir…usj, det må du få sjekket Lone. Grøss.

  Men så herlig det høres ut hos deg. Nydelige bilder som sier VÅR:)
  Rufus så ut til å ta jobben alvorlig der han ligger og skuer ut:)
  Nyt dagene på landet, kos deg:)
  Stor klem fra meg som reiser på hytten imorgen:))

 7. Esther skriver:

  Her har det også været forår i dag. Kunne tage gårdvagten med ikke-lynet jakke. Jeg mindes ikke, hvornår jeg sidst har kunnet det 🙂

  Mht. til hullet/tuen, så synes jeg også det i mistænkelig grad ligner noget fabrikeret af rotter. Du må hellere få det tjekket.

  Fortsat god dag.

 8. Lone skriver:

  Havehyrde, OM jeg blev nervøs?! :O
  Jeg turde næsten ikke gå derud igen. Jeg tog en stok og bankede på trævæggene, så selv regnormene ville have taget benene på nakken.
  Der skete intet. Jeg forestillede mig rotter i hundredvis ville have stormet ud på grunden :)) Jeg turde ikke pirke i tuen og gik nogle timer og tænkte over sagen, hvorefter jeg ringede til kommunen og talte med afdelingen for skadedyrsbekæmpelse.
  De vurderede efter min beskrivelse, at det ikke er en rotterede, da der ingen hul er ned i tuen, og at der ingen efterladenskaber er at se. Man ville nemt kunne se, om der var nogen aktivitet omkring boet.
  Jeg skal holde øje med det en til to uger. Hvis der er sket en ændring, skulle jeg kontakte dem med det samme.

  De mente, det kunne være et pindsvin. Hvis det er det, forlader det boet indenfor den tid.

  Men TAK, fordi du gjorde mig opmærksom på det, Havehyrde. Jeg ville aldrig have tænkt i rotter, hvis ikke du havde gjort mig opmærksom på det 🙂

  Madame, Jeg er så glad for, at jeg kørte herop. Jeg var lige ved at lade være pga. vejrudsigten, som lovede byger.
  Dagen i dag har været omend endnu smukkere. Her er så vidunderligt. Tænk, at man har levet 35 år i en storby, når man kunne have boet her 🙂 Jeg skal love for, at muldvarpene er vågnet :O De er næsten i alle haver her omkring.
  Vejret var også gråt her i morges. Resten af dagen har solen stået i en dis.

  Anette, Jeg blev forbavset over at se ham ligge i en stol. Han ligger normalt aldrig i stole men i sofaer 🙂 Men man kan ligeså godt gøre sig det behageligt, når man har fået besked på at holde vagt med haven :O

  Annette, Vi hygger os meget :O Vi har haven og kan gå ture uden at tænke på trapper (Rufus). Han ligger og kigger efter katte og hunde, som passerer forbi. Vi bor på en hjørnegrund, så der er lidt gående trafik, han kan følge med i 🙂
  Jeg kan betro dig, at der er forskel på, hvad der sælges i Holland og Danmark. I beholder selv den ægte vare, mens vi får en kopi :))
  De “blåbær”, jeg køber i Føtex fx, er importeret fra Holland. – Der kan man bare se 🙂
  Jeg skal til at se mig grundigt for, når jeg køber blåbær.
  Det er pudsigt, at frugtgrød er ukendt i Holland. De ved ikke, hvad de går glip af :O

  MajorogMeg, Jeg fik også et chock! :O Jeg havde slet ikke tænkt i de baner. Nu skal jeg holde øje med det i et par uger. Hvis der er nogen aktivitet, skal jeg ringe efter skadedyrsbekæmperen.
  Jeg kan godt forstå, du tæller ned til i morgen, Guri. Du kan glæde dig. Jeg håber ikke, at der ligger for meget sne, men at der er forår i luften deroppe 🙂

  Esther, Det er sådan, man fornemmer at foråret er her. Man lyner jakken op og smider huer og vanter :))
  Nu er du fri for de besværlige transportproblemer langt om længe.

  Jeg har ringet til kommunen. Jeg skal vende tilbage om et par uger, hvis jeg ser nogen aktivitet ved tuen i form af spor og efterladenskaber.
  Der ser ikke ud til at have været noget. Jorden på tuen er tør, og der er ingen ind-/udgangshuller. Puha… Jeg blev da godt nok nervøs. Men glad for, at jeg blev gjort opmærksom på, hvad det kunne være.

  God torsdag aften til jer fra Rufus og mig 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *