Salget af buræg er stigende

… kurven fortsætter opad, informerer Dyrenes Beskyttelse.

I 2009 udgjorde buræg næsten to tredjedele af de æggebakker, som endte i danskernes indkøbsvogne

Uff…!

Alle ved, at burhøns står i små bure, hvor de lever på et areal som svarer til lidt mere end et ark A4 papir. De har ingen anden beskæftigelse end at lægge æg. – Ingen jord at skrabe i, ingen pinde at sidde på, og ingen støv at bade sig i.

Angorakyllinger

Jeg ville have en dårlig smag i munden, hvis jeg spiste æg lagt af en burhøne. Eller spise en kylling af de fire til kr. 89,-, som et eller andet supermarked annoncerer med som et godt tilbud i disse dage.

I påskedagene indkøbes æg i massevis til spisning og til pynt.
Det er os, som forbrugere, der bestemmer, hvad vi vælger at lægge i indkøbs-kurven.

I min indkøbskurv ligger æg lagt af fritgående høns.

Forsythiagrene

Dyrenes Beskyttelse informerer om nye tiltag med henblik på forbrugerinformation.

Dette indlæg blev udgivet i Hverdag og tagget . Bogmærk permalinket.

15 Responses to Salget af buræg er stigende

 1. MissMuffin skriver:

  Jeg blev også overrasket over at læse, at det var så mange burhønseæg danskerne køber..
  Når jeg snakker med familie og venner om æg, så synes det at æg er dyre- selv buræggene, så jeg tror det har meget at skulle sige..
  Jeg foretrækker altid de økologiske æg, men køber dem oftest ved en bondemand i Voerså- nok er de så ikke økologiske, men så går det frit på det meste af deres grund og hygger sig…

 2. havehyrden skriver:

  Ja det er totalt skandaløst at folk køber sådanne æg. Jeg syntes det er vigtigt at man som forbruger er kritisk. Men hvis hønsene skal have det bedst skal man købe økologiske æg, her har de lagt mere plads end de andre typer…..

 3. Inge skriver:

  Ja det var ret skræmmende at læse den artikel i det sidste blad fra Dyrenes beskyttelse. Det er mange år siden jeg sidst har købt buræg, jeg vil hellere undvære æg, hvis der kun ligger æg fra burhøns.
  Som forbrugere har vi jo vores frie ret til at lade være med at købe burhønseæg, og jeg ville ønske at der var mange flere der ville bruge den magt.
  Ha’ en god buræg fri påske

 4. Megan skriver:

  Hej Lone
  Jeg har det ligesom dig. Hvor er det dog trist, at salget af æg fra burhøns er stigende. Trist, at forbrugerne falder for det billige og helt helt forkerte. Jeg vil hellere undvære æg, kød for den sags skyld, end at spise noget fra dyr, som er blevet behandlet dårligt. Det gør mig SÅ KED AF DET!
  Jeg køber kun øko æg … og det gode kyllingekød. Hellere lidt men godt.

  PS Jeg er også medlem af Dyrenes Beskyttelse 😉

  God påske, Lone, møffer til Rufus fra mine hundetøser

  Klem Megan

 5. Mia Folkmann skriver:

  Jeg er helt enig, Lone. Jeg kan ikke forstå, at man kan lukke øjnene for det faktum, at man bidrager til dyrplageri ved at købe æg fra burhøns. Jeg kunne ikke drømme om at købe burhønseæg – har aldrig gjort det. Ligesådan med kød – altid fra fritgående dyr, ellers vil jeg hellere undvære.

  Vi bør behandle vores medskabninger med respekt – helt naturligt!

  Dit indlæg inspirerer mig i øvrigt til en sød historie om høns, som jeg vil skrive i løbet af påsken…

  God påske til dig!! 🙂

 6. MajorogMeg skriver:

  Jeg får helt vondt når jeg ser de små kyllingene stuet sammen!!! Skjønner ikke at dette kan være tillatt!! Trist å se….

  Her våknet vi til masse snø i dag…..det var ikke bestillt…men solen ligger bak skyene:)
  Ha en flott dag Lone:) Klem fra meg:)

 7. Therese skriver:

  Uha, jeg vidste ikke at tallet var stigende 🙁 Jeg køber kun økologiske æg – og kyllinger.
  God påske til dig og familien.

 8. Deborah skriver:

  Det vidste jeg ikke. Jeg køber ikke konsekvent økologisk, men en af de ting jeg altid køber, er økologiske æg og det har jeg tænkt at blive ved med. Håber de får skruet en god kampagne på benene. God Påske!

 9. Lone skriver:

  Jeg blev meget overrasket over, at salg af buræg er stigende.
  Det er som om, at dyrenes velfærd i økologisammenhænge ikke betyder så forfærdelig meget for forbrugerne som det, at deres foder og de grøntsager, vi spiser er usprøjtede.

  Senest er det konstateret at mange slagtegrise har mavesår.
  Nu tænkes der i, at det må være FODERET, som er for fint. De skal derfor nu fodres med groft formalet/valset foder frem for fint formalet foder.
  Der tænkes slet ikke i, at svinenes mavesår kan skyldes stress ved at stå i bokse, hvor de kun kan stå op og ligge ned.

 10. Annette skriver:

  Jeg fatter ikke, at det er lovligt at holde dyr under de vilkår som burhøns, kyllinger og grise lever under, men desværre er dyrene jo ude af stand til at klage over behandlingen.

  Gennem de sidste uger har der kørt en reklame over radioen hernede, den påpeger, at kyllingekød nu er billigere end kattemad. Reklamen fortsætter med at fortælle, om de frygtelige vilkår kyllingerne har levet under i deres korte liv, for at producenten også kan få lidt penge for sit arbejde.

  Jeg så også dit svar ang. mavesår på slagtegrise og giver dig fuldstændig ret i, at der givetvis ikke er nogle der har tænkt den tanke eller måske lukker de øjnene for, at mavesåret stammer fra den forfærdentlig behandling grisene udsættes for.

  Dyr skal ud og lege på marken, grise skal have et mudderhul og vælte sig rundt i, høns skal have lov til at skrabe i jorden, fodres med grønt plus hvad de nu ellers skal have for at få de rette vitaminer. Det er sikkert naive og romantiske tanker, som man ikke kan drive en forretning efter, men det er nu den slags kød og æg vi foretrækker at spise – også her hos os – hvor vi ikke kunne drømme om at købe andet end æg fra fritgående høns.

  Jeg er på det seneste også gået over til at købe biologisk kød (vi er ikke de store kødspisere), da jeg som forbruger kan fravælge kød der er fyldt med medicin og div. medikamenter. Desværre kan dyrene ikke vælge om de har lyst til at blive fyldt med samme medikamenter.

  Tak fordi du altid gør dig til talsmand for dyrene og deres rettigheder, Lone.
  En rigtig god påske.
  Knus

 11. Jens skriver:

  Tak for et godt indlæg og for at du sætter fokus på problemet. Jeg er selvfølgelig fuldstændig enig med dig og jeg forstår heller ikke, hvorfor salget af æg fra burhøns stiger. Jeg ville ønske, at jeg kunne finde en eller anden logisk forklaring, men det kan jeg ikke.

  Og det er i hvert fald ikke mig som køber dem. 😉

 12. Lone skriver:

  Annette, Tænk, at kyllingekød nu er billigere end kattemad! Det er jo tegn på, at produktionen er løbet helt af sporet, når kyllingerne skal sælges så billigt. Forbrugerne er tossede nok til at købe de billige tilbud, og så går det hele i ring. Det er helt uhyrligt…

  Det er mit håb, at der vil blive kørt kampagner jævnligt med gruopvækkende billeder om de vilkår, dyrene lever under. Det er det eneste, som kan få folk/politikerne til at gøre noget ved sagen.

  Jo, vi er nok naive, når vi gerne ser, at dyrene får et godt liv udenfor burene. Det er os – forbrugerne – som er de eneste, der kan hjælpe dem. Det gør vi et stykke hen ad vejen ved at undgå at spise kød så vidt muligt.

  Jens, Nej, det er ikke dig, som køber dem :)) En vegeaner spiser sikkert slet ikke æg. Jeg spiser meget, meget lidt kød. Jeg har været vegetar i to perioder, men blev “hånet” af familien, fordi jeg gik i skindsko og gik med læderurrem mv. Det var irriterende, at jeg altid skulle forsvare mig. Men du har levet med det i mange år, så må jeg også kunne.

 13. Madame skriver:

  Jeg er fuldstændig enig med dig, Lone, det er skammeligt, at der sælges så mange æg fra burhøns. Vi køber økologiske æg og kunne ikke drømme om andet.
  Ha’ en rigtig god påske!

 14. Lone skriver:

  Madame, Vi er heldigvis nogle stykker, som har hjertet på rette sted :))

  Rigtig god påske til dig, Madame 🙂

 15. Pingback: Deborah's food and something

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *