Hvor skoven dog er frisk og grøn

Søndag i maj

Det er fantastisk som en gråvejrsdag, som den i dag, pludselig kan lyse op og stråle. Det er jo bare at gå ind i en bøgeskov, eller som i vores tilfælde, Frederiksberg Have.

Søndag i maj

Bladene er fyldt af solskin. Stierne var oplyste som på en solskinsdag.
Slottet står på bakketoppen, og nedenfor står træerne på geled som soldater.

Søndag i maj

På plænen sidder en meget træt Rufus.

Søndag i majEfter en eftermiddagsspadseretur i Frederiksberg Have man (jeg) have
en konditorkage med hjem fra bageren på Gl. Kongevej.

Husbond bryder sig ikke meget om kage, desværre…
Jeg foreslog ellers ved morgenbord-et, at vi tog på La Glace i løbet af dagen for at nyde en kop varm chokolade og et stykke sportskage. Men det var et tåbeligt forslag.

Denne kage var nu heller ikke så ringe.

Søndag i maj

Vejret var bestemt ikke til havearbejde i Kr. Himmelfartsferien. Jeg nåede at få klippet græs på det halve af grunden. Det var det.

Planterne vokser om kap med skvalderkålen. Alt er saftig-grønt og står tæt.

Blomsterflor på landet

Vi tog hjem til byen lørdag og brugte dagen til at vaske alle sommerhusets tæpper og sofa- og stolebetræk.
I midten af næste uge tager jeg på landet igen og gør klar til gæstebesøg i pinsen.

May12

Endnu står malingen i spande og venter på at blive brugt. Huset er stadig mørk teak farvet. Men inden længe ser det sort ud.

Dette indlæg blev udgivet i Weekend og tagget . Bogmærk permalinket.

13 Responses to Hvor skoven dog er frisk og grøn

 1. Mia Folkmann skriver:

  Hvor er der fint og grønt ud i Frederiksberg Have. Der gik jeg ofte tur tidligere, da jeg boede i nærheden. Og jeg købte også tit kage med hjem fra bageren på Gl. Kongevej. Din kage ser ualmindelig lækker ud… 😉

 2. havehyrden skriver:

  sikken nogle dejlig billeder. Og farven fra de ny udsprungne blade er helt fantastisk. Man kan slet ikke se at jeres sommerhus ikke er sortfarvet. Det ser bare så smukt ud, sådan som jeg drømmer om at et sommerhus skal se ud. Fortsat god dag 🙂

 3. Lone skriver:

  Mia, Kagen var super 🙂
  Frederiksberg Have er så vidunderlig. Hver en bugt på stierne giver nye oplevelser. Haveselskabets Have er også vidunderlig at besøge, men der må vi desværre ikke have hund med. Det er så forståeligt med alle de forskellige planter, der er derinde 🙂

  Havehyrde, Tak 🙂 Det er næsten umuligt at tage dårlige billeder i den have.
  Det er sandt. Sommerhuset er meget mørkt i forvejen. Alligevel tror jeg, at den sorte vil gøre en kæmpe forskel. Jeg har set det på et lignende hus i området.
  Rigtig god dag 🙂

 4. Annette skriver:

  Lone, hvor ser der dog dejligt ud i Frederiksberg Have. Jeg har ganske vist aldrig været der, men nyder at få lov til at komme med via dit kamera.

  La Glace har jeg desværre heller aldrig besøgt, men den står så absolut øverst på min liste over steder, der skal besøges ved førstkommende visit i hovedstaden. Jeg forstår ikke, at jeg ikke tidligere har været der, men det har givetvis ikke været kage, der er blevet prioriteret højest dengang først i 70´erne, da jeg havde min gang i og omkring København.

  Til gengæld købte jeg i vinteren 1985 “mit livs sandkage” hos van Houen! Jeg var på kursus i Kastrup og skulle besøge venner i Hvidovre og ville medbringe en kage til kaffen. Den blev købt hos van Houen og kostede dengang i 1985 den nette sum af 83 kr. Dum som jeg var, så turde jeg ikke at sige, at jeg ikke ville have den til den pris. Ingen troede mig indtil de så kvitteringen ☺. Sandkagen var fantastisk god, men alligevel!
  En rigtig dejlig dag til dig og Rufus.

 5. Annette skriver:

  Jeg ser netop nu, at det også er lykkedes mig at stave van Hauens navn forkert, det må være den sandkage der gør det ☺

 6. Madame skriver:

  Sikke nogle skønne billeder, Lone! Jeg må altså se at besøge Frederiksberg Have – du har flere gange vist de dejligste billeder derfra.
  Det er synd, at din mand ikke vil være med til at nyde to lækre kager – forstå det hvem der kan 🙂

  Ha’ en dejlig solskinsdag!

 7. Trine skriver:

  Det er nogle flotte billeder. Der er nemlig smukt i Frederiksberg Have, kommer der desværre alt for sjældent.
  Kagen, den er lækker ud 🙂

 8. Anette skriver:

  Dejlige billeder du viser – sikke nogle skønne farver dine tulipaner har. Og lækker kage 😛 Det skal til indimellem – god mandag til dig og Rufus 😉

 9. Jens skriver:

  Tsk tsk tsk!!! Det er da ALDRIG et tåbeligt foreslag at tage på La Glace – tværtimod! Jeg synes man burde komme der meget oftere og jeg er ked af, at de slet ikke har noget for veganere! 😀

  Der er altid dejligt i Frederiksberg have, uanset vejret! Alligevel synes jeg snart vi trænger til noget sol, altså bare for afvekslingens skyld. 😉

 10. MajorogMeg skriver:

  For noen herlige bilder Lone…grønt friskt med nydelige blomster. Rufus som sitter i ro og slapper av:)) Du har VÅR, det er ikke så grønt her nei.
  Malingen stikker ikke av Lone, hehe:) Men hytta ser veldig flott ut!!

  Vinduene ble rene (nesten) jeg brukte vindusspylervæske for bil, det tok mesteparten av sjøsprøyten.
  Ha en flott dag, klem fra meg:)

 11. Inge skriver:

  Ja skoven er så smuk og lysende grøn lige nu, det er meget dejlige billeder fra Frederiksberg Have.
  La Glace besøg er bare aldrig nogensinde et dårligt forslag, åhh hvor jeg sommetider savner, igen at arbejde lige ved siden af netop den kagebutik :-))
  Og I skal også have et sort hus, det har vi ogås i Sverige, og er rigtig glade for det, selv om de fleste deroppe er røde.
  Ha’ en dejlig aften Lone

 12. Deborah skriver:

  Nogle rigtig dejlige fotos. Som jeg skrev hos en anden blogger for lidt siden, har jeg ikke været i Frederiksberg Have, men planlægger snart at skulle.

  Dejligt sommehus du har – et “rigtigt” sommehus efter min mening.

 13. Lone skriver:

  Annette, Jeg har heller ikke besøgt La Glace, selvom jeg har arbejdet omtrent lige ved siden af, men vi fik, ved hver bogudgivelse i forlaget, kage fra La Glace, så jeg kender kvaliteten 🙂
  Jeg tænkte heller ikke på konditorkager i 70’erne, Annette. Da havde vi andre ting i hovedet :))
  Dit køb af sandkage hos van Hauen kan jeg nikke genkendende til. Det må have været omkring samme årstal, hvor jeg købte et franskbrød samme sted til 32,- den gang!! Jeg snappede efter vejret, da de nævnte prisen. Jeg betalte og gik med mit brød, men ærgrede mig over, at jeg ikke sagde nej tak. Det var helt latterligt at give så meget for et brød.
  Godt, at din sandkage var pengene værd. Det var mit brød ikke 🙂
  Brødene er så ikke steget så meget siden da. Husbond købte et godt brød udover min kage. Det kostede “kun” 37,-. Så de holder nogenlunde prisen 🙂 Rigtig god dag til dig, Annette.

  Madame, Du må love mig at besøge haven en dag. Men du har så dejlige omgivelser, hvor du bor, så du er nok mæt af natur 🙂
  Ja, det er lidt ærgerligt, at husbond ikke bryder sig om kager. Især når det er noget nær det eneste, jeg syntes der er sjovt at lave i et køkken. Men godt alligevel. Han mangler ikke noget på sidebenene :))

  Trine, Tak 🙂 Den var rigtig god den kage. Jeg tror heller ikke, vi ville komme så meget i Frederiksberg Have, hvis det ikke var fordi, vi har hund. Vi har kun Frbg. Have og Søndermarken lige her i nærheden til grønne lufteture 🙂

  Anette, Tak 🙂 Tulipanerne er smukke. De står spredt enkeltvis i haven. Engang skal jeg have samling på farverne og have dem sat i flok 🙂 God tirsdag til dig og Kenzo, Anette 🙂

  Jens, Forslaget faldt bestemt ikke i god jord. Han så helt himmelfalden ud, at jeg kunne få den tanke at få ham med på konditori :))
  Du kender Frederiksberg Have om nogen, Jens 🙂 Jeg lærte meget om haven ved at læse dit indlæg fornylig.
  Når det bliver lidt varmere, vil jeg cykle til Bispebjerg Kirkegård. Der ser også ganske dejlig ud. Selvom kirsebærtræerne ikke er helt så kønne længere.

  MajorogMeg, Ja – her er friskt og grønt og blomstrende haver. Men det har været rasende koldt og regnfyldt i lang tid. Det ser bedre ud på billeder :))
  Malingen skal nok blive stående og prikke til min dårlige samvittighed 🙂
  Det var smart, at du brugte vinduesvask til bilvinduerne. Jeg har prøvet med bil-shampoo engang. Det var også fint 🙂
  Jeg kommer snart over og besøger dig. Jeg når bare ikke så meget bloggeri for tiden.
  Mange kram og god dag til jer 🙂

  Inge, Jeg syntes også, det var et godt forslag til en grå søndag eftermiddagstur 🙂
  Jeg har også arbejdet nær ved La Glace (på Nytorv) 🙂
  Vi fik altid kager bragt fra La Glace ved nyudgivelser, men jeg har aldrig selv været derinde.
  Jeres dejlige hus i Sverige har bestemt været med til at inspirere mig til at sort vil være godt til vores hus 🙂

  Deborah, Tak 🙂 Det skulle du gøre, Deborah. Der er meget smukt. Du skal tage dig tid til at besøge Haveselskabets Have, som ligger lige ved siden af hovedindgangen. Der er mange små haver i én.
  Jeg elsker vores sommerhus. Jeg kunne bo der hele året.

  Rigtig dejlig dag til jer alle 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *