Jeg kom herop på landet

… onsdag formiddag belæsset med to fyldte Ikea-poser plus en ekstra med vasketøj. De er endnu ikke helt pakket ud…

Det eneste, som er pakket ud er Rufus og min mad. Jeg har intet fået lavet indendørs. Al aktivitet er foregået ude.

Vi får gæster i pinsen, og jeg burde vaske alle drikkeglas i skabene af.
Det er sjældent, husbond og jeg når ind og bruger de bageste, hvorfor de ser en anelse grumsede ud.
Jeg bliver nødt til at påbegynde den store afvaskning i morgen.

Men haven, den er flot. Græsplænen er slået, undtagen i de områder, hvor forglemmigejerne breder sig. Det meste skvalderkål er fjernet, og mælkebøtterne er halshugget.

En citronmelissebusk dukkede op af det høje græs. Så til en afveksling blev kaffen erstattet af the med de forårsfriske blade.

The og blomster

Jeg har talt et par gange med de damer, som ved alt om alle heroppe, i disse dage.

Jeg fik til min bestyrtelse at vide, at vores æggedame er meldt til politi og Dyrenes Beskyttelse, fordi hun holder to hunde i en stald, hvor de lever i deres eget skidt, så gammelt, at der er mug på. De bliver aldrig luftet.
Kommer de ud, bliver labradoren placeret i et 2 kvm stort bur på gårdspladsen, og Jack Russel terrieren bliver lænket til buret i en 2 m lang snor. Der bliver aldrig gået tur med dem.

Jeg bemærkede selv, da jeg var oppe på gården for nogen tid siden, at der stod hunde og glammede inde i stalden.
I dag var jeg deroppe igen for at købe æg, da så jeg ved selvsyn, den ene hund stå i det lille bur og den anden lænket til det.

“Sagen” har kørt i nogen tid. Dyrenes Beskyttelse vil ikke røre en finger (som i mange andre tilfælde). Politiet har tjekket forholdene tre gange, og konen har fået en advarsel. Sker der ikke en forbedring af hundenes forhold, fjernes de.

Det er en lang historie. Der skrives om det på nettet og nogen har taget billeder af det svineri hundene lever i.

Det er helt uforståeligt. Umiddelbart virker gården så idyllisk. Men det skal man åbenbart ikke lade sig narre af.

Min første indskydelse var, at jeg aldrig ville købe æg dér mere, men det bliver jeg nødt til, idet jeg udpeget mig selv som spion.

Dette indlæg blev udgivet i Hverdag og tagget . Bogmærk permalinket.

12 Responses to Jeg kom herop på landet

 1. Mia Folkmann skriver:

  Det var dog ubehageligt! Både for dig og i høj grad for hundene. Man kan spørge sig selv, hvorfor i alverden man har hunde, når man ikke gider tage sig af dem? Jeg vil da håbe, at politiet fjerner dem, så de kan få en ordentlig tilværelse et andet sted.

  Det lyder dejligt med citronmelissete, som jeg også holder meget af. Og sikken en smuk kop… 🙂

 2. Megan skriver:

  Hej Lone
  Det var dog en forfærdelig historie! Hvorfor vil Dyrenes Beskyttelse ikke tage affære? Det er da sådan noget, de skal gå ind i. Har de mon været ude og besigtige?
  Tænk at du er blevet udpeget som spion! Men du må jo tænke på, at du gør det for hundenes skyld! Hvor godt kender du æggedamen? Kunne du prøve at tale med hende om det, på den gode måde? Komme med forslag til, hvordan hun i stedet kunne holde hund?
  Jeg bliver så ked af det, når jeg hører sådan noget. Håber virkelig, at der bliver gjort noget for de stakkels dyr!

  Men ellers ser det jo godt ud oppe hos dig! I formiddag drager jeg også i sommerhuset med hundene. Tror Keeva og Aimee glæder sig ligeså meget som mig! 😉

  Ha’ en dejlig pinse!

  Klem fra Megan

 3. MissMuffin skriver:

  Hej Lone..

  Sikke en historie!
  Jeg har været spion i mange sammenhæng, hvor også Dyrenes Beskyttelse har været inde over. De 2 kredsformænd jeg har arbejdet med har været dygtige og opfindsomme, så det har heldigvis lykkedes at få det ordnet hver gang…
  Stakkels hunde, om man forstår at hun gider have dem så.
  Desværre er det jo ikke en enestående tilfælde…

  Dejligt at høre, at i ellers nyder det dejlige vejr på landet, sån skal det også være.
  Selvom der trænger til rengøring herhjemme er jeg ligeglad, jeg vil i kolonihaven:)

 4. havehyrden skriver:

  Det var dog ganske skrækkeligt. Det er uforståeligt at nogle mennesker ikke behandler dyr ordentlig. Jeg tror mange af disse eksistenser er psykisk syge. Jeg er faktisk overbevidst om det. Det eller misbruger.
  Jeg vil lige sige at jeg har “gode” erfaringen med Dyrenes beskyttelse. Jeg ringede til dem i forbindelse med at en kat i vores område havde brækket forpoten og at det var groet skævt sammen. Det så forfærdeligt ud og jeg troede det var fordi den enten ingen ejer havde eller en ejer der ikke vil bruge penge på den. 1 dag efter blev jeg kontaktet af lokalformanden for DB i området. Han havde været ude i området set katten og fundet frem til dens bopæl. Her havde han talt med ejeren, der fortalte at man ikke kunne ordne poten. Den var blevet smadret i en ulykke og han havde valgt at katte ikke skulle aflives. Senere snakkede jeg selv med katten og så på nært hold at de nok alligevel havde et godt hjem. Den var velplejet, tillidsfuld og utrolig kælen. Men det var dejligt at DB tjekkede op på mine bekymringer.
  God pinse til dig 🙂

 5. Henny skriver:

  Det var da træls med de hunde! Jeg tror, du skal tænke sådan, at hundene ikke får det bedre, bare fordi du holder op med at handle hos hende. Som andre også har skrevet, kunne man håbe, at du måske kunne påvirke konen til at behandle sine dyr bedre. Det er mig i den grad en gåde, hvorfor folk har dyr, hvis de ikke gider passe dem og have dem som en vigtig del af deres liv. Sådan føler vi med vores misser. Det er måske endda lidt rigeligt, for der kan godt gå dage, hvor vi stort set kun snakker om dem, vi bruger faktisk masser af penge på dem, og de spiser nok sundere end os. Men det var et sidespor. 😉

 6. tovepia skriver:

  Så trist at noen kan behandle dyr på denne måten. Skjønner ikke at det går an.
  Men du får fortsette å kjøpe egg og holde et øye med gården;)
  Herregner det idag,så jeg skal også ta fram koppene innerst i skapet og tørke litt støv her og der;)

  Ønsker deg ei hyggelig pinsehelg med gode venner! Klem fra meg;)

 7. Anette skriver:

  Det lyder forfærdeligt at hundene bliver behandlet sådan 🙁 Hvis de ikke bliver behandlet ordenligt – så har folk ikke fortjent at have dem. Det kan gøre mig så sur og ked af det når dyr ikke behandles godt. Jeg håber i får en dejlig pinse. Jeg har aldrig smagt te med citronmelisse i men det skulle jeg måske prøve 🙂

 8. Lone skriver:

  Sagen har verseret siden sidste år.
  Jeg hørte først om æggedamens hunde i onsdags.

  Politiet har nu pålagt ejeren at gå tur med hundene og at få lavet en løbegård, så de ikke står i små bure, når de endelig er ude.
  Der bliver holdt øje med dem og politiet har givet dem en frist. Hvis denne ikke overholdes, fjernes hundene.

  En af de damer, som jeg har talt med, har trænet hunde i sin fritid i 30 år. Hun har forsøgt at informere æggedamen om hundenes behov, men hun er slet ikke lydhør.

  Som jeg forstod på de damer, er det en ikke hjemmeboende søns hunde. Det påstås, at han bruger dem til jagt. Men ingen tror på, at det er sandt, fordi hundene er meget nervøse og sky.

  Æggedamen blev enke for tre år siden. Gården ligger langt ud af en markvej, så hun har dem sikkert som vagthunde.

  Dyrenes Beskyttelse (DB) har sendt deres kredsformand ud på gården to gange. Hun konstaterede bare, at hundene var i god foderstand og ikke blev mishandlet.
  At de står i deres efterladenskaber, kunne hun ikke tage sig af. Nu er et par andre dyreværnsforeninger inde over, som er mere aktive end DB.

  En hel gruppe borgere følger med i hundenes ve og vel på Facebook.

  Jo, jeg fortsætter med at købe æg deroppe. Jeg må følge med i, om hundene får mad og drikke samt står i ly for sol og vind i løbet af sommeren.

  Tak for jeres kommentarer 🙂

  I ønskes alle en rigtig god pinse 🙂

 9. Madame skriver:

  Det var dog en skrækkelig historie om hundene, Lone – jeg er rystet. Men hvor er det godt, at der endelig sker noget. Kunne du tilbyde at gå tur med de to hunde – tale med hende, så du vinder hendes tillid? Hundene er formentlig så ødelagte at de skal aflives – ellers var min tanke, at de skal ud i nye hjem.
  God 2. pinsedag til dig, trods alt!

 10. Annette skriver:

  Åh nej, hvor er det frygteligt for de stakkels hunde. Hvor er det godt, at der endelig er kommet fokus på sagen og at hundene forhåbentlig meget snart bliver befriet for deres trængsler og usle liv, hvad enten det sker på den ene eller den anden måde.
  Jeg fatter ikke, hvad der får folk til at holde hunde og så byde dem et liv som du beskriver, for en sådan person ville livet jo være lettere uden hunde.
  Lone, al mulig held og lykke med dit engagement og en rigtig god 2. pinsedag.

 11. Inge skriver:

  Hvor er det dog ubehageligt at de hunde ikke bliver passet ordentligt. Det kommer noget bag på mig at DB ikke tar’ sig mere af det..
  Men hvor er det dejlige sommerbilleder – fedt at I har haft så skønt vejr.

 12. Lone skriver:

  Madame, Endnu har jeg æggekonens tillid, fordi hun ikke ved, jeg er en af dem, som kender historien.
  Hvis jeg tilbyder at gå med hundene, vil hun fatte mistanke, og jeg vil blive sat på porten som de andre.
  Nej de er ikke ødelagte, hundene. De er i god foderstand. Men de har et meget, meget trist liv.

  Annette, Det er ikke til at forstå for os, som holder af dyr, at nogle kan behandle dem så uansvarligt.

  Inge, Nogle har gode erfaringer med DB, andre har desværre ikke. Det har vist meget at sige, hvilken kredsformand distriktet hører under. Den kredsformand, som huserer i vores område er elendig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *