Det var en lang tur til

… Langeland i lørdags. Efter afkørsel fra motorvejen kørte vi ad snørklede veje omtrent helt i bund af øen. Oftest i bagdelen af campingvogne eller traktorer, så man ikke kunne nyde udsigten.

Rufus og jeg på bagsædet, husbond, og et vildnis af planter, foran.

Langeland

Der er altid sjovt at gå på opdagelse hos husbonds kusine, Sonja. Siden sidst er den udendørs bruseafdeling blevet udvidet med zinkvask og spejl.
Nede i haven er der anlagt en pétanquebane, som vi indviede senere på dagen.

Langeland

Vejret var fantastisk. Maden helt vidunderlig.

Langeland

Rufus fik resterne af den ene lammeryg at hygge sig med.

Langeland

Ved pétanquebanen fik vi delt os i hold med tre personer på hvert.

Langeland

Holdt 1 havde dog en ekstra medspiller 🙂

Langeland

Kaffen blev indtaget i klitterne for enden af haven med udsigt over havet.

Det var virkelig umagen værd at bære stole, borde, service, kaffe og kager
hele vejen op i klitterne 🙂

Langeland

Det skal ikke være en hemmelighed, at jeg elsker gynger og hængekøjer.

Jeg må have husbond til at opsætte et gyngestativ på vores grund. Vi har desværre ikke egnede træer.
Det blev en lang dag. Vi stod op kl. 6 morgen og kom i seng kl. 02. Vi har alle tre sovet det meste af søndagen væk.

Dette indlæg blev udgivet i Weekend og tagget . Bogmærk permalinket.

9 Responses to Det var en lang tur til

 1. MissMuffin skriver:

  Det lyder til i har haft en herlig tur til familien.
  Sikke skønt deres sommerhus ligger, det er lige til at blive misundelig af:)

 2. Madame skriver:

  Hvor ser det dog hyggeligt ud, Lone – skønne billeder! Tænk at have egen pétanquebanen og en bruser i haven, det må være dejligt. Huset er da også ualmindeligt smukt med tilbygningen af glas.

  Ha’ en god mandag!

 3. Mia Folkmann skriver:

  Man kan tydeligt fornemme, at det var en dejlig dag. Det med udendørs brus er så vidunderligt; det har jeg også haft i et sommerhus, og man følte sig så frisk på en helt ny måde efter sådan et bad.

  Jeg er sikker på, at Rufus hyggede sig lige så meget som I andre… 🙂

 4. Bente skriver:

  Sikke nogen skønne billeder – de viser rigtigt, hvor dejlig en dag I havde. Men jeg kan godt forstå, I var trætte efter den ‘stroppetur’ :-).

 5. Annette skriver:

  Hvor ser der dejligt ud hos værtsparret på Langeland og maden ser umådelig tiltalende ud. Jeg forstår glimrende, at I alle (Rufus inkl.) har hygget jer overmåde meget i det skønne vejr.
  Jeg har kigget lidt tilbage hos dig og jeg må give din mands kusiner ret, når de siger, at “du jo er så kreativ”. Herlig ide med servietterne og ideen med hvidløgspressen er ikke mindre god, jeg havde nok tyet til en hammer, med det efterfølgende puslespil for at få lidt nødder ☺.
  Vort første bad i sommerhuset var udendørs, det var en olietønde ovenpå garagetaget og når dørene blev lukket næsten, så kunne man både stå i fred og ro og nyde sit varme bad, men også se hvem der kørte forbi ude på vejen. Selv om det var en ok nødløsning, så var det vidunderligt da der kom et rigtigt badeværelse og man ikke var afhængig af vejret, for at være sikker på at få varmt bad.
  Hilsen til dig og Rufus

 6. Lone skriver:

  MissMuffin, Hvis der ikke var så langt at køre (omtrent 2 1/2 times kørsel), så var vores sommerhus solgt forlængst, og vi havde købt et lige deromkring. Der er helt vidunderligt og meget dyreliv 🙂

  Madame, Det er et skønt hus, og det er indrettet helt efter Isabella Smtith’s forskrifter 😉

  Mia, Jeg har aldrig prøvet det, men det må være vidunderligt at stå under bruseren midt i naturen.
  Åh, hvor Rufus nød det. Han blev rigtig forkælet 🙂

  Bente, Ja, vi var trætte 🙂 Jeg er glad for, at Vi havde valgt at køre hjem sent om aftenen, i stedet for søndag formiddag, hvor trætheden totalt overmandede os. Lørdag nat var vi (jeg) stadig friske.

  Annette, Jeg kender ingen som kusine Sonja og hendes mand, som nyder at kæle for maden. De går hyggeligt sammen og dekorerer og anretter, selvom vi andre står og går omkring dem og spørger til det ene og det andet. Ingen hektiske pletter på kinderne dér 🙂
  En hvidløgspresser er rigtig god som nøddeknækker 🙂 Min første tanke var også at gå ud og hente hammeren, men kom i tanke om, at jeg ville få nøddeskaller over hele huset og, som du siger, ville det blive et puslespil at få samlet en nød :))
  Det var ellers en smart idé med olietønden på garagetaget, så I fik solopvarmet badevand :)) Mit udendørsbad sker med brus af haveslangen, efter den har ligget på græs i solen 🙂

  Mange hilsener til jer 🙂

 7. Jens skriver:

  Årh nej – jeg indrømmer straks, at jeg er dybt misundelig. Jeg har været på Langeland et par gange og jeg ELSKER det. Det må simpelthen være et af de dejligste, fredeligste og mest idyliske steder i hele landet. Bare for at understrege det var, det en tur til Stengade strand som inspirerede Oehlenschläger til at skrive “Der er et yndigt land”. Jeg har været der og det er rigtigt, at de “brede bøge” står med rødderne i vandkanten. Samtidig var det selvfølgelig sjovt, at opleve det sted hvor vores nationalsang kommer fra. 😀

  Jeg håber at I havde en rigtig fantastisk weekend!!!

 8. Inge skriver:

  Arjjj hvor ser det skønt ud, smukke omgivelser, smukke mennesker og flot anrettet mad, det er så dejligt at være med til sådan en dag..
  Det med udendørs bruser.. min er den samme som din, en slange på græsplænen i solen, og så er man færdig når det kolde vand begynder…;-))
  Det er godt nok en lang tur I har kørt på en dag, men det er så skønt at vågne i sin egen seng når man ikke skal stå op og køre hjem i træthed.
  Ha en dejlig dag i morgen.
  Knus fra inge

 9. Lone skriver:

  Jens, Jeg kan sagtens forstå, at Oehlenschläger har ladet sig inspirere til ‘Der er et yndigt land’ derovre. Træerne står jo faktisk omtrent helt ud i vandkanten, hvad man ellers sjældent ser andre steder.
  Det jeg især elsker er, at øen er så kuperet. og at alle de gamle huse er velholdte i modsætning til andre udkantsområder.
  Noget andet er, at jeg aldrig har set så mange gadesalg af varer, som på Langeland. Man bliver tilbudt alverdens sager 🙂

  Inge, Uha, det er gys, når det kolde vand begynder :))
  Jeg var taknemmelig over at vågne i min egen seng søndag morgen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *