Det er ikke til at forstå,

… at det allerede er 3. juni. Om 20 dage bliver dagene kortere igen, og vi er først lige begyndt at få sommervejr.

Syrener

Turen, her til landstedet i går, var som jeg allermest holder af det. Smukke rapsmarker til højre og venstre.
Til mit held var der asfaltarbejder på landevejene hér og dér, så vi skulle køre meget langsomt. Det gav tid til at nyde de gule marker endnu mere intenst.

Det må være sæson for hornfiskeri. Som perler på en snor stod fiskere i waders med fiskestænger ude i fjorden.

Syrener

Da vi skulle afsted i går formiddag, ville Rufus under ingen omstændigheder med.

Imens jeg pakker, plejer han altid at være oppe på dupperne af glæde over, vi skal på tur. Men ikke i går. Han trykkede sig ned i sin seng og nægtede at rejse sig.

Med godbidder og gode overtalelsesevner tøffede han dog med ned af trapperne til bilen. Men fortumlet var han til langt hen på eftermiddagen.
Nu er han heldigvis blevet sig selv igen.

Han er en stor hund på 11½. Jeg må indrømme, at jeg dagligt frygter, der sker vores elskede pelsdyr noget. Jeg kan slet ikke bære, at han en dag ikke er her mere.

I dag skal jeg klippe græs igen. Jeg nåede halvdelen i går. Det var for varmt at fortsætte. Nu blæser en let brise, så er det en fornøjelse.

På morgenturen så vi rådyr og harer. Det er efterhånden en sjældenhed at se harer heroppe. Vi plejede at have en masse førhen.

Rigtig god dag til jer 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Hverdag og tagget . Bogmærk permalinket.

13 Responses to Det er ikke til at forstå,

 1. Havehyrden skriver:

  Åh den søde Rufus. Kan virkelig godt forstå din bekymring. Vores ældste kat er 12 år. Hver gang den er syg, tror jeg at nu er det slut. Heldigvis kommer den sig hver gang. Men katte lever vist generelt længere tid end hunde.
  Dejlige billeder af syrener. Dem har jeg ikke held med i haven. Mærkeligt, alt andet vil gerne gro her. Sidste år prøvede jeg at redde en der vist stod lidt for skyggefuldt. Den får stadig ingen blomster. Men jeg venter til næste år med at erklærer den død. Den skal jo have en chance.
  Hav en fortsat dejlig dag 🙂

 2. Anette skriver:

  Det er godt at høre, at Rufus er blevet sig selv igen. Kan sagtens forstå dine bekymring for ham. Hvor må det være en skøn morgentur i gik – at se harer og rådyr – det er da fantastisk. Håber i får nogle dejlige sommerdage på landstedet.

 3. Megan skriver:

  Hej Lone
  Dejligt syrenbilleder!
  Med hensyn til Rufus, så ved jeg lige, hvordan du har det! Når de når hans alder, så tænker man hver eneste dag på, hvor længe det mon “holder”. Sådan skal man selvfølgelig ikke tænke, men derimod nyde hver eneste dag, men man gør det jo alligevel. Specielt når de skranter!
  Min Josie fylder 11 år til august. Heldigvis er hun indtil videre “frisk som en fisk”, men man tænker jo sit … På mandag skal hun til dyrlæge for sin årlige vaccination. Håber hun bliver erklæret “fit for fight” til mange gode år endnu.
  Gode tanker til Rufus. Håber han er helt sig selv igen!
  Klem fra Megan (Lene) 😉

 4. Jens skriver:

  Jeg forstår dig rigtig godt, for jeg har de samme bekymringer. Og jeg synes egentlig det er så fjollet. Mine katte kan jo blive mange år endnu. Så er der jo ingen grund til at tage sorgerne på forskud. Men det går jeg altså alligevel, selv om jeg ikke forstår det.

  Jeg håber du nyder sommervejret ude på landet; det lyder rigtig dejligt. 😀

 5. Deborah skriver:

  Med verdens dejligste kat på 17 år, er jeg helt med på, hvordan du har det. Du må bare nyde hver dag, så meget du kan. Og vide, at du har fået mange flere end mange andre, når det når dertil. Det er jo desværre sådan det er med de kære dyr. Og når det når så langt, ved du, at du har givet Rufus så meget kærlighed, han overhovedet kan rumme, ganske som min kat.

  Du har ganske ret med hensyn til sommeren. Det er helt vildt!

 6. Lone skriver:

  Havehyrde, Vores kat blev 18 år, så der er nogle gode år endnu i din ældste kat. Man er utrolig opmærksom på den mindste ting, som kan være tegn på, at vi måske ikke har dem lige pludselig.
  En af vores syrener har det heller ikke godt, selvom den har de samme livsbetingelser og købt samme sted som de andre. Godt, at du giver din endnu en chance 🙂
  Rigtig god aften til dig, Havehyrde

  Anette, Man ved godt, man ikke har dem hos sig altid, men det er utroligt svært at erkende. Han er en livsven, som jeg ikke gerne undværer. Du ved om nogen, hvor meget man elsker sin hund 🙂
  I dag har han skældt egernene ud og fået lov at løbe efter dem. Det må han godt en gang imellem. Han kan aldrig nå dem 🙂
  Jeg håber også, at I nyder disse dejlige dage, Anette 🙂

  Megan, Tak for det. Ja, det er et ud af utallige syrenbilleder i blogland :)) Men man kan jo ikke lade være med at tage billeder.
  Det er sandt, at man bekymrer sig hver eneste gang, der er en ændring i vore hundes humør/helbred. Man må fryde sig over de gode dage, som der heldigvis er flest af 🙂
  Godt at høre, at Josie trives godt med sin alder. Hun får bestemt en fin erklæring på mandag 🙂
  Rufus har rigtig været i vigør i dag. Egernene har drillet ham, så han måtte give dem advarsler, og så har han haft damebesøg 🙂 Mange klem, Lene 🙂

  Jens, Katte kan sagtens blive 18-20 år eller mere. Jeg har sågar hørt om nogle, der er blevet tæt ved 30 år.
  Alligevel bekymrer man sig, så snart der er en lille ændring i deres adfærd. Man kan blive helt sorgfuld ved tanken om, at man ikke har dem for hele livet.
  Åh, jeg nyder det, Jens. Jeg har hørt en lille fugl synge om, at København syder af liv. Alle caféer skulle have været fyldt op. Det er som om, der er fest overalt derinde. Så jeg tror også, du nyder det 🙂
  God aften til dig.

  Deborah, Ja, du har en rigtig sød kat 🙂 Og den ser slet ikke ud til at være 17 år. Den er ikke så kantet som vores var i den alder. Så er du helt sikkert også oppe på mærkerne, når der er en lille ændring i dens humør.
  Nej, vi kommer ikke til at angre, at vi ikke har givet vores dyr kærlighed nok 🙂
  Jeg kan slet ikke få ind i mit hovede, at det lige straks er Skt. Hans. Foråret er gået alt for stærkt 🙂
  God aften til dig, Deborah.

 7. Madame skriver:

  Hvor er det dejligt, at du er på landet nu og kan nyde det smukke sommervejr, Lone. Jeg har også svært ved at forså, at det allerede er midsommer om ganske kort tid.
  Og din skønne Rufus – du kan tror, jeg forstår dig. Mon han har gigt? I så fald er der jo smertestillende midler, der kan lette hans alderdom. Ville det hjælpe dig, hvis du tænker på, om du eventuelt gerne vil have ny hund efter Rufus? Det hjalp mig, da vores Trold døde, og jeg allerede to dage efter hentede Sofus på et Internat ved Hillerød. Ha’ en dejlig sommerdag på dit smukke landsted!

 8. Lone skriver:

  Madame, Åh hvor jeg nyder det. I morges, da jeg sad i min liggestol i morgensolen, gik et rådyr hen over grunden ganske tæt på mig. Det stoppede op i ca. 30 sek. og betragtede mig, hvorefter det gik videre 🙂
  Rufus har noget gigt i hofterne. Han har fået medicin i mange år mod sin hofteledsdysplasi.
  Jo, jeg har tænkt over, at jeg må have hund igen straks efter, Rufus ikke er her mere. Husbond vil også have kat igen. Vi vil også hente dem på et internat, som I gjorde, da I ikke havde Trold længere.

  Nu har du weekend, Madame. Nyd den. Det skulle blive ganske dejligt vejr, som i dag 🙂

 9. Madame skriver:

  Åh, det lyder vel nok smukt med rådyret, der gik over grunden, mens du sad i liggestolen!
  Jeg synes, det er en god plan, du har, til den dag Rufus ikke er her mere.

  Nu kan vi glæde os over vejrudsigten for de næste par dage 🙂

 10. Inge skriver:

  Man har så mange gode og dejlige år med hund og kat, og en dag begynder de at blive gamle.. det er hårdt og træls, men jeg tænker at de har haft en overgodt liv hos netop dig og mig og alle de andre dejlige dyreelskere, jeg synes Madams forslag om at få dyr igen hurtigti er rigtig godt. Jeg ventede selv næsten et år efter min schæfer døde, og det var for længe, jeg savnede frygteligt at have sådan en lille blød og glad “ting” omkring mig. OG… der er altid nogen der er glad når man kommer hjem..:-))
  Ha’ en skøn weekend Lone.

 11. Annette skriver:

  Åh nej Lone, jeg håber at Rufus´aversion mod at stå ud af sengen kun skyldes noget forbigående og ikke alvorligt. Som du selv er inde på, så kommer der en dag hvor der må siges farvel, men det er næsten ubærligt at tænke på. Jeg krydser fingre for at alt nu er godt med Rufus og I har nydt haven og det pragtfulde vejr.
  Det er egentlig sjovt at harerne er forsvundet på landstedet, for her er der rigtig mange og der kommer flere og flere hvert år. Men egentlig når jeg tænker efter, så tror jeg også at der kom mindre og mindre harer omkring sommerhuset i Jammerbugten.
  En fortsat rigtig god weekend til dig og Rufus.

 12. Lone skriver:

  Inge, Jeg tror også, at det er vigtigt, at man hurtigt får et nyt familiemedlem. Som dig, har jeg også tidligere haft en gammel hund (airedaleterrier), hvor der gik alt for mange år med savn.
  Rufus er en blanding af border collie og schæfer, så det skal være en af de racer – eller en blanding, som vi vælger.
  Den glæde, der møder én, når man kommer hjem til en lykkelig hund, vil jeg ikke gerne undvære 🙂
  Og skøn weekend til dig, Inge 🙂

  Annette, Det var heldigvis forbigående. Han blev sig selv igen senere på dagen, da han havde ligget i haven nogle timer 🙂
  Jeg frygter den dag, vi må sige farvel til vores hund. Han er så livsklog og snusfornuftig lige nu og passer så godt til vores alder 🙂
  Jeg kan godt huske, hvor meget arbejde, der er med en lille hvalp. Men man kan heldigvis finde en noget ældre hun på et internat.
  Jeg tror, at harebestanden i Danmark generelt er for nedadgående. For bare 4-5 år siden havde vi mange her omkring. Det er trist, at de vilde dyr bliver fortrængt.
  Rigtig god søndag, Annette 🙂

 13. MajorogMeg skriver:

  Nå har jeg lest igjennom innleggene jeg hat gått glipp av…..uff…stakkars Rufus og stakkars deg….men herlig å lese om gleden han fikk da husbond ankom landet:)
  Ta godt vare på hverandre…klemmer deg:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *