Fra mit vindue

… kunne jeg se dis over fjorden tidligt i morges men ikke her i vores have.

Jeg gik derfor derned og så, at det var overfladen på fjorden, som dampede. Det var en smuk oplevelse, som jeg ikke har formået at gengive på et billede, selvom jeg tog rigtig mange 🙂

Fjorddis

Ved terrassen har vi den sødeste rose stående. Den er i løbet af et par dage sprunget ud med en masse blomster.
Grenene er meget spinkle og kan ikke bære de mange blomster uden støtte. De ligner omtrent pæoner.

Rose og pæon

Pæoner har vi også. Jeg tror næsten, at de springer ud i dag.

Husbond har godkendt og beundret mit arbejde. Han tager hjem i dag, fordi han vil på cykletur i sit elskede København. Det passer mig fint. Jeg har rigeligt at se til. Der er stadig en del malerarbejde, der skal gøres og morgenmad, frokoster og middagsmad tager meget tid 🙂

Husbond har sørget godt for Rufus og mig og har fyldt køleskabet.
Han har købt mere maling, sendt græsslåmaskinen til reparation og hygget om os. Jeg gruer for, når han tager hjem i dag. Det bliver en værre hylekoncert med Rufus.

Mange weekendhilsener til jer 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Weekend og tagget . Bogmærk permalinket.

10 Responses to Fra mit vindue

 1. Madame skriver:

  Sikke et fantastisk billede af disen over fjorden, Lone – jeg har sjældent set noget lignende. Og dejlige blomster har du! Mine ligger godt nede i rådyrenes maver 🙂
  Jeg forstå jo ikke, at din husbond vælger at køre hjem, men sådan er vi alle så forskellige. Ha’ en rigtig dejlig søndag!

 2. Mia Folkmann skriver:

  Åh stakkels Rufus! Men han vil nok hellere blive og hygge sig i haven sammen med dig, når alt kommer til alt.

  Jeg synes, at dine billeder er aldeles vidunderlige. Det ser fantastisk ud med disen over fjorden, og rosen er henrivende.

  Ha’ det nu rigtig dejligt i dit hus. Husk ikke at arbejde for meget… 😉

 3. Anette skriver:

  Stakkels Rufus – det er ikke let når flokken splittes og Far tar hjem 🙂 Men så må I to hygge jer i haven i stedet. Sikke nogle skønne billeder – både af fjorden og blomsterne. Rigtig god søndag.

 4. Annette skriver:

  Lone, hvor er det et fantastisk billede du har fanget, jeg fornemmer stemningen og forestiller mig, at jeg selv går der i bare tæer og nyder stilheden ☺.
  Jeg elsker mange forskellige slags blomster, men Pæoner og Hortensia topper så absolut listen. Jeg var utrolig imponeret, for 2 uger siden købte jeg en buket pæoner i det lokale supermarked, den holdt i 14 dage, før de første blade begyndte at falde og blomsterne begyndte at blive brune. Min mand køber ofte en buket blomster til min hos blomsterhandleren, men den holder sjældent en hel uge, når jeg går ind og brokker mig komme de med alle mulige søforklaringer, som selvfølgelig frakender forretningen al skyld ☺.
  Jeg kan regne ud, at det bliver småt med arbejde i dag, hvor Rufus skal have din fulde opmærksomhed (hele dagen). Jeg synes Annette skriver det så flot, at det ikke er let når flokken splittes, det havde jeg slet ikke tænkt på, men det er jo det det handler om.
  Fortsat rigtig god arbejdslyst til dig i sommerlandet.

 5. Megan skriver:

  Dejlige billeder, Lone. Sol og sommer! Og den slags morgendis er bare noget at det mest magiske …
  Klap til Rufus og god aften.
  Klem

 6. MajorogMeg skriver:

  Så mange herlige bilder du har tatt siden jeg var her:) Nydelig blomster av alle slag. Peonene mine står som små knopper enda…det sier vel litt om temperaturforskjellen vi har:)
  Landstedet ser ut til å være en perle, flott sted Lone:) Bra Husbond godkjente malaingsarbeide:) Siden du er så flink kan du jo komme hit også? Vi har ekstra malerkost:))
  Stakkars Rufus som savner far, de liker helst å ha flokken samlet ja:)
  Ha fine dager Lone, vi starter på 2. strøk imorgen….
  Klemmer fra meg til deg:)

 7. Inge skriver:

  Fantastisk billede af den disede fjord, og din blomster er så skønne Lone. Du var nok ikke et sekund i tvivl om at han også syntes du har gjort et super flot stykke arbejde. Jeg er dybt imponeret over at du stort set selv maler det hele.. Det er ski godt gået Lone..
  Du må ha’ nogle fantastiske dage deroppe..?? ved vores skønne fjord.

 8. Lone skriver:

  Madame, Det var helt fortryllende. Desværre varede det kun nogle få minutter.
  Du har ikke dine blomster i ret lang tid, Madame. Til gengæld har du nogle helt andre skønne oplevelser. Smukke blomster er der nok af i blogland 🙂
  Om jeg forstår husbond… Men han elsker byen. Godt vi også kan hygge os hver for sig 🙂
  Ha’ en dejlig dag. Vejret bliver bedre og bedre 🙂

  Mia, Det blev ikke så slemt for Rufus, som jeg havde frygtet.
  Man kan blive helt hellig, når man bliver draget til fjorden til en sådan oplevelse. Nogle gange er det som om, man bliver ledt på vej 🙂
  Jeg maler stadig, Mia 🙂 Men det er også afslapning 🙂

  Anette, Det er frygetligt for hundene, når de ikke har flokken samlet.
  Jeg er så glad for den rose. Lige nu er det et pinkfarvet hav at se på. Og pæonerne er sprunget ud 🙂

  Annette, Der var helt stille – en helt speciel stemning.
  Pæoner og hortensiaer er så smukke. Mine yndlinger er mest hen ad solsikker, marquritter og den slags “smilende” blomster. Men jeg tror, at hver gang, man ser en bedårende blomst, er det den smukkeste, man har set 🙂
  Det var sør’me længe dine pæoner holdte, Annette. Jeg kan godt li’, at du brokker dig hos blomsterhandleren, når dine buketter ikke holder så længe :)) De vil sikkert til enhver tid påstå, at det er os, som ikke skifter vand ofte nok eller placere dem forkert indendøre 🙂
  Rufus kræver ikke opmærksomhed hele tiden. Tværtimod vil han bare have lov at ligge i skyggen og se mor arbejde omkring sig 🙂

  Megan, Ja, nu er det sol og sommer 🙂
  Det er sandt – magisk var de få minutter, jeg havde oplevelsen 🙂 Klem til dig.

  MajorogMeg, Jeg har været flittig med kameraet 🙂 Glæder mig til du får taget billeder igen. Jeg savner Major 🙂
  Det lyder som om, at I er ca. 14 dage bagud med hensyn til vejret. Da var vores pæonknopper også ganske små.
  Åh, hvor ville jeg gerne hjælpe jer med malerarbejdet. Jeg elsker at male. Men jeg tror, I når at blive færdige, inden jeg er klar :))
  2. strøk går hurtigt. Det bliver helt fornøjeligt 🙂
  Mange klem til dig fra mig 🙂

  Inge, Hvis der havde været kritik af mit arbejde, ville her have været en dårlig atmosfære i dagevis 🙂
  Når jeg går rundt om huset, er jeg også selv imponeret over det, jeg har nået. Førhen deltes vi om arbejdet i sommerferierne. Jeg tror egentlig også, husbond savner at tage del i det, men på den anden side kan han jo slappe af, når han har fri 🙂
  Ja, det er vores fælles fjord. Hvis du står ved ‘Sølyst’ og kigger til højre på den anden side af fjorden, kan vi vinke til hinanden 🙂

 9. Inge skriver:

  Så kan vi ikke være langt fra hinanden, Lone. Jeg må ha’ passeret dit sted massevis af gange på vej op gennem fjorden i min sejltid. Havde i en del år en båd liggende i den lille private nordhavn i Jyllinge (v. Lise og Erik Lind – Elinco), og senere da der blev plads flyttede jeg båden til Roskilde.
  Desuden kommer vi af og til oppe på det gamle skalleværk ved Ventehuse, vi har savet og kløvet træ deroppe i en del år.

 10. Lone skriver:

  Nej vi kan ikke være langt fra hinanden, Inge. Jeg kender ikke så meget til Jyllinge andet end området omkring Sølyst, hvor en kollega boede.
  Det gamle skalleværk kender jeg. Vi har nogle gange været ude af markvejen, som fører forbi og ud til fjorden 🙂
  Næste gang, du sejler forbi, må du sende en drageballon op fra båden, så jeg kan vinke til dig 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *