Nu kunne det jo have været rigtig smart

… hvis jeg havde fået bygget et bistade på sløjdkurset i vinter. Det ville denne bifamilie have været glade for.

Den hjemløse bisværm har slået sig ned på en gangsti ved fjorden.

28. juni

Før de landede på stien, havde de siddet i en grundejers træ i en times tid. Jeg har forsøgt at få fat i tre sværmfangere uden held. En anden grundejer for-søger at ringe til kommunens afdeling for skadedyrsbekæmpelse for at få hjælp til at få dem hentet.

Det er selvfølgelig ikke skadedyr, men de må vide, hvor man kan hente hjælp her i området.

I den tid, de er nødlandet, sender de spejdere ud for at finde et egnet bosted. De kommer vidt omkring. Jeg håber ikke, de opdager vores udhæng.

28. juni

Jeg havde en masse intentioner om, hvad jeg skulle tilbringe dagen i dag med. En af dem var, at jeg skulle have noget motion.
Sjippetovet var fundet frem. Jeg havde bestemt mig for, at jeg skulle klare 100 hop.

Jeg kom i tanke om, at jeg også havde en hula-hop ring. Jeg brugte utrolig lang tid på at lede efter den men kom i tanke om, at den står bag gardero-beskabet hjemme i lejligheden. Da jeg havde brugt lang tid på at søge, var solen allerede nået frem til terrassen, og så var det altså for varmt at stå dér og hoppe. Så jeg opgav sjipningen i dag.

29. juni

Til gengæld har jeg plukket radiser, fjernet æbler på æbletræerne, så der er den anbefalede håndsbredde mellem hvert æble – og luntet lidt rundt og kig-get på planterne.
Men vejret er altså mest til afslapning i hængekøjen. Rufus ligger skråt neden-for i skyggen.

Denne flotte blomst gror der rigtig mange af nede ved fjorden. Det lykkedes mig at få gravet en op et år, som jeg plantede på grunden. Den blev aldrig til noget, men nu er der dukket fem af dem op forskellige steder på matriklen. De bliver meterhøje med en masse gule, tætsiddende blomster.

29. juni

 29. juni
Nej, jeg har ikke fået fyldt barmen ud. Det er mine knæ 🙂

Nu satser jeg på, at jeg får sjippet lidt til aften, når det bliver lidt køligere. Jeg skal også have gået en god, lang tur med Ruf’er. Han nægter at gå tur i løbet af dagen. Vil kun ligge under skyggefulde træer og holde øje med mine gøremål.
Hvis jeg selv går en tur, hyler han op, til han kan se mig igen. Så vi bliver på vores “20 tønder” land.

Dette indlæg blev udgivet i Hverdag og tagget . Bogmærk permalinket.

8 Responses to Nu kunne det jo have været rigtig smart

 1. tovepia skriver:

  Jeg kan berolige deg, vepsen har slått seg ned under panelet på vårt hus!! Der har ihvertfall vi en familie av denne typen;)

  Du minte meg på noe, jeg har en rockering som jeg nesten hadde glemt, ikveld skal den brukes!!!

  Ellers synes jeg du ser uforskammet sprek ut, så du må gjerne slappe avi hengekøyen:D

  Kos deg videre og klem fra meg;)

 2. Megan skriver:

  Så længe det bare er bier! Jeg er allergisk overfor hvepse og kan selvfølgelig blive helt hysterisk … men bare jeg er bevæbnet med antihistamin, min Epi-Pen og lidt andet godt, så klarer jeg mig jo 😉

  Ser dejligt ud … afslapning og lidt havearbejde. Jeg kan godt forstå Rufus, I må vente med at gå tur til det bliver lidt køligere ud på aftenen.

  Ha’ det varmt og hyggeligt!

  Klem Lene

 3. Inge skriver:

  Hvor ærgeligt du ikke lige havde et tomt bistade, så havde du haft dig en god bifamilie nu..
  Jeg kender godt det med at ville motionere, og så dukker der bare så meget andet op, og lige pludselig er det for varmt.. ;-)) men du når det nok. Den hulahopring.. kan du bruge den.?? Jeg prøvede for et par år siden, og kunne ski ikke holde den ordentligt i gang, det var sværere end jeg huskede det.
  Tror din flotte plante hedder noget med Kongelys eller lign.. vi har masser af dem i Sverige, og de dukker altid op nye steder..
  Ha’ nogle fantastiske sommerdage på din skønne plet ved fjorden.
  Kh Inge

 4. Mia Folkmann skriver:

  Bierne er jo gode at have i haven, så de kan bestøve det, de skal. De er heller ikke så arrige som hvepsene, som jeg er lidt mere bekymret for – ligesom Megan er jeg allergisk…

  Jeg kan da godt forstå, at du ikke orkede at sjippe i den varme. 100 hop er flot, hvis du kan – jeg kommer højst op på 50, før jeg må gi’ op… 😉

 5. Annette skriver:

  Lone, hvor jeg dog nyder at se dine dejlige billeder fra jeres sommeridyl. De emmer af idyl og jeg kan fornemme hvor stille, fredeligt og roligt du og Rufus har det ☺.
  Når det kommer til motion, så har du da allerede fået en hel del ved at jagte rundt efter alle remedierne ☺. Jeg har stadig ikke fået købt den hula hop ring, det må jeg se at få gjort en dag ved lejlighed….. ☺.
  Knus til dig fra et meget varmt Holland.
  PS. Jeg håber, at det lykkes at finde et hjem til bierne.

 6. Lone skriver:

  Tovepia, Uha, dem skal I have fjernet. I må også have fat i skadedyrsbekæmpelsen via kommunen.
  Det er ikke så nemt at bruge en rockering, som det var engang 🙂 – Slet ikke med tøj om taljen. Som lille kunne man næsten stå med vinterfrakke på og rocke 🙂
  Jeg fik sovet et par timer i hængekøjen. Nyd dagen, Tove. Mange klem fra mig 🙂

  Megan, Der må være forskel på giften, når du er allergisk overfor det ene og ikke det andet. Godt, at du er dækket godt ind overfor hvepsestik.
  Jeg var ør af varme og malerdunst og fik en lur i køjen på et par timer. Aftenen blev omend endnu mere varm og lummer 🙂
  Håber også, du nyder det. Mange klem fra mig.

  Inge, Ja, det var en skam. Jeg ville gerne have budt dem et godt sted at bo 🙂
  Det kniber med at bruge hulahopringen. Jeg forstår det ikke… Det er ligesom om, den hang bedre på taljen, da man var mindre. Måske fylder jeg hullet for meget ud? :))
  Jeg tror, du har ret i, at den hedder Kongelys. Jeg håber også, at de breder sig mere hen ad vejen. Det ser rigtig flot ud, når de står i flok. Kh Lone

  Mia, Det er ikke spændende, at være allergisk for hvepse- og bistik. Man må være rædselslagen hver gang, man hører deres summen omkring sig.
  Så har jeg nok sat mit mål for højt med de 100 hop, når du kun når 50. Jeg tror, at du er i meget bedre form end mig. Jeg kom slet ikke igang. Aftenen blev forfærdelig lummer, så jeg ikke orkede hverken det ene eller det andet 🙂

  Annette, Helt stille har der ikke været 🙂 Naboerne er begyndt at holde ferie, så der er gang i den her omkring.
  Ja, det er sandt – jeg fik motioneret rigeligt, da jeg prøvede at finde torturinstrumenterne :)) Jeg blev helt svedt, da jeg ikke kunne finde hulahopringen.
  Jeg syntes ikke, der er så meget tyngde i hverken hulahopringe eller sjippetove nu om dage. Der skal næsten ingen vind til, før det er umuligt at bruge dem.
  I gamle dage var der ingen problemer med vejr og vind 🙂
  Knus tilbage fra varme Danmark. Vi er blevet truet med 30 gr. varme lørdag og søndag. Sommerhilsener til dig 🙂

 7. Madame skriver:

  Sikke nogle dejlige billeder fra dit paradis, Lone – det er godt at se, at du har fået hængekøjen op! Du må have dig et bistade en dag, nu hvor du jo har lært om at holde bier. Jeg tror, at bier er noget af det eneste, jeg ikke kunne finde på at have i haven. Så hellere grævlinger, ræve, rådyr og egern 🙂

  Ha’ en rigtig dejlig aften!

 8. Lone skriver:

  Når jeg engang får sat skik på tiden og ved, jeg kan passe et bistade jævnligt, må jeg have et 🙂
  En hængekøje burde være hver mands ret. Jeg skal også have opsat en inde i huset 🙂
  Du har sikkert også besøg af bier i din have, Madame. Dog ikke 50.000 på én gang 🙂

  Varme feriehilsener til dig 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *