Schæferen er tilbage i buret

Det var, hvad vi havde forventet, da vi indgav en politianmeldelse.

Vi skulle bare have beholdt den. Simpelthen!
Tyvstjålet den… Jeg har overhovedet ingen skrupler, når det gælder dyre-mishandling. Men vi havde ingen, vi lige i farten kunne placere den hos, indtil vi havde tænkt os om.

Konen (ejeren) havde meldt den stjålet. Foruden hunden var hjemmet “splittet ad” og der var “stjålet andre ting”, som hun har opgivet til politiet.
Det er uhyrligt at få at vide, når man tænker på, at vi styrtede ind i en over-ophedet stue kun med tanke for at tage hunden og billeder for derefter at komme ud i en fart. Det var overhovedet ikke til at trække vejret i det hus.
Gad vide, om politiet hopper på den – at vi gamle koner smadrer og raner hendes hjem? :))

Tørstig hund
En meget tørstig hund

Hunden er afleveret tilbage med den besked, at forholdene øjeblikkelig skal ændres, hunden må ikke anbringes i bur og slet ikke i de 10-12 timer, hun forlader den. Hun skal sørge for vand mv. og vil blive kontrolleret… Det sidste tror jeg ikke, politiet har tid til at overholde.

Det positive er, at vi har fået oplyst navnet på den kennel, hun påstår, hun passer hunden for. Dyrlægen, som er med i vores “bande”, vil kontakte kennelen og berette om forholdene i det hjem, hunden er anbragt. Samtidig får de overrakt politianmeldelsen.

Jeg forstår så godt Madame, når hun i sin kommentar skriver, at hun ikke magter det, når ingen myndigheder gør nogen foranstaltninger for at redde dyr i nød.

Det nytter ikke spor at gå til politiet. Jeg ved ikke hvor meget, der skal til, før man fjerner dyr fra deres ejere her i landet.

Schæferens pels ser grå ud. Det er underuld, som sidder i totter ud gennem pelsen. Da vi striglede den løse uld af, fremstod pelsen sort.

På det halve døgn, den var i vores besiddelse besørgede den 10 gange og tissede ustandselig. Tænk, at den ligger i timevis og holder på alt det. Det er ikke til at holde ud.

Jeg kommer først på landet igen på mandag. Heldigvis er der flere deroppe, som nu holder øje med hundens ve og vel. Nu ved konen også, at hun bliver overvåget.

Tak til hver og én for jeres kommentarer. Det varmer utroligt meget, at I er så mange dyrevenner derude.

Dette indlæg blev udgivet i Dyr og tagget . Bogmærk permalinket.

14 Responses to Schæferen er tilbage i buret

 1. Helle K. skriver:

  Jeg har tænkt på den stakkels hund mange gange siden igår – vi har snakket om den herhjemme – og også at det er fuldstændig umuligt at gøre noget – og så alligevel ikke… I gjorde jo noget og det synes jeg er godt. Nu må vi håbe, at det hjalp, men jeg tvivler desværre 🙁

 2. Esther skriver:

  Hunden og dens videre skæbne har også fyldt meget i mine tanker, siden jeg læste om den i går.

  Det er så frustrerende at folk kan slippe afsted med dyreplageri. Måske man skulle indføre et decideret “dyre-politi”? Har set at det findes flere steder i verden. (Der kører en programserie med den titel på Animal Planet – jeg har dog ikke set den)

  Kennelen kan da under ingen omstændigheder være ligeglad med hvordan hunden passes – selvom man jo (desværre) også har læst om dyremishandlende kenneler.

  Håber stadig det ender godt for hunden.

 3. Anette skriver:

  Jeg håber der bliver fulgt op på det så man sikrer at hunden har det godt og har adgang til vand. Jeg håber også vi får dyrepoliti i Danmark. Håber snart du har godt nyt om hunden.

 4. Anette skriver:

  Mon dyrenes beskyttelse på nogle måder kan gøre noget?

  http://www.dyrenes-beskyttelse.dk/db/db.nsf/docs/kredsformandsordningen

 5. Henny skriver:

  I kan vel ikke slippe godt fra at hugge hunden igen? Det er dog for galt, at den bliver sendt tilbage til det bur! Man kan sandelig bedømme et land på, hvordan man tolererer, at de svageste, herunder dyrene, bliver behandlet.

 6. Mia Folkmann skriver:

  Hmmm, nogle gange har man indtryk af, at landets love tager lidt for meget hensyn til de forkerte…

  Eller er det bare mig?

  Stakkels, stakkels hund!

 7. Annette skriver:

  Sørgeligt, at den er tilbage, utrolig sørgeligt. Og det forekommer i et højt civiliserede samfund, hvor er det dog trist. Det gode er, at der vil blive holdt øje med ejeren og hunden.
  Utroligt, at ejeren havde den frækhed at påstå at I havde fjernet ting fra hendes hus. Men på den anden side set, hvad kan man forvente af en person, der har hjerte til at behandle et dyr som hun har gjort.
  Jeg er stadig utrolig stolt af jeres initiativ.

 8. MajorogMeg skriver:

  Tilbake? Nei og nei….jeg håper virkelig konen føler seg overvåket ja!!!! Håper kennelen hvor hunden kommer ifra tar affære og tar tilbake hunden!! Meldt den stjålet + at dere hadde tatt andre ting også, hehe..det er til å le av:)

  Håper dette får en lykkelig slutt…..og at hunden slipper være der!!
  Stor klem til deg Lone:)

 9. MissMuffin skriver:

  Åh ha Lone, der er bar intet at gøre..
  Jeg var også ret aktiv inden for hundehandler-området for nogle år siden, men til sidst orkede jeg bar ikke mere, for der var ingen hjælp at få nogen steder…
  Hugger i den igen kan i bar sende den herop, så skal jeg nok tie stille og passe godt på den:)

 10. Inge skriver:

  Åhhh for pokker da også.. men I har fået sat spot på “ejeren” eller hvad hun nu er, jeg fatter simpelthen ikke at hunden bliver sendt retur.. OG jeg synes at det er fabelagtig godt gået og kæmpet. Stor respekt herfra

 11. Madame skriver:

  Åh Lone, hvor er det fortvivlende! Jeg vil jo sige, at Dyrenes Beskyttelse også er en mulighed (hvis du finder en ordentlig repræsentant) plus Ekstrabladet. Men jeg ved, hvor hårdt det er at blive ved, og jeg er næsten slidt op selv …

 12. Catarina skriver:

  Nu håber jeg sandelig at Konen bliver anmeldt til politiet for forsikrings svindel, for det er vel det hun er ude efter. 🙁

  Uha, den hund burde ikke være hos en sådan en dyremishandler, håber virkelig at denne historie for en lykkelig slutning, for ellers er det næsten ikke til at holde ud.

 13. Lone skriver:

  En stor tak til jer alle for jeres kommentarer, som glæder mig meget.
  Jeg når ikke at få svaret jer alle. Jeg kan slet ikke samle mine tanker om andet end hunden i disse dage.

  Jeg har lige udgivet et indlæg om, at kennelejeren har godkendt vanrøgten af hunden.
  Jeg er målløs.
  I min naivetet havde jeg forestillet mig, at de havde afhentet hunden ekspres. Men der tog jeg fejl.

  Vi er ikke færdige med den sag og har nogle tiltag igang, som jeg ikke kan skrive om pt, da kennelejeren måske finder herind.

  Det tyder på, at hundepasseren samtidig vil lave forsikringssvindel ved at anmelde os for tyveri af nogle ejendele. Hun kan bare komme an. Vi er beredt til tænderne.

  Endnu engang tak for jeres medfølelse.

 14. cha cha skriver:

  Først et stort klap på skulderen til jer damer, flot gjort og dejligt at der er nogle der tager dyrevelfærden seriøst og handler derefter.

  Jeg har selv schæferhund og kender godt den omtalte kennel af navn.
  Vi er bla. i nogle af de samme kredse kan jeg se.
  Det er nogle meget driftstærke hunde der bliver avlet, og bestemt ikke hunde der egner sig til at sidde i et bur i 11 timer om dagen.
  Men det er der så ingen hunde der egner sig til.
  Ren dyremishandling, det er der ingen tvivl om.

  Specielt Ever er meget driftstærk, og det bliver åbenbart udnyttet til en pengemaskine. Hendes hunde får dog som regel mange hvalpe i hvert kuld.
  Jeg kender ikke kennelen godt nok, til at vide hvilken forhold de går under.
  Det er jo svært når man ikke har været der, men så er det godt at folk reagerer som I har gjort, når man ser at noget er helt galt.

  Mht. det du skriver om hunden´s pels, er det ikke så underligt at den ser grå ud, eftersom det er en grå schæferhund. 🙂
  På denne årstid ser hundene ofte herrens ud i pelsen, da de smider underulden i store totter.
  Min egen hund bliver børstet hver dag i den periode, jeg kan faktisk fylde en hel pose op med uld på en dag.
  Det er meget normalt, mange med udstillingshunde, stiller ikke op til konkurrencer i den periode, da hunden ikke ligefrem er en skønhed imens det står på.

  Jeg har kendskab til flere schæferkenneler, der bruger Mai Tuk´s hunde i deres avl.
  I den forbindelse, vil jeg sende dem en mail, så de er klar over hvad der foregår på kennelen.
  Forhåbentlig vil de stoppe deres samarbejde med Mai Tuk.
  Håber ikke de vil bidrage til denne dyremishandling.

  At lukke sin hund inde i et dampende hedt hus, uden mulighed for at komme i skygge, eller ligge køligt og uden vand, er det samme som at lukke sin hund inde i en varm bil.
  Husk at være opmærksom på biler, hvor der sidder hunde i, i denne hede.
  Mange parkerer i skyggen, men glemmer at solen flytter sig.
  De hunde skal ud af bilen med det samme.
  Har før smadret en bilrude, for at få en dehydreret hund ud.

  Håber du holder os orienteret om sagen.

  Og endnu engang tak for jeres heltedåd. :-))

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *