Jeg har ligget

… i hængekøjen under træernes skygge og tænkt på den husbåd, vi så for nylig i havnen inde i byen.

Husbåd
Husbåd i Københavns Havn

Gad vide, om det lufter mere på sådan én? Hvis ikke må beboerne være ilde stedt.
Tænk ikke at have et træ omkring sig, hvor man kan sætte sig i kronens skygge…

Himmel og fjord

Jeg har ikke foretaget mig så meget under hedebølgen. Jeg har lidt sammen med Rufus.

Husbond, derimod, har haft travlt med at male nye dækbrædder til taget, køre til genbrugspladsen og byggemarkeder og har afprøvet vores nye græsslåmaskine, som tog ham flere timer at samle en dag i middagsheden…

En super maskine

Den er smart. Den er selvkørende og skal bare styres 🙂

I går indvilligede jeg i at tage med på stranden i de sene eftermiddagstimer. Kun Rufus gik i vandet 🙂

Jeg håber den kommende uge bliver med mere almindeligt dansk sommervejr, så vi kan føre nogle af de planlagte aktiviteter udenfor landstedet ud i livet. – Fx at besøge et falkoneri, hvor jeg håber at få lov til at stå med en af de prægtige fugle i hånden.

Allerede nu tegner det godt. Der er en behagelig temperatur derude.

Dette indlæg blev udgivet i Hverdag og tagget . Bogmærk permalinket.

11 Responses to Jeg har ligget

 1. MissMuffin skriver:

  Her i det nordjyske er temperaturene lidt mere beherskede, det har de hvertfald været hen over weekenden..
  Må indrømme at jeg nyder heden- måske ikke lige på arbejde, hvor der er en frygtelig udluftning, men ellers synes jeg det er dejligt..
  Emma er også lovet en tur til stranden i denne uge, for jeg ved hun elsker at soppe rundt ude i vandkanten…

 2. Megan skriver:

  God morgen Lone
  Ja, temperaturen er bedre i dag. Langt mere behagelig. Hundene og jeg har været på morgenløbetur og det var friskere og lettere at trække vejret i dag! Synes godt nok, den har været streng her i hedebølgen! Og jeg har været på arbejde, men nu er det endelig ferie igen.

  Denne gang går turen jo til Nordnorge og hundene skal passes hos gode venner ved København. Uh, kommer altså til at savne dem, men de får det godt og jeg er sørme glad for, at jeg ikke behøver at aflevere dem i hundepension.

  Nyd din uge i mere behageligt vejr! Håber du kommer til at stå dér med falken i hånden! Måske kommer der et billede?

  Klem

 3. Madame skriver:

  Det var helt velsignet med en nat uden tropehede – og jeg giver dig helt ret, nu længes vi efter mere normale sommertemperaturer. Man bliver så lad af al den varme. Og jeg priser mig også lykkelig for træernes skygge og ville ikke kunne bo på en husbåd 🙂

  Ha’ en dejlig dag, Lone!

 4. Guapizimo skriver:

  Hvor ligger den hudbåd??? Min mand er ret fascineret af dem og jeg er da nødt til at vise ham den! 🙂

 5. tovepia skriver:

  Send noen grader nordover, for her er det 13 grader og vind. Vi hadde 2 dager her, men sannelig forsvant solen igjen;)
  Men varme er slitsomt i lengden, får jeg trøste meg med:D

  Håper du får besøke falconeriet, det høres interessant ut.
  Kos deg videre og klem fra meg;)

 6. Lone skriver:

  MissMuffin, Temperaturen er også for nedadgående her, heldigvis…
  I unge kan sagtens klare varmen. Jeg er imponeret over alt det, du udrettede i går 🙂
  Emma må på stranden på onsdag, hvor det atter bliver 30 gr. 🙂

  Megan, God første feriedag til dig 🙂
  Ja, det har været varmt. Det er fint nok, hvis man bare skal dase, men man vil gerne have gang i nogle aktiviteter, og det har vi ikke fået taget os sammen til endnu 🙂
  Det bliver spændende for dig at se Eirin’s by og omegn. Der ser ufatteligt smukt ud deroppe.
  Nyd også din uge, Megan. Rigtig gode dage til jer 🙂

  Madame, Det var rigtig dejligt at kunne komme i seng før kl. 2 om natten 🙂
  I dag er det jo helt behageligt vejr.
  Det værste ved varmen er netop, at man bliver så lad og ikke får udrettet dagens gerning.
  En husbåd ville slet ikke være noget for dig, som har så rigt et dyreliv. Der kommer højest en havmåge forbi i ny og næ 🙂

  Guapizimo, Husbåden ligger ved kajen langs Kalvebod Brygge, når man cykler ud ad fra Langebro ned mod Fisketorvet.
  Jeg håber, I finder den 🙂

  Tovepia, Ja, du må trøste dig med, at varmen er slidsom i længden. Det er umuligt at få taget sig sammen til at lave noget.
  Nu har vi mere normale temperaturer. Varmen er sendt op til dig 🙂
  Jeg håber, jeg når at komme ud at se falkene i aktion – og får lov at stå med sådan en kæmpefugl i hånden 🙂
  Du må også nyde det, Tove. Tænker, du nyder et lille glas på jeres skønne anneks-veranda nu og da? 🙂 Klem til dig.

 7. Therese skriver:

  Sikke en smart husbåd. Jeg tror dog enten jeg ville ha’ småkvalme af al den skvulpen, eller også falde i søvn af bølgernes vuggen 🙂 hi hi.
  Der lå på et tidspunkt en super fin husbåd ude ved Holmen, men den er vist blevet flyttet. Der var hen tagterasse, med masser af store krukker fulde af roser og andre smukke blomster.

 8. Anette skriver:

  Smart husbåd – det kunne være sjovt at prøve at bo på sådan en men i længden ville jeg nok blive træt af det 😛

  Så du billedene på min blog fra Ørnereservatet? Hvis det er Falkonergården er det hans datter der ejer det. SYnes det er fantastisk at se de store fugle – de er meget imponerende og vanvittig hurtige 😉 God fornøjelse – klap til Rufus og knus til dig

 9. Inge skriver:

  Mon ikke de sætter sig i speedbåden og suser ud og får lidt vind i håret..:-))
  det ville jeg gøre hvis det var min husbåd, og jeg gad altså godt bo i sådan en. Vi har undersøgt det nogle gange, men det er hundesvært at få et sted at ha’ den liggende i København. Der bliver nedlagt en del af husbådspladserne.. eller rettere de får ikke forlænget deres lejeaftale med ejerne af pladserne.
  Det var simpelthen så skønt i nat, en god lang nattesøvn uden at det var for varmt, og det lover de også den kommende nat.. Dejligt
  Ha’ en skøn aften Lone

 10. Vi havde nogle få dage før weekenden, hvor temperaturerne var nede omkring de 22 – 24, men den har igen sneget sig højere op og i takt med at temperaturen stiger, er det som om energien daler og større aktiviteter bliver udskudt i så lang tid som overhovedet muligt. I dag er jeg nødt til at skal ud og handle og til forskellige byer og hvor har jeg bare ikke lyst ☺.
  Lone, jeg synes også du har fortjent lidt afslapning, du har da taget din tørn med maling af hus ☺.
  Wauw for en husbåd du viser øverst, den form har jeg ikke set tidligere. Vi har husbåde overalt her og jeg synes det må være fantastisk at bo på vandet, men husbond kan ikke helt se romantikken i et sådant projekt ☺.
  Lone, en rigtig dejlig dag til dig.

 11. Lone skriver:

  Therese, Den ser lækker ud, husbåden. Jeg ville bare kede mig efter et stykke tid. Tænk ikke at have ukrudt, som skulle fjernes, græs, der skulle klippes eller træer, som skulle beskæres… 🙂
  Den på Holmen var pludselig væk. Jeg ser hos Inge (herunder), at man sommetider ikke kan få forlænget lejekontrakten og derfor må flytte dem.

  Anette, Ja, jeg så dine billeder fra ørnereservatet og var inde på dit link til deres hjemmeside.
  Misshotpants viste også engang billeder fra et falkoneri, som fascinerede mig.
  Der ligger et på Møn, som jeg håber, vi får besøgt sidst på ugen.
  Kram til jer 🙂

  Inge, Jo, der er nok mere luft dér end hér, når alt kommer til alt 🙂
  Jeg kan sagtens forstå, det er noget for jer. I er jo søfolk, så det ville være perfekt. Jeg tror, jeg ville få nok efter en uge 🙂

  Annette, Stakkels dig, at du bliver nødt til at tage på indkøb. Jeg er så taknemmelig for, at det er husbond, som sørger for den slags her. Jeg har kun været med til byen én gang på to uger 🙂 Føler mig også som en edderkop, som bare venter på, at maden kommer til mig 🙂
  Husbåden ser spændende ud, men jeg ville savne en have og skyggefulde træer til min hængekøje 🙂
  Rigtig god dag til dig, Annette 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *