Jeg elsker mit land

Efter at have luftet Rufus og nydt agerhønsfamilien spise deres morgenmad på græsplænen, tog jeg cyklen og kørte ud i det vidunderlige landskab.

Cykeltur

Langs vores side af Roskilde Fjord ligner det en svensk skærgård. Fjorden smyger sig ud og ind i landskabet.

Cykeltur

Jeg cyklede lige hen for at sige go’morgen til vores ægproducenter, da jeg kom igennem landsbyen.
De er meget unge og lægger små æg. Prisen er i denne tid sat ned til det halve 🙂

Cykeltur

Ved slutningen af turen kom jeg forbi katten i vejkanten. Først cyklede jeg forbi, men vendte om for at se, om den var død.

Det var den. Jeg burde måske have set efter, om den var øremærket, men kunne ikke få mig selv til at røre ved den.

Cykeltur

Det var en sød mis. Jeg håber, den har det godt på de evige jagtmarker.

Kl. er snart 10. Det er en anelse overskyet og lufter herligt. Måske bliver dagen ikke så varm som forudsagt.
Jeg skulle gerne i gang med at male vinduer.

Rigtig dejlig dag til jer 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Hverdag og tagget . Bogmærk permalinket.

8 Responses to Jeg elsker mit land

 1. Catarina skriver:

  Dejlige billeder fra det dejlige danske land. Tak for turen.

  Jeg havde nok heller ikke rørt ved den for at se om den var tatooveret eller chipmærket. Der er altså bare noget ubehageligt ved et dødt pattedyr.

 2. havehyrden skriver:

  Åh hvor var det synd for den stakkels mis. Og jeg kan godt forstå at du ikke ville røre den, det ville jeg nok heller ikke, men hvis den var øremærket ville det være dejligt for ejerne at få besked. Det siger jeg fordi, vores Missan forsvandt for snart 1 år siden og den var øremærket. Men hvor den er endt henne ved vi stadig ikke, det ville bare havde været så dejligt hvis den person der havde kørt den ned (som vi regner med er det der er sket) eller en der havde fundet den, havde givet os besked. Men jeg forstår dig så udmærket. Hav en fortsat god dag 🙂

 3. Sister Bonde skriver:

  ÆÆÆÆlsker dine skønne ture i det Danske land – hvis det virkelig er din cykel på billedet, så holder den sig utroligt smukt. Men det ene skal jo passe til det andet. Tut til dig.

 4. Madame skriver:

  Åh, den stakkels kat – jeg ser også jævnligt en død kat i vejsiden. Men det må have en dejlig naturoplevelse i den tidlige morgen, Lone. Vi gik en tur ved 10-tiden i formiddags, men det var så varmt og trykkende, at det ikke var nogen fornøjelse.

  Ha’ en rigtig god aften!

 5. Mia Folkmann skriver:

  Sikke dejlige Danmarksbilleder. Ja, det var synd med missen – jeg så også i dag en kat gå langs motorvejen, og jeg bliver helt elendig. Men hvad skal man gøre? Man kan jo ikke lige stoppe op og genne den væk…

 6. Lone skriver:

  Catarina, Tak – det glæder mig, du tog med 🙂
  Jeg kunne ikke få mig selv til at røre den, men man bør vist melde det til Katteregistret, når man finder én.

  Havehyrde, Det var også det, jeg tænkte – at ejerne sikkert gerne ville kende kattens skæbne.
  Jeg kan sagtens huske Missan, og hvordan hun pludselig forsvandt. Det var så trist. Jeg tænker på hende hver gang, jeg er på besøg hos dig 🙂
  Husbond var forbi stedet i bil senere på dagen. Han så ingen mis i vejkanten, så den er sikkert blevet fjernet af ejeren.
  God torsdag til dig 🙂

  Sister, Cyklen er mindst 60 år gammel. Jeg fik den af svigermor, da vi fik sommerhuset for 26 år siden.
  Husbond har siddet i barnestol bag på og brækkede engang benet, fordi han stak det ind i baghjulet. Den historie har tit været oppe at vende i familien, da hun levede 🙂

  Madame, Lige netop på den lige strækning kører de unge mennesker helt vildt stærkt. Den stakkels mis har ikke haft en chance.
  Uha ja… Kl. 10 er det for sent at gå tur. På den tid er varmen taget til. Skal man ud, skal det være før 8 om morgenen 🙂
  Rigtig god torsdag 🙂

  Mia, Danmark er vidunderlig.
  Nej, man kan ikke gøre spor på motorvejene, når man ser dyr i rabatten. Man kan umuligt stoppe op – kun bede til, at de bliver, hvor de er.
  Jeg har engang bremset hårdt op for en kat på landevej. Med det resultat at jeg blev skældt huden fuld, fordi den bagvedkørende kørte med stablede, nylagte æg. Jeg kørte, før han havde set, hvor stor skade, det havde gjort for hans last 🙂

 7. Inge skriver:

  Hvor er det smukke billeder Lone, dansk når det er bedst. Træls at katten brugte sit sidste liv der
  Du må ha en dejlig weekend

 8. Jens skriver:

  Øv – jeg synes altid det er trist, når der ligger døde dyr i vejkanten. Ikke bare når det er katte, men også alle de andre….. jeg ved selvfølgelig godt, at sådan er livet bare. Øv alligevel!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *