Det har været

… nogle vidunderlige dage på landet. Jeg har været her siden onsdag.

I går lykkedes det mig at få revet en masse blade sammen. Ganske vist er der stadig mange på træerne, men det bliver for meget sejtræk, hvis jeg venter, til de alle er faldet ned.
Når træerne står nøgne, skal jeg have beskåret grene, som er stukket ud fra kronen i løbet af året.

Katteurt i kabeltromlen
Sankthansurt og lyng holder sig bedst, hvis de ikke får vand

I disse dage er jeg blevet en sand mester i at holde liv i brændeovnen i døgn-drift. Vi bruger kun brænde – ikke briketter.
Normalt lader vi den brænde ud om natten, men nu er det lykkedes mig, at ind-stille dimserne på ovnen perfekt, så en stor brændeknude kan holde natten over.

Torsdag aften var vi – ‘Ever-klubben’ – til middag på kroen. Det er en god tra-dition, som os, der redede schæferhunden, Ever, ud af et hedt sommerhus, har indført.
Vi inviterer hinanden på en lækker middag en gang om måneden.

PandekagerJeg har bog og strikketøj med herop og har ikke rørt nogle af delene.
Tiden flyver af sted med snak her og der. Og så ved jeg ikke rigtig, hvad der sker med mig, når jeg er på landet, men jeg får en voldsom trang til at lave mad af en slags.
Jeg kan faktisk ikke lave mad, men øver mig, når jeg er alene, og husbond ikke
står og ånder mig i nakken for at kom-me med gode råd.

Nu fx Mette Blomsterbergs pandekager… Dem har jeg efterhånden lavet mange af, og de er værdsat af både folk og fæ (naboer og hunde) 🙂
Jeg kan anbefale Blomsterberg at komme hakkede mandler i dejen. Mandlerne skal køres igennem persillekværnen, så bliver de perfekte i størrelsen.

I den kommende uge er vi hjemme. Lejligheden trænger vist til et ordentligt eftersyn i krogene.

Rådhusvin

Billedet af den smukke facade er taget hjemme på vores vej.
Sådan så rådhusvinen ud i onsdags. Når alle blade rødmer, er det et fantastisk syn.
Jeg har aldrig set nogen klippe vinen omkring vinduerne. De undviger sikkert af sig selv…

Rigtig dejlig søndag til jer 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Hverdag og tagget . Bogmærk permalinket.

12 Responses to Det har været

 1. Madame skriver:

  Godmorgen, Lone, sikke en fin idé idé at I i Ever-klubben går ud og spiser en gang om måneden.
  Jeg må prøve dit trick med kværnede mandler i pandekagedejen, det lyder vel nok lækkert! Og så kan jeg forstå, at jeg skal øve mig lidt mere i at holde gang i brændeovnen, så ilden ikke går ud om natten.
  Dit billede af en skønne rådhusvin minder mig om mine mange år med daglig gang på Frederiksberg 🙂
  Rigtig god søndag til dig!

 2. Mia Folkmann skriver:

  God morgen! Hvor ser det dejligt ud med den smukke rådhusvin; jeg ville ikke have spor imod at have et hus, der var pakket ind i blade… (Det har jeg faktisk haft engang, i mit gamle hus).

  Jeg har det med mad ligesom dig, men jeg er ret skrap til at lave pandekager. Det er du også, kan jeg se. 😉

 3. Rejen skriver:

  Sikke du hygger deroppe på landet, det skal der jo også være plads til…uhm pandekager og med mandler i det lyder spændende….Flotte billeder af huset dækket af vinen….god søndag til dig ….

 4. Inge skriver:

  Godmorgen Lone.. Uhhh jeg bliver altså lidt misundelig, når jeg læser at du kan være i jeres skønne hus på landet i flere dage, og det ikke bare skal presses sammen i weekender.. 🙂 Sikke en flot vin der er på det hus..
  Hav en skøn søndag

 5. Megan skriver:

  Dejlige ord og billeder, Lone. Det er skønt at være “på landet”, som vi også kalder sommerhuset. Det griner kæresten lidt af, for hernede bor i jo på landet, siger han. Men at tage i sommerhuset har altid været at tage på landet for os 🙂

  Spændende om I har hus tæt på vores, min mors?

  Det er dejligt at lave mad, når man har god tid. Jeg elsker det også! Det er faktisk ren terapi at stå dér med gode råvarer og trylle et lækkert måltid frem. Jeg bruger nogle gange opskrifter, MEN ender altid med at improvisere bare en lille smule 😉

  God søndag til dig og dine. Klap til Rufus.

  Klem fra mig og hundepigerne

 6. havehyrden skriver:

  Sikke en flot facade huset på jeres vej har. De er så smukke de vinplanter. Specielt om efteråret hvor man ser de røde farver. Smukt 🙂

 7. Havfruen skriver:

  Ikke vanskelig å skjønne at du koser deg på landet:) Da tar man alt i sitt eget tempo. De pannekakene så da virkelig gode ut:) Pannekaker og vafler er da vel alle hunders favoritt:)
  For et vakkert hus…..utrolig flott med de plantene. Er det villvin?
  Nyt søndagen, gi Rufus en kos fra meg, klem til deg:)

 8. Therese skriver:

  Det lyder som om at du og Rufus, har haft en dejlg efterårsferie.

  Hvor er det fint at høre at I har lavet en Ever klub 🙂 Jeg tænker af og til på den frygtelige historie, og hvor godt det var at I tog affære.

  Bygningen overfor vores, her på Rahbeks Allé, er også delvis dækket af en vin. Med årerne, tror jeg at den kommer til at dække hele facaden. Det er så smukt at se den skifte farve, fra grøn til rød.

  Ha en dejlig søndag, Lone.

 9. Anette skriver:

  Det lyder virkelig som om du og Rufus rigtigt hygger jer i sommerhuset. Skønt med sådan en brændeovn – sådan en ville jeg gerne have 😛 Godt at høre i mødes i Ever-klubben. Det er lidt pudsigt du lige skriver det nu for i fredags tænkte jeg på hvordan det mon går med Ever. God søndag til jer.

 10. Pragtfuldt billede af huset med rådhusvinen. I mit “tidligere liv” havde vi rådhusvin på den ene af husets gavle og jeg synes det var så smukt. En dag jeg kom hjem fra jobbet, havde min mand ryddet hele muren for vin! Det viste sig, at rådhusvinen også var flyttet indendøre og groede lystig på loftet, øv.
  Lone, hvor er det dejligt at læse, at I piger fra Ever-klubben stadig ses, jeg har af og til tænkt på, hvordan det mon går med Ever.
  Tak for et godt grin her i nattens stilhed over gaven fra Kina! I hvert fald kan du nu “prale” med at du har smagt kinesisk kage. Skønt armbånd, der også fulgte med.

 11. Lone skriver:

  Madame, Det er rigtig hyggeligt, at vi Ever-folk spiser ude en gang månedligt. Det betyder ikke noget, at vi ses jævnligt ind imellem 🙂
  De hakkede mandler i pandekagerne gør en stor forskel.
  Ja, der er flere bygninger med rådhusvin her i området, hvor du har haft din gang i mange år. Denne er den næstsmukkeste 🙂

  Mia, Det er især på denne årstid, man ser, hvor smukke facaderne er, nu hvor de gløder. Men jeg kan tænke mig, at der kommer en del kryb ind af de åbne vinduer om sommeren 🙂
  Det eneste der irriterer mig med pandekagerne er, at jeg ikke kan lave dem i ens størrelse.

  Rejen, På landet bliver der kun hygget, uanset om det er havearbejde, bagning, pudsning af vinduer mv. Alting er ligesom sjovere deroppe 🙂

  Inge, Det er skønt, at man ikke skal presse sommerhusdage sammen i weekender, som da jeg arbejdede. Man havde egentlig kun lørdagen til havearbejde og nydelse. Søndag var en mærkelig dag, hvor man vidste,
  man snart skulle forlade det igen.

  Megan, Ja, det er noget helt andet land, når man er i sommerhus 🙂 Sommerhusland er afslapning og eftertanke om dette og hint. Hjemme – uanset land eller by – forstyrrer med ting, som bør gøres 🙂
  Ja, det er spændende, om vi har hus tæt på din mor 🙂
  Især grønsager elsker jeg at rense, skære i tern og strimler, mens jeg fantaserer om de underskønne retter, det skal blive til (uden kød). Det er nemlig terapi.
  Klem til dig og dine piger 🙂

  Havehyrde, Så syntes jeg endda, at jeg har svært ved at udtrykke, hvor vidunderligt det egentlig er. Men I kender det sikkert selv 🙂
  Jeg vidste ikke, at hunde kunne lide pandekager. Rufus plejer aldrig at ville have noget anderledes mad, men han guffer pandekager i sig. En anden hund, som er meget, meget kræsen spiste sandelig også pandekager. Jeg er da helt stolt :))
  Jeg ved ikke, om vildvin og rådhusvin er det samme, Guri.
  Klem til jer fra Rufus og mig 🙂

  Therese, For mange år siden boede husbond og jeg på hjørnet af Platanvej og Vesterbrogade. Jeg har spadseret utallige gange ad Rahbeks Allé til Søndermarken med min daværende hund. Det er et dejligt sted, du bor 🙂
  Vinen er især smuk på denne årstid.

  Anette, Altså, Rufus kan godt kede sig ind imellem. Han er i hvert fald ked af, at hans far ikke er med os. Han tror, det er far der kommer, hver gang en bil kører ned af vores vej. Det er lidt synd og skærer i mit hjerte.
  Ever fødte 9 hvalpe den 21. september 2010. Du kan se hvalpene her:
  http://www.maituk.dk/kuldN%20fotos.htm
  Stakkels Ever. Jeg kan tænke mig, at hun bliver forvist til sit bur og en hundepasser, når hvalpene er solgt… Jeg syntes også, hun ser så vemodig ud i øjnene.

  Annette, Der skal ikke en ret stor sprække til, før vinen smutter igennem og ind i bygningen 🙂 Så er der sikkert ikke andet at gøre, end at skære den ned, selvom det er trist.
  Vi har skam også et par søde herrer i klubben 🙂 De støttede os piger meget under og efter kidnapningen. Det var endda deres idé at starte Ever-klubben 🙂
  Hvad mener du? – At transportere kinesiske tørkager med hjem til mig!… De står endnu i køkkenet og er ikke rørt siden 🙂

  Rigtig god dag til jer 🙂

 12. Lupo skriver:

  At sanktshansurt ikke behøver vand, vidste jeg ikke. Det er dejligt, at den som en af de sidste blomster i havens sæson er så smuk.
  Jeg kender derimod udmærket til det at tage læsestof og håndarbejde med uden at røre 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *