Er der noget

Plasticske… jeg hygger mig med, så er det bord-dækning, når vi skal have gæstebud.
Således også i lørdags, hvor det gamle stel og sølvtøjet blev taget frem.

Desserten var chokolademousse, som skulle serveres i nogle høje glas.
Glassets højde krævede langskaftede skeer, som vi ikke har i sølvtøjsbehold-ningen. Jeg måtte ty til vores plastic-skeer i forskellige farver. Uf, hvor det skar i mine øjne, hver gang jeg gik forbi bordet og så på de skeer, inden gæsterne kom. Jeg vænnede mig dog til synet og syntes egentlig, det var en meget sjov sammensætning.

 
FyrfadlysEn af husbonds kusiner har gennem årene samlet på forskellige gamle rød- og hvidvinsglas m.fl. Der er ingen gæster, som har ens glas ved bordet. De har sommerhus på Langeland, hvor hun finder smukke sager “ved vejen” til ingen penge.

Vi har to 12 pers. stel. Oftest er vi kun fire til bords. Vores hverdagsstel er enkelt og hvidt. Nu har jeg tænkt, at bruge det, når vi ikke er så mange og supplere det med forrettallerkner i Blå Blomst, som jeg forsøger at finde på loppemarkeder. – Kun til fire personer.

Det er et værre vejr at være på landet i, sagde husbond, da han ringede i går aftes.

Nej da. Det er et herligt vejr. Jeg husker det, som solen har skinnet hver dag. Der har været lidt byger, men ikke så meget, at man ikke har kunnet arbejde udendørs. Der er blevet revet endnu flere blade, og nogle træer har fået klippet kronerne.

Jeg har haft så travlt, at jeg ikke har fået indstillet urene til vintertid endnu. Kun tv’ets og computerens ure går rigtigt. Så nogle gange er jeg forud for tiden og andre gange bagud. Det afhænger af, hvilket ur jeg kommer forbi 🙂

Det er jagtsæson, og der skydes derude.
Jeg hjælper en nabo med at lufte en stor hund – Bertha, som hun passer nogle dage. Den er rædselslagen og skal lokkes ud. Den har det lige så slemt, som Rufus har det i dagene omkring nytår. Berthas mor har et kæmpe problem med at få hende luftet i denne tid og er dybt ulykkelig over, at hun ikke kan få den med ud. Hunden har præsteret at holde sig i 24 timer. Om 1 1/2 måned er det vores tur…

Digt, set på Expo 2010

Det er så sandt, så sandt 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Hverdag og tagget . Bogmærk permalinket.

9 Responses to Er der noget

 1. MissMuffin skriver:

  Borddækning og også noget jeg hygger mig meget med og jeg har en stor svaghed for tallerkner, men pga. pladsmangel holder jeg mig virkeligt i skindet og bruger kun min oldemors gamle stel.
  En af mine veninder har ikke en tallerken, der er ens og det vækker altid stor opmærksomhed når hun har gæster, men sjovt ser det ud og de fleste af dem har hun kun givet 2-3 kroner for..

 2. Madame skriver:

  Godmorgen, Lone, jeg synes, det ser sødt ud med dine lilla plasticskeer 🙂 Men jeg holder lige så meget af det fine sølvtøj og af Blå Blomst. Jeg har selv frokosttallerknerne i dette stel.
  Uha, jeg hader jagtsæsonen – stakkel Bertha! I en måned så jeg ikke mit unge rådyr og troede, den var skudt, men nu kommer den igen hver dag, og jeg er lykkelig. Da vi havde mange gæster i søndags, kom den og spiste sit æble, mens vi alle stod i vinduet og sagde ih og åh 🙂
  Rigtig god fredag til dig!

 3. Anette skriver:

  Det er skønt at sætte sig til et flot dækket bord. Vi har ikke noget spisestel – vi klarer os med hverdagsporcelænet. Rigtig god weekend 🙂

 4. Hvor er det smukt skrevet af Lisbet Bratland.
  Jeg holder også meget af, at gå og pusle med borddækningen og se sølvtøj og blå blomst, når det kommer ud af gemmerne.
  Jeg tror det er godt for os med lidt spræl ind i mellem ☺. Du med lilla plastskeer og sidste gang vi havde gæster, fandt jeg på at sætte røde kopper til blå blomst underkopper, det så rigtig hyggeligt ud. Jeg er lige inde i en rød periode for øjeblikket, tidligere kunne jeg ikke fordrage rødt, men nu er der sneget sig spækbræt, grydeskeer og små kopper ind i skabene ☺. Hav det fortsat rigtig godt oppe på landstedet.

 5. Lone skriver:

  MisMuffin, Det er en rigtig god idé at samle på forskellige tallerkner og glas. Man behøver faktisk kun en af hver for at glæde sig over det enkelte mønster.
  Det samme med spisestuestole. Én af hver i forskellige modeller kunne være smart.
  Godt, at du har din oldemors gamle stel og ikke har plads til mere for nuværende. Man skifter smag flere gange hen ad vejen og ender op med alt for meget, som man fortryder, man anskaffede.

  Madame, Det var hos dig, jeg så Blå Blomst og har ikke kunnet få det ud af hovedet siden. Jeg må have fundet frokosttallerkner – bare til fire personer.
  Det må have været en kæmpe lettelse at se dit rådyr igen. Det er helt utroligt, at det var upåvirket af alle de mennesker, der så på, mens det spiste 🙂
  Man bekymrer sig forfærdeligt for “sine” dyr i denne tid. Jeg siger også til vores fasaner, at de ikke må gå uden for vores område. Det er alt for farligt lige nu.

  Anette, Vi brugte også vores hverdagsstel i mange år, men arvede et gammelt stel, som tages frem ved festlige lejligheder 🙂 Nu har jeg lyst til at se noget andet – kun til fire personer dog.

  Annette, Jeg syntes også det er så smukt skrevet 🙂
  Har du også Blå Blomst, Annette? Det er så smukt det stel.
  Jeg tror også, det er godt for os med lidt spræl. Pludselig har man fået nok af det traditionelle 🙂
  Du har godt nok været mere modig end mig, når du sætter røde kopper sammen med Blå Blomst underkopper. Den kan mine plasticskeer ikke slå :)) Man føler sig lidt fræk, når man gør det 🙂
  Jeg havde min røde periode i starten af 70’erne, hvor ALT var rødt fra radiatorer til telefonen.
  Det er dejligt med lidt spræl i det daglige køkkengrej. Det gør det hele sjovere 🙂

  Rigtig god weekend ønskes i fra mig 🙂

 6. Vicki skriver:

  Uha service og glas. Jeg er en blanding konservativ og innovativ. Det tiltaler mig at have et pænt stel til festlige lejligheder , men jeg har fået begyndt på et (det hedder Qvint), og har nu fået skiftet smag -.-
  Jeg har fået forelsket mig i et sæt hvor man kan mixe og matche mellem en masse skønne farver (Fiesta Dinnewear) men ak det kan kun købes i USA *såk*
  Mine glas holder jeg ved. De hedder Charlotte Amalie og er fra Holmegård. De er skjønne og gammeldags!
  Håber du får held til at finde lidt mere Blå Blomst når loppemarked sæsonen igen rigtig tager fat. Det er også der jeg vil lede efter mit nye service.
  Hav en fantastisk søndag 🙂

 7. tovepia skriver:

  Hei på deg Lone;)
  Jeg har gått til dekket bord to kvelder på rad, nå, og det er litt slitsomt også:D
  Apropos pikevesten, følger du linken på min side, finner du vesten i str 1 år. Hvis du er interessert i de andre størrelsene der, så kan jeg ta kopi å sende deg.
  Her laver det ned med snø, men har ennå ikke funnet fram den gode vinterfølelsen;)
  Ha en god dag og klem fra meg;)

 8. Inge skriver:

  Jeg elsker smukt dækkede borde, både selv at dække op, men også at sætte mig til et flot bord.
  Jeg har stellet Golden Summer som jeg bruger til både hverdag og fest.. jeg blev enig med mig selv om, at det var for ærgeligt kun at bruge det til gæster, så derfor blev det hvide dagligservice sat væk, og den gyldne sommer lyser op alle dage nu.
  Det er ikke en sjov tid at have en skudræd hund i, med alle de jagter der pågår i øjeblikket.. godt at I kan hjælpes ad med at få hunden ud..
  Hav en dejlig aften og knus til dig.

 9. Lone skriver:

  Vicki, Fiesta Dinnerwear er et festligt stel. Du er sandelig en blanding af konsertativ og innovativ :)) Men som Annette skriver, skal der lidt spræl til engang imellem. Dine glas er meget smukke.
  Lopperne ved godt, hvad de skal have for populære gamle stel, så jeg tror jeg går ind i Royal Copenhagen og ser, om jeg kan finde noget billigt 2. sortering. Det behøver ikke være det fineste (mere) 🙂

  Tovepia, At sætte sig til et dækket bord to dag i træk er slidsomt, men det havde været “værre”, om man selv havde middagsgæster to dage efter hindanden 🙂
  Jeg vil følge dit link om et øjeblik, Tove. Det er sødt af dig, at du vil sende mig en kopi. Mange klem til dig 🙂

  Inge, Det betyder mere, end man tror, at der gøres noget ud af borddækningen. Bare de unge i vores familie snart vil smide de rædsomme velourduge ud (som er nemme og vaske og have i alverdens farver) og i stedet bruge de smukke arvestykker, som nogle af dem har.
  Golden Summer er meget smukt. Det kendte jeg slet ikke. Det ligner meget det stel, vi havde i min barndoms sommerhus (kun the over/underkopper).
  Det er fjollet, man ikke bruger et stel både til hverdag og fest. Jeg er blevet præget af de ældre familiemedlemmer, som var engang 🙂
  Jeg håber, Berthas ejer holder ud. Hun er dybt ulykkelig over ikke at kunne lufte hunden, som ikke kun er ked af det, når den skal ud men også ligger i et afsides hjørne indendøre. Det er jo ikke et hundeliv. Nu vil ejeren forsøge med noget beroligende medicin, selvom hun er imod det. Hun er selv veterinærsygeplejerske og ved lidt om, hvad hun skal forsøge sig med.
  Knus til dig, Inge 🙂

  Rigtig dejlig mandag til jer alle 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *