Hvad er det for nogle mennesker

… som smider deres affald ud i naturen? At de ikke skammer sig…

Vi har alle mulighed for at komme af med vores affald. Det er ikke nødvendigt at smide det på rastepladser og i grøfter.
Selv hér på vores vej i byen bliver der af og til stillet en affaldspose fra hus-holdningen op ad en affaldsbeholder på fortovet. Sikkert af nogle, som ikke gider at gøre sig den ulejlighed at gå den lille omvej,  der måske er til deres affaldscontainere, dér hvor de bor.

Skilt
Så fat det dog!

På vejen hjem fra landet forleden holdt jeg inde på en rasteplads og luftede Rufus, fordi skoven var ufattelig smuk lige på den strækning. Lidt til højre for dette skilt, var to affaldssække smidt ind i skovbunden. Den ene var splittet ad – sikkert af skovens dyr.
Jeg fik ikke taget et billede af affaldet, fordi en bus kørte ind og parkerede lige ud for. Men I har sikkert selv set det gang på gang derude.

Jeg havde jo lovet Rufus, at han skulle i Søndermarken i løbet af den forgang-ne uge. Det blev i går.
Der var en kæmpe flok legende hunde på ‘Løse hunde’ området. Dem fik vi gennet Rufus udenom og hen et sted, hvor der var færre hunde, som han kunne løbe rundt med. Men det var selvfølgelig meget mere spændende der henne, hvor der virkelig var gang i den 🙂

 Søndermarken i november

Men, du er ikke helt ung længere, Rufus. Du må tage den med ro ligesom din far og mor 🙂

Rigtig god mandag 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Hverdag og tagget . Bogmærk permalinket.

13 Responses to Hvad er det for nogle mennesker

 1. Madame skriver:

  Ja, det er så sørgeligt med al det affald, der bliver smidt i naturen. Fornylig blev der fundet slagter-affald i skoven tæt herved. Det viste sig at være en butik, der havde smidt sit affald i naturen, og det er da utroligt, at nogen kan finde på det.

  Sikke dejlige billeder fra Søndermarken! Vi været heldige med vejret i weekenden. God mandag aften til dig!

 2. Havfruen skriver:

  Ja kan du fatte at enkelte kaster avfall i naturen!! Det er skjemmende og irriterende!!
  Herlige Rufus som fikk komme til Søndermarken:) Endelig….Han er nok ikke en unggutt lengre men kan vel få se på om ikke annet:) Nydelige høstbilder derfra. Her er det full vinter med snø og minusgrader!
  Ha en fin kveld Lone, klem fra meg:)

 3. tovepia skriver:

  Utrolig hva folk får seg til! Har sett folk kaste papir ut av bilvinduet, snakk om å være tankeløse.
  Rufus ser ut til å ta det hele med ro, han gleder seg tydeligvis over å se de unge leke:D
  Ha en fin kveld og klem fra meg;)

 4. Rejen skriver:

  Ja det er da et utroligt svineri som mennesker kan lave, uden tanke for at det tager mange år at blive nedbrudt og at dyr faktisk kan tage skade af det affald der bliver smidt…Nåeh men godt at Rufus fik en herlig tur ud af det han ser da ud til at hygge sig…god mandag aften til dig…

 5. havehyrden skriver:

  det er ganske uforståeligt at nogen smider store sække og andet affald i naturen. Jeg kan desværre bidrage med mange eksempler, f.eks fra de mange rastepladser langs det fynske motorvejnet, men affaldsdumping (vi taler store mængder) på Amager fælled eller i Vestskoven. Ærgeligt at der findes sådanne personer 🙁

 6. Vicki skriver:

  Skovsvin/miljøsvin er bare på bunden af min popularitets liste. Jeg er fuldstændig enig med dig og de foregående kommentatorer. Der er absolut INGEN grund til at smide affald ud hvor det ikke hører hjemme, nu hvor vi har så mange andre muligheder for at komme af med det. Folk der gør sådan burde have en R**fuld!
  Men noget helt andet er de skønne billeder af jeres tur med Rufus. Jeg kan skam godt forstå at det er svært for ham at sætte farten ned. Sådan en kølig og knirkende efterårsdag, kan til tider give en sådan vitamin indsprøjtning, at man glemmer de skavanker man nu skulle have. 🙂

 7. Inge skriver:

  Du har ret Lone, det er noget forb… svineri, bare at læsse sit affald af i naturen. Vi er heldige i vores skov i Sverige, det er ikke ret tit vi finder decideret affald der bare er smidt ud i naturen.
  Godt at Rufus fik jer lokket med i Søndermarken, det er meget smukke billeder du har taget der.
  Hav en dejlig aften og klem til dig.

 8. Lone skriver:

  Det er ikke til at forstå, at der er mennesker, som med fuldt overlæg kører ud i natten for at smide deres affald i naturen.
  Jeg har hørt, at nogle kommuner lader deres vejvæsenfolk undersøge henkastet affald for at man eventuelt på den måde kan finde et spor, som fører til gerningsmændene. Det er lykkes i nogle tilfælde, hvor de får klækkelige bøder.

  Rigtig god aften til jer 🙂

 9. Ja, hvor er det trist, at vores dejlige natur skæmmes af affald i uanseelige mængder. Men når jeg tænker på, hvad afstumpede mennesker kan finde på at gøre ved dyr, så kan det jo ikke komme som den store overraskelse for mig, at der er mennesker der ikke tænker på, hvad der sker med dyr der måske får hovedet ind i en konservesdåse i deres søgen efter føde i en stak husaffald.
  Jeg har lagt mærke til, at der i vores ugeavis altid er en annonce med et tlf. nr. man bedes ringe til hvis man finder affald liggende. Men så vidt jeg kan se rundt i landet, så gælder det bestemt ikke i alle kommuner.
  Lone, du har ret med hensyn til at tage det med ro, men jeg forestiller mig at Rufus har det på samme måde som jeg af og til har det, hvor jeg overhovedet ikke spekulerer på alderen. Det kommer først dagen efter når man er øm i led og muskler, hvis eksistens man ikke har kendt i en del år pludselig vågner op til dåd ☺.

 10. Lone skriver:

  Jeg havde den samme tanke, Annette. At de mennesker, som gør den slags, sikkert heller ikke respekterer andet levende – som fx. dyr. De må være afstumpede…
  Ikke nok med at affaldet skæmmer vores natur, men dyrene kan netop komme til at stikke snuden i en dåse eller træde i noget, de ikke kan komme af med på deres gang i skovene.
  Det er en rigtig god ting, at man har mulighed for at ringe til et tlf.nr., når man finder affald i naturen.
  Ja, det er sandt nok, at det først er dagen derpå, man tænker, man skulle have været mere forsigtig 🙂 Det kender jeg også 🙂
  Klem til dig 🙂

 11. Jens skriver:

  Ja, jeg forstår altså heller ikke, at der er mennesker som bare smider deres affald fra sig. Jeg synes egentlig det er lige meget om det er i naturen eller på gaden…. det er en adfærd som jeg ikke forstår og jeg har en formodning om at det er de samme mennesker.

 12. Lone skriver:

  Jens, Det er helt sikkert de samme mennesker. Ærgerligt, at man aldrig tager dem på fersk gerning, så man kan få sagt sin uforbeholdne mening om den slags.

 13. Nadia skriver:

  Hejsa… Kan godt lide din kommentar med, at “vis folk ikke kan lide hunde, er der sikkert noget andet galt med dem” jeg kan simpelthen ikk forstå folk der har noget imod hunde.. Faldt lige over din blog, sys den ser spændene og hyggelig ud..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *