Jeg tog fat i

Cox Orange… den nærmeste stak og håbede at finde opskriften på den lækre, saftige æblekage, Havehyrde skrev om en-gang.

Min printer er ude af drift, så jeg grifler spændende opskrifter ned efter mit eget stenografisystem på papirlapper, som bliver lagt ind i bunkerne sammen med alle de andre opskrifter, jeg har erhvervet mig rundt omkring.

Til al held lå opskriften i den første bunke, jeg tog fat i, og kort efter lignede køkkenet et bombekrater.
Operationen lykkedes, og jeg fik skabt en æblekage med kanelsukker og flødeskum på toppen. Den er lige så lækker, som Havehyrde beskrev den.

 Opskrifter
En af de dage skal jeg have sat orden i de opskrifter…

BruserHåndværkeren her i huset (mig) har atter lavet en nødløsning, indtil hus-bond får taget sig sammen til at købe et nyt bruserhoved. I nogen tid har vi sprunget rundt i badet for at fange vandstrålerne, som føjtede ud af bruseren i alle retninger.
En gummiring var mørnet. Den skulle bare erstattes med nogle elastikker, og det problem er skubbet lidt i bag-grunden 🙂

Trængsel ved Gisselfeld juletorvVi er en traditionsrig familie.
Atter i år skal vi mødes i begyndelsen af december omkring julebordet for at lave julepynt og -dekorationer. Vi plejer at tage i skoven først for at indsamle gran, bark, kogler og mos.

Skovturen bliver dog droppet i år, hvor det er besluttet, at vi skal omkring Gisselfeld Kloster og besøge deres juletorv, som skulle være “Danmarks hyggeligste”. Nu får vi se…

Jeg fik indsamlet gran i går på planteskolen. Jeg købte nobilis-, nordmann- og blågran, som jeg pyntede svigerforældrenes gravsted med. Det blev meget smukt. Når de små juletulipaner kommer frem i butikkerne, skal vi have spredt en flok af dem imellem granen.

Halstørklæde

Jeg har haft en masse hvidt uldgarn liggende i årevis, som jeg nu strikker et halstørklæde af i patentstrik. Garnet bliver brugt op, og jeg får udrettet noget, imens jeg nyder en krimi på tv.

Jeg bliver ved, til alt garnet er opbrugt. Så jeg ender nok op med at ligne en mumie, bunken af garn taget i betragtning 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Alt det andet og tagget . Bogmærk permalinket.

11 Responses to Jeg tog fat i

 1. Madame skriver:

  Dine opskriftsbunker ligner meget mine, Lone 😉 Jeg er dog begyndt at sætte dem ind i mapper, og det hjælper gevaldigt på overskueligheden. Bunkerne vokser nemlig med en indbygget inerti …

  Det lyder spændende med juletorvet på Gisselfeldt Kloster – der har jeg aldrig været. Og tak for linket til Havehyrdens æblekage, den glæder jeg mig til at prøve her.

  En dejlig dag til dig!

 2. havehyrden skriver:

  Det blev jeg rigtig glad for at læse, altså at du syntes æblekagen er god. Det er den eneste æblekage jeg bager og den er god hver gang. Gemalen syntes den smager bedre med flødeskum, men den er nu fin som den er. Lyder dejligt med en tur til Gisselfeldt kloster. Vi var der for nogle år siden, det er et stort tilløbsstykke så der var trængsel om pladsen;-)

 3. Anna Marie skriver:

  Lækker æblekage som er føjet til min opskriftsamling. Det foregår på den måde, at jeg kopierer og sætter ind i mappen med opskrifter på computeren. Så er jeg fri for alle de papirlapper med opskrifter, som jeg ikke kan holde rede på.
  Kh

 4. Anette skriver:

  Det lyder hyggeligt med jeres juletradition – et besøg til Gisselfeldt kloster lyder også rigtig hyggeligt (uden at jeg kender det) Æblekage….. det kunne jeg godt lige spise lidt af 😉 God aften til jer 🙂

 5. Vicki skriver:

  Uuuh æblekage…hmmm…har æbler i fryseren…
  Jeg er helt vildt med dit strikkeprojekt. Jeg havde et lignende for et par år siden, det blev dog ingenlunde så æstetisk som dit, da mit var strikket af alverdens garnrester, og nåede en imponerende længde på 4 meter 😀 Nå men det gjorde da nytte som komisk indslag i årets juleforestilling “Nøddebo Præstegård” Ha´ en dejlig aften Lone *klem*

 6. Inge skriver:

  Uhhh sådan en bunke har jeg også.. 🙂 og sommetider lykkes det at finde den rigtige opskrift. Æblekage lyder dejigt, jeg er også til den slags med koldt flødeskum.. uhmmmmmmm
  Gisselfeld julemarked kender jeg ikke, men jeg har flere gange været til julemarked på Svenstrup gods (http://www.svenstrup.dk/dk/) ved Borup, ved dog ikke om der også kører i år.
  Hav en dejlig aften Lone.

 7. Jeg har dem også, stakkene med opskrifter og alt muligt andet, der venter på at blive sat ind i mapper eller bare smidt ud. Sjovt nok, så går der ikke mange dage efter en oprydning, før der igen er ret så anseelig en stak. Det må så absolut høre under kategorien kreativt rod ☺.
  Mumie ☺ ☺, tørklædet ser ud til at blive rigtig lækkert. Det bliver pragtfuldt på de kolde vintermorgener, når Rufus og mor skal luftes.
  Klem og en rigtig god weekend til dig.

 8. Therese skriver:

  Jeg er spændt på hvad du synes om Gisselfeld julemarked. I sidste uge, havde jeg planer om at ta’ derned med min mor, men hun havde hørt fra kolleger, at der ikke var så meget jul, men mere alle butikker fra Næstved, der havde sat nogle boder op. Så planerne blev ændret 🙂 Men måske kollegerne tog fejl?

  Ha en skøn weekend, Lone. Håber du nød synet af sne, i morges.

 9. Lone skriver:

  Madame, Bare jeg kunne få taget mig sammen til at sætte dem i mapper. Det er hensigten, men hvis jeg skal være helt ærlig, tror jeg ikke, jeg får det gjort.
  Jeg har heller ikke hørt om juletorvet på Gisselfeldt før. Jeg er meget spændt på, hvordan det er 🙂

  Havehyrde, Den er bare så super lækker 🙂 Jeg er så glad for opskriften. Nu er jeg på 3. dagen, hvor den næsten er endnu bedre. Jeg må, som din gemal, have flødeskum på. Det er så hyggeligt 🙂
  Ja, vi kommer nok til at stå i kø hele vejen rundt på Gisselfeldt, kan jeg tænke mig.

  Anna Marie, Den bliver du glad for den opskrift. Jeg udelod marcipanen, da jeg var bange for den blev for kvalmende.
  Jeg kopiere også alle fristende opskrifter og har dem liggende på computeren. Lige netop denne opskrift havde jeg ikke fået lagt ind 🙂

  Anette, Traditioner er hyggelige. Nu får vi se, hvordan det spænder af på klosteret. Det lyder som om, der er trængsel dernede 🙂

  Vicki, Mit halstørklæde får sikkert også en længde deromkring 🙂
  Dit har dog ikke været så ensformigt at strikke med alle de farver, du har brugt. Sjovt, at dit har været med i Nøddebo Præstegård 🙂 Er du med i noget diletantteater?

  Inge, Nogle gange er man heldig, hvor det lykkes at finde en opskrift, ja 🙂
  Jeg syntes ikke, jeg kan se, der sker noget på Svenstrup Gods i år. Bregentved afholder vist også noget. Det må jo klinge godt i godsrenoveringskassen med de julearrangementer 🙂

  Annette, Ja, det hører bestemt under kreativt rod. Det er utroligt, hvad man ikke samler på for (ofte) at glemme det øjeblikket efter, det er arkiveret i bunken 🙂
  Mumietørklædet skal nok varme, det er bare så fantasiløst at strikke på, men det går an, når man alligevel sidder og ser en film 🙂

  Therese, Det er jeg også spændt på. Jeg kan forstå, det er velbesøgt, så vi sikkert står i trængsel.
  Jeg håber ikke, kollegerne tog fejl. Jeg vil næsten hellere se noget forskelligt fra butikkerne i Næstved end på en masse julepynt, som man ser allevegne som fx i Tivoli og Nyhavn. Nu får vi se… 🙂
  Du kan tro, jeg nød sneen, Therese 🙂

  Rigtig dejlig dag og weekend til jer alle 🙂

 10. Jens skriver:

  Det har sikkert været ustyrlig morsomt, at se både dig og gemalen tage bruge brusebad, haha…..

  Gisselfeld – jeg bliver i dårligt humør bare jeg hører navnet. Jeg ved ikke hvem der har ret eller uret, men jeg synes hele sagen er meget ubehagelig. Den er helt på linje med alt det værste fra Dallas, Dollars og mange film af Danielle Steele – det er bare mange gange værre.

 11. Lone skriver:

  Du tænker sikkert på striden mellem Erik greve Danneskiold-Samsøe og Gisselfelds bestyrelse. Ja, det var en meget ubehagelig historie. Jeg fulgte ikke særligt meget med i skriverierne den gang og ved heller ikke hvem, der har ret eller uret.
  Det gør mig generelt ondt at se, folk blive drevet fra hus og hjem. Se bare, hvordan det gik Bøje Nielsen, hvor det viste sig, at han ikke havde været insolvent.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *