Kuk i bordkortene

FødselsdagsfestVi var til fødselsdag i lørdags.
Jeg tror, bordherrer og -damer var placeret forkert. Der blev i hvert fald talt fra bordende til bordende og på kryds og tværs hen over bordet. Det var larmende men fornøjeligt. Vi fik først rejst os fra spisebordet over midnat, hvor jeg atter var chauffør. Ih, hvor kunne jeg godt ha’ tænkt mig en Irish Coffee. Den må jeg have til gode den kommende weekend.

Værten – fødselsdagsbarnet – har selv sat nyt køkken op for nylig. Det var meget flot. Han hersker suverænt over det. Der må ikke stå noget fremme. Han
rydder op og tørrer køkkenbord af ustandselig. Hvidevarerne holdes hele tiden blankpolerede. Værtinden er lykkelig og nyder nyanskaffelsen dobbelt. Han er nemlig også begyndt at interessere sig for madlavning.

Det kunne være, jeg skulle ønske mig et nyt køkken og håbe på, at husbond bliver lige så ryddelig 🙂

Haveselskabets Have

Søndag gik vi til julemarked i Haveselskabets have. Dvs. vi kom aldrig ind i Brøndsalen. Der var kø udenfor, og den så ud til at fortsætte hele udstillingen rundt.
Vinduerne drev af fugt derinde, så vi skulle ikke nyde noget, men gik i stedet over til Orangeriet, som i dagens anledning var omdannet til delikatesse-marked.

Der var også pyntet på havestierne. Julesløjfer var bundet om grangrenene i haven og påfuglen gik rundt mellem de besøgende.

Marmelademad med chili

Jeg elsker chili. Tit består mit mellemmåltid af rugbrød med banan, kanelsukker og chili.
Nu har jeg fået en ny favorit. Hjemmebagt rugbrød med ost, marmelade og igen rigeligt med chili.

Rufus og jeg er “sneet inde” på landet. I går var her vådt og smattet. Der var kæmpe vandpytter mange steder.
I dag er her frost og snehvidt. Vi gik morgentur ved 7-tiden. Vejene er spejl-blanke.
Jeg håber minsandten, bilisterne har fået skiftet til vinterdæk. Det har husbond, men ikke jeg. Så vi må blive her, til tøvejret indfinder sig.

Rigtig dejlig vinterdag til jer 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Weekend og tagget . Bogmærk permalinket.

10 Responses to Kuk i bordkortene

 1. Jens skriver:

  Bare du og Rufus kan holde varmen og ikke mangler noget…… og hvis det går helt galt, så er jeg sikker på at din husbond kommer og redder jer. 😀

 2. Anette skriver:

  Så fik du din sne 😛 Mon ikke du snart kan trille hjem igen … og få vinterdæk på 🙂 Vi har skiftet dæk og har også været ude og køre i sneen 🙂 Håber i nyder sneen og hygger jer på landstedet 🙂

 3. Inge skriver:

  Det lyder som en fantastisk aften med snak på kryds og tværs.. det er sådanne aftener hvor det er skønt at være værtspar.. 🙂

  Du må have vinterdæk på bilen, så du selv bestemmer farten.. eller måske er det en meget god ide at sne inde deroppe.. København er ikke særlig rar i disse dage, med sjap og blæst.

 4. Havfruen skriver:

  Har du ikke vinterdekk enda?? Da holder du deg i ro ja….og nyter livet på landet:)
  Selskapet hørtes veldig trivelig ut….god mat og gode venner som snakker og koser seg:)
  Hos meg er det full vinter. Idag var det skikkelig kaldt og jeg var stressa for Major. Etter 1 time i bilen, tok jeg ham med inn på kontoret. Hørte med sjefen først. ( Jeg jobber i administrasjonen på et eldresenter) Alle var så positive og glade. Og Major? Han var spennvill, hehe…roet seg etter et par timer. En gammel dame var å kjikka på ham. Jeg bandt ham under pulten min. Dagen har tydligvis vært en psykisk påkjenning for ham…..meget avslappet ikveld:))
  Kos deg på landet…skulle gjerne vært der sammen med deg:)
  Klem:)

 5. Rejen skriver:

  Lyder som en rigtig hyggelig fødselsdag, så pyt med bordkortene. Ser lækkert ud med chili’en, jeg elsker også chili….Nu ikke noget med at køre rundt med sommerdæk, det er meget glat derude…;-D

 6. Hvis forrådskammeret er fyldt op og der er brænde i skuret, så tror jeg det vil være dejligt, at være sneet inde i godt selskab ☺.
  Jeg måtte læse lidt tilbage i dine indlæg og faldt over, at du skrev at Jean Voigt, “Marquis” de Sade og Erik Mortensen altid har betaget dig. Også mig, jeg har aldrig kunnet få nok af at læse om de spændende personligheder og jeg synes det er stort, at du har mødt Jean Voigt.
  Husker jeg ret, når jeg mener, at du tidligere har nævnt, at blåbær i DK af og til “mister” farven. Hernede beholder de ganske vist farven, men er ofte sure og ikke helt så lækre. Derfor synes jeg at de smukke granatæbler, som jeg egentlig ikke husker nogensinde at have købt er en smuk “erstatning”.
  Jeg måtte læse dit indlæg om det nye køkken højt for husbond, men han mente desværre ikke at et nyt køkken ville få hans indvirkning på hans “manglende” aktiviteter i køkkenet ☺.
  Hav det nu rigtig godt deroppe i det danske vinterland.

 7. Lone skriver:

  Jens, Husbond vil køre gennem ild og vand for at få Rufus hjem 🙂

  Anette, Det var et heldigt tidspunkt, vi kom herop. Her var så smukt, da jeg stod op kl. 5 i går morges. Nu sner det igen 🙂 Jo, vi hygger os 🙂

  Inge, Det var en rigtig sjov aften – og vellykket for værtsparret 🙂
  Jeg gad gerne sne inde heroppe. Jeg tænker nok, at der allerede er sort sne og saltsøer inde i byen.

  Havfruen, Hvor er jeg glad for at høre, at du hentede Major ind på kontoret. Han, som elsker varme, skal ikke ligge i en kold bil. Han vinder snart alles hjerter, og det vil blive forlangt, at han kommer med på arbejde hver dag :)) Det er sundt for ældre mennesker at have et kæledyr omkring sig. Ja, han må være træt efter en lang arbejdsdag 🙂
  Det kunne det være hyggeligt, om vi kunne hygge os sammen, Guri. Klem 🙂

  Rejen, Jeg skal lover for, at der var glat i går. Det er det samme i dag. Vi er lige kommet hjem fra luftetur denne morgen. Det sner og er frost derude.

  Annette, Mad har vi rigeligt af. Det begynder desværre at knibe med brænde. Vores leverandør har ikke kunnet skaffe fra sin underleverandør. Nu bestiller vi et andet sted og håber, brændeskuret snart kan fyldes 🙂
  De tre herrer har gjort indtryk på os – dengang – unge piger, Annette. De var hver især spændende personligheder.
  Blåbærene mister ikke farven. Det er ofte slet ikke blåbær men mosebøllebær, der sælges som blåbær. De ligner til forveksling, men er hvide indeni.
  Jeg tror heller ikke min husbond vil ændre adfærd i køkkenet 🙂

  Rigtig dejlig dag til jer alle 🙂

 8. havehyrden skriver:

  Det lyder spændende, men besøget i haveselskabets have. Jeg nåede desværre ikke derind, men delikatessemarkedet lyder meget interessant. Fik du købt noget? Jeg plejer at købe mig fattig sådanne steder;-)

 9. Madame skriver:

  Uha, hvis du skal vente på tøvejr, kan du vist vente længe, Lone – men smukt er det jo at være sneet inde i snevejret. Jeg var lige ved at tage til Haveselskabets julemarked, som jeg læste om på en blog, men nåede det desværre ikke.
  Hihi, sådan et mellemmåltid må jeg prøve på Monsieurs nybagte speltbrød. Han er blevet vild med at bage og lave simreretter, og jeg klager ikke 🙂
  Jeg håber, du nyder de næste dage på landet og har forrådskammeret fyldt op!

 10. Lone skriver:

  Havehyrde, Jeg glædede mig også til at se det, men der var fuldstændig ufremkommeligt.
  Husbond købte en “spændende” juleøl fra et lille bryggeri. Jeg købte ikke noget, men nød mere synet af de lækre farver og emballager 🙂
  Det havde lige været noget for dig 🙂

  Madame, Jeg kørte hjem i fredags, hvor det begyndte at sætte kraftigt ind med spejlglatte veje og snevejr i Allerød-Værløse området. Vi kom heldigvis hjem i god behold.
  Det er sjovt, at Monsieur er blevet glad for at bage og lave simretter. Bagning især er bare hyggeligt. Nej, du har ikke grund til klage 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *