Rufus


Rufus' poteaftryk
I have done mostly what most men do
And pushed it out of my mind
But I can’t forget, if I wanted to
Four-Feet trotting behind

Day after day, the whole day through
Wherever my road inclined
Four-feet said, “I am coming with you!”
And trotted along behind

Now I must go by some other round
Which I shall never find
Somewhere that does not carry the sound
Of Four-Feet trotting behind

Digt af Rudyard Kipling

Vi havde den store sorg at skulle tage afsked med vores dejlige hund, Rufus,
den 15. december. Den dag nægtede Rufus at gå ned ad trapperne for at gå tur.

Sorgen er ubeskrivelig. Jeg vil sige tusinde tak for jeres rørende hilsener under mit forrige indlæg. Jeg har læst dem igen og igen. De har været en trøst for mig.

RufogMis
Miss og Rufus

Jeg håber, I alle har haft en god jul.

Snart vil jeg kigge mig omkring i blogland og se, hvilke oplevelser I har haft.
Hvis ikke det bliver før nytår, vil jeg hermed ønske jer alle et

Godt Nytår 2011 

med tak for det gamle

Dette indlæg blev udgivet i Dyr og tagget . Bogmærk permalinket.

22 Responses to Rufus

 1. Rejen skriver:

  Kære Lone det gør mig ondt for dig, jeg ved hvor meget en firbenet ven betyder og sorgen over at have mistet en man holder af…Tænker på dig…Knus fra Annemarie…

 2. MissMuffin skriver:

  Åh Lone, det gør mig så ondt.
  Jeg ved, hvor meget Rufus betød for dig.
  Det værste ved kæledyr er, at de ikke holder hele livet. Det så svært, når tiden nærmer sig.
  Nu var Rufus tid kommet og han har haft et langt og dejligt liv med massser af oplevelser og opmærksomhed.
  Tænker på dig.

 3. Inge skriver:

  Kære Lone
  Det gør mig så ondt for jer at I har måttet tage afsked med Rufus.. Jeg er sikker på at han sidder oppe i sin hundehimmel og tænker tilbage på alle de skønne timer, dage og år han har haft sammen med jer.. måske tænker han også på, hvor dejligt det kunne være hvis en ny lille hund, kunne få lov at leve sit liv sammen med jer.
  Varme tanker og knus til dig 🙂

 4. havehyrden skriver:

  Åh Lone. Jeg sidder her med tårer i øjnene, det har altid været en fornøjelse at læse om Rufus og dine ture i det danske land. Det er hårdt at miste og jeg er så ked af det på dine vegne. Sikke et smukt digt, dejligt at også berømte digtere elskede hunde. Dyr har jo en meget stor plads i alle os dyrevenners hjerter. Den trofasthed og hengivenhed finder man sjældent andre steder.
  Og så læste jeg om din cyste som heldigvis ikke gav anledning til en operation, det var da dejligt.
  Jeg håber alt godt for dig og din mand, også i det nye år. Godt nytår!
  Stort kram herfra.

 5. Megan skriver:

  Kære Lone
  Nu græder jeg igen! Det er et smukt digt og på sin vis er afskeden jo også smuk, fordi I gav ham den fred, han var parat til. MEN, jeg ved at det uendeligt hårdt, at savnet er som et dybt og endeløst hul og at tårerne triller igen og igen. Men han lever i jeres hjerter og er på den måde forevigt. Hans fodspor har sat sine aftryk i jeres hjerter, som han satte dem i sandet på en af jeres mange herlige ture.

  Jeg ønsker dig og dine et godt nytår. Håber at I finder jer en ny 4-benet ven i løbet af 2011. Rufus kan ikke erstattes, men der er en anden 4-benet ven tilj er, som vil sprede glæde og ledsage jer videre på den enestående vej det er at have hund!

  RIF Rufus. Jeg håber, at Molly og Maggie tager sig godt af dig i hundehimlen. Det er jeg ret sikker på, for de var begge to enestående hundepiger, som jeg til stadighed savner og mindes!

  Stor klem

 6. Megan skriver:

  Ups. Jeg mener selvfølgelig RIP Rufus. Min jeg kan næsten ikke se tastatur og skærm pga tårer! 😉

 7. Havfruen skriver:

  Kjære Lone…dette er så trist…å må ta slike avgjørelser er alltid trist og hardt. Men vi må…for å la dyrene slippe å lide. Du har nok hatt tunge dager siden midten av desember. Du får glede deg over alle de gode minnene du har…
  RIP Rufus
  Klem til deg Lone….og riktig godt nytt år…..

 8. tovepia skriver:

  Å Lone, dette var trist! Det er en tung avgjørelse når man må ta den, og det tar lang tid før man kommmer over det. Husker selv jeg hørte taslende ben i lang tid etter at vår hund døde. Men Rufus hadde et godt liv hos deg, så du må prøve å glede deg over alle gode minner.
  Masse klemmer til deg, snart et nytt år, nye muligheter..

 9. Vicki skriver:

  Kære Lone

  Kan desværre ikke gøre så meget andet end at sende dig et virtuelt men alligevel varmt kram. Jeg håber at du og dine træder ind i det nye år på en dejlig måde, og at 2011 vil have nye eventyr parat til dig.

  Knus

  Vicki

 10. Anette skriver:

  Kære Lone, Jeg har tænkt meget på dig siden jeg læste det i går. Jeg er så ked af at læse, at i måtte sige farvel til Rufus. Hvor er det smukt det inge og megan skriver her.

  RIP Rufus

 11. Anita skriver:

  Jeg har først set det her nu og det gør mig frygtelig ondt for Jer. Himlen har fået en smuk firbenet til “samlingen”. En virkelig smuk én.

  Varmt tankeknus!

 12. Anita skriver:

  Arj undskyld… godt nytår til Jer også. Jeg var så langt væk i tankerne med Rufus, at jeg helt glemte at sige det. Pas godt på hinanden 🙂

 13. Madame skriver:

  Kære Lone! Hvor er det dejligt at høre fra dig igen. Sikke fine billeder du har fundet frem. Det er så frygteligt at miste – og jeg kan huske, da jeg stod i en livstruende sorg og fik anbefalet bogen ‘Den nødvendige smerte’. Den var god for mig, da jeg havde mistet noget af det dyrebareste, jeg havde.
  Jeg håber, at du og din mand får lyst til at få et nyt dyr – I vil være et af de bedste steder at bo for en lille ny. I min barndom havde vi en puddelhund, der hed Prik. Den blev ældgammel og blind, og det var i hvert fald forkert, at den ikke fik hjælp til at få fred.
  Klem og rigtig godt nytår til dig!

 14. Mia Folkmann skriver:

  Et meget bevægende digt, som passer præcis her og nu. Dejlige Rufus har givet dig så meget godt i de år, han var jeres. Man har meget at være sine dyr taknemmelig for! Stort knus fra Mia

 15. Therese skriver:

  Jeg sender tusinde varme knus og en masse tanker.

 16. Henny skriver:

  Varme tanker herfra. Jeg ved, hvor svært det er at miste sådan et medlem af familien.

 17. Anita skriver:

  Knus igen idag. Jeg tænker meget på Jer!

 18. Lone, du/I har været meget i mine tanker.
  Hvor er det en smuk kærlighedserklæring, du viser os i kraft af de smukke billeder og digtet.
  Alt godt for 2011.
  Knus

 19. FivetoSix skriver:

  Jeg sender min dybeste medfølelse. Det er så svært at miste en af sine bedste venner og et mangeårigt fammiliemedlem.
  Tag dig den tid det tager at sørge, og udeluk alle kommentarer om “At det var jo blot en hund” For det var Rufus IKKE.
  Også Godt Nytår til dig og dine.
  kh
  526

 20. Lone skriver:

  Kære allesammen

  Det har været ufatteligt svært at miste Rufus. Jeg græder stadig meget, men ikke så ofte længere. Jeg føler, jeg svigter ham, når jeg vasker hans tæpper, hans pudebetræk, fjerner hans mad- og vandskåle og bolde.
  Rufus’ yndlingsseng står stadig fremme. Den kan jeg ikke få mig selv til at fjerne. Den er nyvasket og hans nye fåreskindstæppe er lagt på.

  Savnet af ham er stort. Gåture giver ingen mening, når han ikke er ved min side, omend turene var korte den sidste tid.

  Den seneste tid har jeg kigget på hunde på nettet. Race- og blandingshunde. Det er fristende at søge en, som ligner Rufus. Det ville i så fald blive en Border Collie, som han var en blanding af med schæferens størrelse.

  Husbond mener, vi skal vente en rum tid, før vi anskaffer os en hund igen. Nu kan vi rejse til Rom, USA, Dubai, Afrika og alle de steder, som vi har talt om, vi skal se igen, når vi ingen dyr har. Jeg har ikke rejst de år, vi havde Miss og Rufus. Vores dyr har kun været i pension én gang hver. Det kom aldrig til at gentage sig.

  Når jeg tænker tilbage, er det ikke de rejseoplevelser, jeg har haft tidligere, som jeg tænker tilbage på med stor glæde. Det er de oplevelser, jeg har haft med vores dyr. Så valget er ikke så svært for mig.

  Tak til jer for jeres hilsener.
  I ønskes alle et godt og lykkebringende nytår.

 21. Esther skriver:

  Kæreste Lone

  Har ikke haft megen tid til at læse blogs den sidste måneds tid, så derfor er det først nu jeg læser, at I har måttet sige farvel til jeres elskede Rufus.

  Hvor er jeg ked af det på jeres vegne. Det er så hårdt at miste et elsket dyr.

  Mange varme tanker fra mig.

  Knus

 22. Lone skriver:

  Kære Esther

  Tak for din hilsen.
  Ja, det er meget hårdt at miste et elsket dyr. Meget hårdere end jeg havde forestillet mig. Rufus var blevet gammel og træt, og vi vidste, at vi skulle være taknemmelige for hver en ekstra dag, vi havde ham. Det er bare så uendelig svært, at man selv skal være dommer over, hvornår han skulle afsted herfra.

  Rigtig godt nytår, Esther – og stort tillykke med dit nye liv i eget hus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *