Jeg stod fast

… på isen og i sneen i begyndelsen af januar efter at have påmonteret mine Yaktrax. De var nødvendige,  når jeg skulle på luftetur med vores nye hund, Teddy. Han trak meget i linen de første dage.

Yaktrax
Yaktrax er monteret på mine gummistøvler – og kun dem. Det er for besværligt at skifte dem til andet skotøj

Teddy kom til os for knapt 14 dage siden. Vi hentede ham på et internat under Dyrenes Beskyttelse tæt ved Kalundborg en sen aftentime i -7 graders frost og kæmpe snemasser.

Han er 3 år gammel og en skøn vovse. Det eneste han ikke er så flink til er, at gå pænt i line. Men ved tålmodig indlæring og Yaktrax er vi allerede nået langt.
Han er meget social og meget kælen, modsat Rufus, som havde en kort intim-sfære uden dog at være aggressiv.

Teddy - vores nye familiemedlem
Teddy er en blanding af hønsehund og labrador

Det må have været udmattende at bo på internat. Teddy har sovet i mange af døgnets timer. Han er glad for tøjdyr med lange ben, som hvirvler om ørerne, når han ryster dem. Dem har vi købt nogle stykker af. En høne har været favorit i nogle dage. Den følger ham, hvor han går inden døre og bliver brugt som hovedpude, når han sover.

I går blev han kastreret. Vi vil undgå problemer som dominans overfor andre hanhunde og interesse for hunhunde i løbetid. Det skulle gøre det lidt nem-mere at færdes med ham i hundeskove og til lydighedstræning. Operationen forløb uden problemer.

Teddy er den første korthårede hund i mit liv og kræver ikke så meget pels-pleje, som mine to andre hunde – den ruhårede airedaleterrier, Jackie, og langpelsede Rufus. Jeg skal vænne mig til, at der ikke er så meget pels at gøre
godt med hos Teddy, men lidt skæg har han da, som skal børstes 🙂

Rufus og mor

Jeg husker hver en hvirvel i Rufus’ lange dejlige pels. Hver dag blev han redt på et stykke af kroppen, så hele pelsen altid var velplejet. Jeg kan stadig genkende mig følelsen af hans lange bløde slangekrøller bag ørerne. Hvor mange gange har jeg ikke boret næsen ned i dem, kysset den dejlige snude og kigget i de vidunderlige øjne? Jeg ved det ikke. Men jeg glemmer ham aldrig, som jeg heller ikke har glemt min første hund, Jackie.

Rufus, november 2010

De vil altid være i mit hjerte. Nu skal der også være plads til Teddy.

Dette indlæg blev udgivet i Dyr og tagget . Bogmærk permalinket.

23 Responses to Jeg stod fast

 1. Megan skriver:

  Et fint indlæg, som giver mig tårer i øjnene. Behøver vist ikke at skrive så meget, Lone, bare sige tillykke med Teddy. Dit hjerte er langt større, end du aner og der er masser af plads til Teddy. Mens Rufus bor der forevigt. Jeg har flere hunde i mit og pladsen vokser, efterhånden som der bliver brug for det! 🙂

  Dejligt at høre at operationen gik uden problemer. Nu går I sammen mod foråret og nye dejlige hundetider – og i starten med dine “snekæder”, så du kan modstå Teddys træk og lære ham, hvordan man gør!

  God weekend! Klem fra mig og hundepigerne.

 2. Vicki skriver:

  Kære Lone
  Hvor er det dog et skønt indlæg at læse, og hvor er jeg glad på dine/Jeres vegne at I har budt en ny hund velkommen i Jeres hjem og hjerter. Han ser forresten rigtig dejlig ud. 🙂 Selvom jeg ved at savnet af Rufus fylder lige nu og vil gøre det i et godt stykke tid, er jeg slet ikke i tvivl om at Teddy nok skal levere nye eventyr og oplevelser der vil give Jer smil på læben. Hav en dejlig weekend 🙂

 3. Anita skriver:

  Nåårh, hvor ser han bare dejlig ud! Kevin ville være VILD med ham, hvis han så ham. Det véd jeg, for hans hjerte banker hårdt for begge de racer, som Teddy indeholder 🙂

  Rigtig hjerteligt tillykke med den dejlige firbenede. Det glæder mig rigtig meget at se ham. Rigtig meget! Han har fået et skønt sted at leve sit hundeliv 🙂

 4. Therese skriver:

  Årh, så sidder man lige her, gravid og hormonella, og tuder over dit smukke indlæg !!!

  Stort tillykke med Teddy. Det lyder da som den helt rigtige blanding, med høns og labrador. Jeg elsker begge racer 🙂
  Han er rigtig rigtig fin, og jeg er sikker på at I får mange gode gåture.

  Jeg håber på jeg render ind i jer, i Frb. have, en dag.

  Rigtig god weekend til dig, Lone.

 5. Havfruen skriver:

  Snufs…jeg får tårer i øynene…Teddy er vakker og jeg ser det er labrador i ham. Klart du aldri vil glemme Rufus og de andre hundene du har hatt….
  Lurt å starte båndtrening og da er det veldig bra og ha fotfeste:)) Yaktrax så veldig bra ut!!
  Godt at operasjonen gikk bra Lone:) Han får nok et roligere hundeliv…og jeg tror han har funnet seg meget godt til rette hos deg og Husbond med sine tøydyr:) Løven til Major er på ferie (i skapet) han slengte den rundt så jeg var redd han skulle velte alt i stua.
  Kos deg med Teddy, varme klemmer fra meg…..og Major:)

 6. fivetosix skriver:

  Hvor ser han mild og charmerende ud.
  Ruhaarede er skoenne med deres stride overskaeg. Saa er der noget du kan nudlere i naar han ligger hygger hos dig i sofaen 😉
  Er han sort eller moerkebrun?
  Hvor bli’r det spaende at gaa foraaret i moede med en ny foelgesvend, medens tanken om de gamle, er gemt i dit hjerte.

 7. Anette skriver:

  Kære Lone, Stort tillykke med Teddy 😉 Ja jeg er også en af dem der må indrømme at jeg sidder med tårer i øjenene. Jeg tænkte på dig forleden – om i mon havde fået en hund og det har i jo så 🙂 Inden jeg så din tekst ville jeg have spurgt om der var lidt labrador i ham *G* Hvor ser han dejlig ud. Han ser ud til at have det pragtfuldt i hans nye hjem – selvfølgelig! Han ser meget godmodig ud.

  Og selvfølgelig vil du altid have Rufus i dit hjerte. Mange varme klem og tillykke med Teddy 🙂

 8. Mia Folkmann skriver:

  Ja, Megan har helt ret – hjertet kan rumme masser af dejlige dyr og mennesker. Teddy ser vidunderlig ud, og han skal nok få det godt hos jer – det er jeg helt sikker på!! Til lykke med ham – og til lykke til ham med jer 😉

 9. Esther skriver:

  Kære Lone

  Hvor dejligt at komme herind her til aften og opdage, der var sket nyt 🙂

  Jeg synes det er superdejligt I har fået Teddy og superdejligt for Teddy at han er kommet til jer.

  Selvfølgelig glemmer man aldrig sine tidligere dyr, men jeg har altid ment, at det var en god ide at anskaffe sig “en ny” så hurtigt som muligt efter man har mistet. Ikke for at glemme “den gamle”, men simpelthen fordi det gør sorgen lidt nemmere at bære. (Sådan har jeg det ihvertfald)

  Hav en god fredag aften.

  Knus

 10. tovepia skriver:

  Så vakker Teddy var! Dette tror jeg blir en god vovse:) ..og så heldig for ham at han kom til deg!
  Klart du ikke kan og skal glemme Rufus, han vil nok være med deg alltid, og slik skal det være!
  Teddy ser ut til å være en god hund, og jeg kjenner kun labradoren i ham, og det er normalt gode gener:)
  Kos deg Lone med Teddy, klemmer fra meg;)

 11. Havehyrden skriver:

  Man glemmer aldrig sine dyr selvom der kommer nye til. Man får jo sådan et unikt forhold til sine hengivende dyr. Men hvor ser den dejlig ud din nye vuf, tillykke med den. Den er sikkert overlykkelig over at være sluppet for internatet. Den er jo nærmest kommet i hundehimlen:-)
  Og smarte dimser til skoen, hvor køber man sådanne?
  God weekend.

 12. Rejen skriver:

  Kære Lone, hjertelig tillykke med Teddy-bjørnen, hvor ser han bare dejlig ud…Jeg tror det er en god idé med en helt anden slags hund så man ikke sammenligner, hvis det nu var samme race….Og selvfølgelig savner man jo dem der har været hos en, det har jo været en god ven igennem mange år….Teddy er sikkert helt glad for sit nye hjem og ejer og jeg glæder mig på dine og Teddy’s vegne og til at se flere indlæg med vov’sen…Og godt at du stod fast, ikke smart med brækkede ben med ny hund i huset…;-D knus til dig..

 13. Lone skriver:

  Tak til jer alle for lykkeønskninger med vores Teddy 🙂

  Han har virkelig betaget os fra dag 1. Men jeg må indrømme, at jeg godt kan mærke, at vi har fået en ung hund i huset, hvad angår leg og lufteture.

  Megan, Det er overraskende, hvor meget et hjerte kan rumme – eller vokse. Det troede jeg ikke for en måned siden. Jeg havde mere fornemmelsen af, at det var bristet. Men Teddy har gjort sit for at hele det igen.
  Mange klem til dig og pigerne fra Teddy og mig 🙂

  Vicki, Billederne af Teddy er fra de første dage, han var hos os. Han var lidt beklemt og meget, meget træt.
  Trætheden er han kommet sig over og humøret er i top. Han forstår virkelig at holde os beskæftiget og få smilet frem 🙂

  Anita, Teddy ville også blive henrykt for Kevin. Han er meget glad for børn. Vi bor i nærheden af en skole, hvor han bliver vild af glæde, når børnene vil hilse på ham 🙂 Nogle gange kan jeg få den tanke, at han burde bo i et hjem med børn, men nu må han stille sig tilfreds med os 🙂

  Therese – dejlig gravid og hormonella :))
  Det tyder på, at det er en god blanding. Fysisk er han meget harmonisk bygget med nogle bedårende mega-poter for enden af de lange ben. Psykisk virker han meget velafbalanceret.
  Jeg er hammertræt hver aften af de lange gåture, vi er ude på. Jeg er glad for, vi ikke har valgt en hvalp, som skal luftes hver 3. time 🙂
  Hvis du ser et kvindemenneske med en stor hund, der zig-zagger fra side til side i Frbg.have, så er det mig med Teddy. Jeg håber, vi mødes dér en dag, Therese 🙂

  Havfruen, Vi er meget glade for Teddy. Han er meget charmerende. Nu skal vi bare have skik på det med at gå pænt i line.
  Jeg tænkte på Major og hans løve, da Teddy forelskede sig i sin høne. Det er sjovt, at de kaster deres kærlighed på et bestemt tøjdyr 🙂
  Masser af klem til dig og Major fra Teddy og mig 🙂

  Fivetosix, Han er meget mild og kærlig og vil kæles med hele tiden, men vender på en tallerken, når vi er ude. Så er vi luft for ham og bare noget irriterende vedhæng i enden af linen. Så der skal trænes en del lydighed.
  Teddy er mørk chokoladebrun.
  Jeg ser frem til foråret og opleve det sammen med min nye følgesvend 🙂

  Anette, Jeg har hele tiden vidst, at jeg vi skulle have hund igen. Selvom jeg tænkte, at det var synd for en ny hund at komme til et hjem, hvor man stadig var i sorg, har jeg ikke fortrudt. Teddy får én på andre tanker 🙂
  Når han har fået fjernet stingene, skal jeg vise ham de dejlige steder, Rufus holdt af.

  Mia, Det er sandt. Det er utroligt, hvad et hjerte kan rumme 🙂 Teddy er faldet godt til og er budt velkommen af alle de naboer, han har mødt her i ejendommen. Heldigvis opfører han sig eksemplarisk, når han er alene hjemme, ligesom Rufus gjorde, så han ikke generer naboerne.

  Esther, Jeg tror også, at vi er heldige at have fundet hinanden – Teddy og os 🙂
  Det var et godt valg at få ham allerede nu, ellers tror jeg, at jeg stadig havde grædt af sorg over tabet af Rufus. Teddy sørger for, at man har andet at tænke på.

  Tovepia, Teddys sind må være labradorens. Han er meget kærlig og hengiven ligesom min venindes labrador og har hønsehundens charme. Jeg er spændt på, hvor charmerende, jeg syntes, han er, når han er omgivet af egern oppe på landet 🙂 Mange klem til dig, Tove.

  I ønskes alle en rigtig god weekend 🙂

 14. Lone skriver:

  Havehyrde, Man glemmer ikke sine dyr, nej, men glemmer den forfærdelige sorg, det er at miste dem. Alligevel anskaffer man sig et igen. Det er selvtortur, men der er heldigvis en masse glæder med i købet 🙂
  Det må være hårdt at bo på internat. Der er altid nogle, som gør. Stakkels de katte, som også bor der, og som skal høre på hundeglam dagen lang.
  Jeg kan stærkt anbefale de pigsåler, jeg har købt. Man står simpelthen fast. Jeg har købt dem i Marathon Sport, Åboulevard 1. De har en web-shop: http://www.marathonsport.dk/shop
  Ældresagen har udført en test med forskellige mærker, som du kan læse om her:
  http://www.aeldresagen.dk/Medlemmer/Medlemstilbud/rabatterogtilbud/tipsogtricks/Sider/pigsaaler.aspx
  Rigtig god weekend, Havehyrde 🙂

  Rejen, Tak skal du have 🙂
  Jeg var rædselslagen for at falde de første dage, vi havde ham – med isglatte fortove og en hund, som var vild efter at komme på opdagelse. Tænk, hvis man brækkede en ankel eller det, der var værre…
  Jeg overvejede meget at få en bordercollie, som Rufus mest havde arvet sit udseende efter. Men jeg tror også, det er en god idé, at valget faldt på en helt anden type, så jeg ikke går og sammenligner hele tiden.
  Mange knus til dig, og rigtig god weekend 🙂

 15. Inge skriver:

  Hvor er det dog skøn læsning Lone.. Jeg har sådan håbet at I havde fundet en ny hund.. og det kan jeg se I har, han ser bare så dejlig ud.
  I skal nok få mange sjove og gode timer sammen. Og nej man glemmer ikke de andre hunde der har været, men alligevel bliver der plads til den nye på forunderlig vis.. 🙂
  Varme knus til både dig og Teddy.

 16. Madame skriver:

  Hvor det dog glæder mig at læse, at I har fået en ny hund, Lone! Teddy er smuk, og det lyder som, I er ved at lære hinanden rigtig godt at kende – og han ville aldrig kunne få et bedre hjem end hos dig.

  Jeg er sikker på, der er plads til et utal af dyr i vores hjerter – og dem vi har haft, glemmer vi aldrig.

 17. Henny skriver:

  Til lykke med ham! Jeg tror, det er det bedste, du kunne gøre. Man glemmer ikke de dyr, man har mistet, men et nyt dyr fylder nu så godt.

 18. Lone skriver:

  Inge, Jeg er meget glad for Teddy. Der er liv i huset igen og her ligger tøjdyr og bolde overalt 🙂
  Vi har vidst været heldige med den “lille” fyr, som hilser venligt på alle – også børn og hunde. Rufus var meget reserveret.
  Ja, det er forunderligt, at man allerede kan give plads til en ny hund… 🙂
  Også varme knus til dig, Inge – og rigtig god søndag.

  Madame, Husbond og jeg faldt for Teddy med det samme. Vi syntes også han er smuk og udstråler ro. Han er også meget rolig med mindre, man leger med ham 🙂 Nu må vi håbe, han kan lide katte ligesom Rufus. Vi vil også meget gerne have kat igen – senere.

  Henny, Tak skal du have! Jeg tror også, det var det bedste, ellers tror jeg, at jeg havde fordybet mig i sorg over tabet af Rufus. Teddy har udfyldt det forfærdelige tomrum, der var.

 19. Cummings skriver:

  Dejligt at læse om Teddy, som jeg er sikker på vil være jer dybt taknemmelig altid. Bare der var mange flere, der ville benytte sig af den mulighed, dyreinternaterne er.

  Jeg har lige læst en gribende historie fra New York, hvor afstumpede mennesker havde efterladt deres hund i snestormen, fastbundet og helt tydeligt med det formål at lade den dø i kulden. Heldigvis blev hunden fundet af et omsorgsfuldt menneske, der dog ikke selv kunne have hunden. Men hans ven skrev om den på sin blog, og det strømmede ind fra nær og fjern med tilbud om et nyt hjem, og i løbet af to dage var hunden installeret hos nye ejere. Der var det særlige ved historien, at der var tale om en pitbull, og jeg må indrømme, at jeg fik et helt andet syn på den berygtede race efter at have læst blogposten.

  Læs selv her og her – men sørg for at være bevæbnet med en pakke Kleenex!

 20. Madame skriver:

  Det glæder mig at læse, at du har mod på at få kat igen! Måske når Teddy er faldet fuldstændig til hos jer? At se en hund og kat være gode venner er noget ganske særligt. Der ser jeg på gården tæt herved, hvor det vrimler med katte og killinger, og den store ruhårede hønsehund er legeonkel for dem alle sammen 🙂

 21. Lone skriver:

  Cummings, Det var gribende læsning om den stakkels hund, som var blevet overladt til sin egen skæbne i en snestorm, men som ved to unge menneskers hjælp fik et godt og kærligt hjem.
  Det er sandt, hvad Scout skriver, at der er mange dyr på internater, som sidder og venter på omsorg i et kærligt hjem, men ikke er så heldige at have en blog, hvor de kan fortælle deres historie.
  Programmet ‘Animal Planet’ viser jævnligt lignende episoder om dyrepolitiets arbejde i USA, hvor dyr bliver reddet fra grusomme forhold. Det, at dyrene bliver fremvist i medierne gør en stor forskel. Det appellerer til folk, at se dyrenes tidligere skæbne, hvorfor mange af disse dyr hurtigere bliver bortadopteret, end de, som venter anonymt på internaterne. Vi burde have en tv-udsendelse i DK, som dagligt fremviste dyr, som ønsker et kærligt hjem.
  Tusinde tak for dine links 🙂

  Madame, Jeg håber inderligt, at Teddy vil elske at få en kat til selskab. Det ville være lykken, da husbond og jeg elsker katte. Men ja, når han er faldet til, og jeg har set, hvordan han reagerer, når han ser katte oppe på landet vil vi bestemt overveje det. Da må vi hellere få en killing, som han kan pusle med 🙂
  Det glæder mig meget at høre, at det er en hønsehund, som er legeonkel for killingerne. Så er der håb forude med Teddy 🙂

 22. Farmer skriver:

  Tillykke med hunden!
  Jeg tror det er udmærket med en lab/ruhår i stedet for en bordercollie.
  De bordercollies jeg kender er et særdeles veludviklet hyrde-instinkt, som skal plejes med uanede mængder motion.

  Det med katte bliver spændende, men ikke umuligt. Det fremgår jo af Madames kommentar.
  Ruhår var i gamle dage meget skarpe i forhold til katte.
  Det blev af ruhårs-folk opfattet som en klar svaghed, hvis de ikke øjeblikkeligt dræbte de katte de mødte.

  Dette på ingen måde skrevet for at skræmme dig; men blot for at understrege, at I skal være påpasselige.

 23. Lone skriver:

  Farmer, Jeg har mødt et par bordercollie-ejere, som netop fortalte om deres skarpe hyrdeinstinkt og de problemer, det skabte her i byen, hvor deres hunde i mangel af får, prøver at styre bilerne.
  En bordercollie -ejer har fx problemer med sin hund, hvis en bil drejer til højre eller venstre og ikke følger flokken – de, som kører lige ud. En anden lægger sig ned og nedstirrer bilerne, når de kommer imod den 🙂

  Tak fordi, du advarer specielt om katte. Jeg tror også, jeg skal være meget på vagt når vi møder dem og kende ham grundigt, før vi tage beslutningen om at få en kat. Jeg kan godt fornemme, at han har et jagthundeinstinkt, som vi må forsøge at få dæmpet en anelse 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *