Når jeg ser

… et billede af denne Relief-tekande, får jeg stadig et sug i maven, når jeg tænker på den gang, da chefens ditto røg på gulvet og knækkede midt over.
Vi var elever på klinikken i midten af 60’erne, og han var meget begejstret for sit testel, så det var med gru, vi fire piger stod og kiggede på de to halvdele på gulvet.

Hende, som tabte den, ville ikke fortælle, at det var hende, som havde gjort det. Vi stod derfor alle som skyldige, da han rødglødende af raseri truede med, at når vedkommende gik til bekendelse, ville prisen for kanden blive fratrukket hendes løn. Da forsvandt vores loyalitet som dug for solen, og den skyldige måtte gå til bekendelse. Den gang var den dyr i forhold til vores elevløn.

Thekande

I dag er den retro og kan købes her, hvor billedet også er lånt

Kanden blev ikke fratrukket lønnen 🙂

I weekenden fik vi stablet to tårne brænde. Noget blev placeret på terrassen, noget på verandaen og noget ude i haven. Vi har ikke et brændeskur, så vi må være kreative og finde steder, hvor stablerne har noget at støtte sig op ad.

Arbejdsweekend

Det var for koldt til, at Teddy kunne være med i haven i timevis. Så han måtte blive indendøre. Bolden med godbidder indeni skulle have beskæftiget ham, men han opgav at arbejde for føden.

Fokus på en fasan

Til gengæld kunne fasaner og egern fange hans interesse.

Dette indlæg blev udgivet i Weekend og tagget . Bogmærk permalinket.

10 Responses to Når jeg ser

 1. Rejen skriver:

  Godt at I overlevede chefens vrede, og det er jo kun en tekande..:-D Godt at der er lidt at holde øje med når han ikke kan være med udenfor og lege med dyrene…;-D

 2. Madame skriver:

  Den type tepotte er jo utrolig smuk – den må kunne kaldes en klassiker nu. Uha sikke en historie med chefens vrede, og det var da horribelt, hvis I skulle straffes kollektivt. På en arbejdsplads bør der ikke være et testel, der er uerstatteligt.
  Sikke dejlige billeder fra landet! Vi er gået over til at bruge briketter, selv om det er dyrere – det er nemmere :O)
  God solskinstorsdag til dig og Teddy!

 3. Mia Folkmann skriver:

  Tænk, det Relief stel kan jeg huske, at jeg begyndte at samle på. Jeg fik en masse i konfirmationsgave (?!) – og da jeg var blevet nogle år ældre, var jeg allerede træt af det. Så fandt jeg et nyt, smukt stel, som jeg begyndte at samle på i stedet for – og DET stel har jeg den dag i dag. Det blev jeg nemlig aldrig træt af… 😉

  Sikke en masse dejligt brænde, I har. Der er ikke noget bedre end store stakke med brænde – så føler man sig virkelig som et egern, der samler vinterforråd, ikke?

 4. Havfruen skriver:

  :)) Det var jo “bare” en tekanne da:))
  Teddy må få seg dekken, slik Major har, så han slipper å bli kald ute:)
  Lurt å stable veden under tak….spørs om Husbond må bygge et lite vedskur (brændeskur)
  Mulig det blir en tur på hytta på oss også i slutten av februar…får se:)
  Ha en fin dag Lone, klem fra meg:)

 5. Inge skriver:

  Uhhh det er fat arbejde I har haft gang i der.. men det er så skønt når det hele er stablet hvor man ønsker det.. 🙂 Nu er det kun den sjove og gode varme der er tilbage..
  I må have lært Teddy at bære brænde, så han kan hjælpe jer..:-)

 6. Lone skriver:

  Reje, Ja, det var kun en tekande, men han havde et hidsigt temperament. Det havde unge ikke fundet sig i i dag. Han blev dog alletiders chef hen ad vejen 🙂

  Madame, Jeg kan altså ikke lide den og resten af stellet. Men det er nok pga. den hændelse 🙂 Han var meget hidsig, men det gav os mange grin hen ad vejen i elevtiden. Om det havde været en teske, der var faldet på gulvet, havde han også hidset sig op 🙂
  Vi fik først vores brænde i januar. Det blev bestilt i slutningen af november. Vi købte træbriketter i den mellemliggende tid og bruger dem også, når ovnen skal holde natten over. Kulbriketter vil vi ikke bruge. Det griser utroligt meget.

  Mia, Jeg kan godt forstå, du blev træt af det. Det har en underlig død farve. Men det var meget populært. Det er sikkert et smukt engelsk stel, du fandt i stedet 🙂
  Det er en god sammenligning med egern. Det er nemlig dejligt at samle forråd til dårlige tider 🙂

  Havfrue, Det var bare en tekande, ja. Men så enkelt var det ikke efter chefens mening 🙂
  Teddy kan passe Rufus’ nye frakke. Alligevel var det for koldt at gå rundt udendørs i 5 timer. Jeg må træne ham i at bære brænde, så han kan hjælpe til næste år 🙂
  Uha, det varer længe, inden I kommer i hytta. Jeg håber, I har fået lukket for vandet, så der ikke er sket ulykker som hos os.
  Klem til dig 🙂

  Inge, Det var anstrengende men meget hyggeligt, selvom husbond var en hård arbejdsgiver 🙂
  Nu skal vi bare slappe af ved arnen de resterende vintermåneder 🙂
  Du kan tro, Teddy skal oplæres i at bære brænde. Man kan få nogle specielle saddeltasker til hunde, Så kan han såmænd sagtens flytte nogle kævler 🙂

  God aften til jer 🙂

 7. Farmer skriver:

  Ha, det er præcis den type tekande, jeg denne og 1000 andre morgener har drukket te fra uden at vide, at jeg var retromoderne.
  Der står vist det meste af et helt testel oppe i et af skabene et sted fra min moders tid.
  Jeg vil huske at stritte lidt med lillefingeren i morgen tidlig.
  Tak for oplysningen.

 8. Cummings skriver:

  Klog hund! Med de temperaturer, vi bliver belemret med for tiden, tager naturen sig absolut bedst ud fra et vindue …

 9. Lone skriver:

  Farmer, Du er skam retromoderne, så du kan med stolthed stritte med lillefingeren til morgen 🙂

  Cummings, Vi kan lære meget af dyrene 🙂

 10. Esther skriver:

  Den tekande minder mig om min barndom, da vi havde sådan en med tilhørende kopper/undertallerkener.

  Synes det er sjovt, når jeg pludselig støder på billeder af ting, der fandtes i mit barndomshjem :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *