I træningslejr

Styr din hund! sagde en ung mand til mig om morgenen, dagen efter vi havde hentet Teddy på internatet.
Idet vi passerede hinanden, gav Teddy fyren et snudepuf på armen, hvorfor han arrigt kom med sit udbrud. Jeg blev lidt flov og svarede, at det var en hund, jeg passede og derfor ikke helt kendte dens reaktioner.

Udstyr

Det kan jeg jo ikke blive ved med at gå og sige, hvis jeg møder de samme mennesker fremover. Så nu er vi tilmeldt træningslejr i tre dage, hvor vi Teddy skal lære at gå pænt i snor og komme, når vi kalder. Holdet starter medio februar.

Vi har købt en klikker-dims, som giver et smæld og en godbid, når han har været dygtig og en lang line til brug ved hjemkald.

Udstyr

Vesten, som jeg købte i Netto, er en størrelse large, men er alt for lille til ham. Den kan liiiige nå omkring hans flotte brystkasse.

Teddy har faktisk lært at gå pænt i snor. Vi kan gå forbi 30 mennesker på et fortov, som han ignorerer, men pludselig udser han sig en, som skal have et puf på armen eller på deres indkøbspose. Nogle opdager det slet ikke, andre ser vrede ud et øjeblik, men de fleste syntes, han er sød, når han vil hilse på.

Nu skal han lære at holde snuden hos sig selv.

Dette indlæg blev udgivet i Dyr og tagget . Bogmærk permalinket.

10 Responses to I træningslejr

 1. Inge skriver:

  Ja det er vigtigt at kunne gå pænt i snor, men allervigtigst at han kommer når du kalder på ham.. Jeg føler mig aldrig generet af at en hund puffer lidt til mig.. den vil jo som regel bare lige hilse på og det er da hyggeligt..
  I må have nogle dejlige træningstimer Lone.. det er så skønt at træne og få den der helt unikke kontakt med sin hund..

 2. Megan skriver:

  Hej Lone
  Det skal nok komme! 🙂 Teddy er jo ved at opdage en helt ny verden af spændende ting. Smadder god ide at I går i træningslejr, det er guld værd at øve sig på den måde og få en masse gode fif. Så bliver I det perfekte makkerpar på gåtur! 😀

  Ha’ en dejlig lørdag. Vesten ser i øvrigt flot ud på Teddy. Bare ærgerligt, at den er lidt for lille.

  Klem og god lørdag

 3. Rejen skriver:

  God idé med træningslejr…Kan godt forstå at nogle måske bliver forskrækket hvis Teddy puffer, jeg gør ikke selv, synes det er dejligt når hunde vil snakke med mig…Du må op i en ekstralarge til ham med de store brystmuskler..God weekend til jer begge to..;-D

 4. Anette skriver:

  Det lyder fantastisk med træningen Lone! Jeg elsker jo at træne med Kenzo. Det generer ikke mig at en hund puffer til mig men det er selvfølgelig ikke alle der har det sådan. Den vil jo bare snakke 🙂 Har du prøvet at lokke med en godbid når han tager puffer til nogen? Glæder mig til at høre om træningen. Vi skal til træning om lidt. Og vi har vores nye træningsudstyr med – det skal nok blive godt 🙂 God weekend til jer.

 5. MissMuffin skriver:

  Med en træningslejr skal Teddy nok komme til at forstå, at gå pænt i snor.
  Med så stor en hund som ham er det hvertfald vigtigt.
  Jeg kan godt li et lille puf fra en fremmed hund og har næsten altid en lille kiks i lommen, men det er jo desværre ikke alle mennesker der kan se, hvor dejlige hunde er:)

 6. Havfruen skriver:

  hehe:) Må le:) Ganske snartenkt å si at du passet ham:)) Teddy er nok en sosial og glad hund. Major blir spennvill til alle vi møter……
  Kjempefin refleksvest:)
  Lykke til på trening:)

 7. Therese skriver:

  Nårhhh, lille Teddy.
  Hvis han havde puffet til mig, havde jeg taget fat om den lækre snude og givet ham et møs 😉

  God træning, det er nok meget godt at han får lidt uddannelse, i disse tider 🙂

  God weekend, Lone.

 8. Lone skriver:

  Inge, Det er meget vigtigt, at han kommer på kald. Jeg glæder mig til at se ham på åbent areal. Måske har han lært det af den tidligere ejer. Det skal blive spændende at få ham “vurderet” 🙂

  Megan, Han er virkelig på opdagelse. Alt er spændende for ham. Jeg vil også lytte godt efter i timen. Det betyder meget at udføre øvelserne i praksis i stedet for at læse sig til det 🙂 Klem til dig 🙂

  Annemarie, Jeg bliver altid glad, når en hund vil hilse på mig, men forstår godt at andre trækker sig tilbage af den ene eller anden grund. Han skal vist have en xxx-large 🙂

  Anette, I går rigtig meget til træning. Det er også super både for hund og mennesker. Jeg gik jo kun på hvalpehold med Rufus. Resten fandt vi ud af hen ad vejen 🙂 Jeg har prøvet at aflede hans opmærksomhed med godbidder, men de interesserer ham ikke. Nu har vi købt røde pølser. Det er sikkert mere tillokkende.
  Håber, I havde fornøjelse af det nye udstyr til træningen 🙂

  MissMuffin, Jeg krydser fingre for, at han får det lært, ellers må vi virkelig skrue bidsen på. Det er nemlig vigtigt, men ved, hvor man har dem med en så stor hund.
  Jeg plejer også at have en godbid i lommen og er derfor populær hos fremmede hunde 🙂

  Havfrue, Jeg måtte give en lille hvid løgn :-)) Det er for pinligt at gå med en voksen hund, som ikke er velopdragen 🙂 Major kan slet ikke styre sin glæde :-))

  Therese, Hihi – det snudeparti er også fristende at møsse 🙂

  Rigtig dejlig søndag til jer 🙂

 9. Madame skriver:

  Det lyder som en rigtig god idé, at I er tilmeldt træningslejr i tre dage! Jeg kommer til at tænke på min fars Simba, som aldrig lærte at gå pænt i snor, og det er et stort problem for et gammelt menneske. I de sidste år blev han kun lukket ud i haven, fordi min far ikke kunne styre ham.
  ‘Klikkertræning’ er vist det, jeg bruger over for mine fugle. For ikke at skræmme dem, bruger jeg en klikkende lyd, som de kender, og derfor sætter de sig bare på den nærmeste gren, mens jeg fylder op på foderbrætterne :-))

 10. Lone skriver:

  Madame, Uha ja, det er et stort problem, hvis hundene ikke går ordentligt i snor. Det fik jeg jo at mærke, da vi fik Teddy midt i isvinteren. I det mindste var det godt, at din far havde en have, hvor Simba kunne blive luftet – og at den havde en alder, hvor lange ture ikke var så interessante længere 🙂
  Hihi, du har opdraget dine fugle på den helt rigtige måde :-))

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *