Endnu et maleri

… til væggen. Dette er af kunstneren Per Baagøe. Husbond fik det af sin nevø i lørdags, da vi var til fødselsdag. Det er arv fra husbonds søster – nevøens mor. Motivet stammer sikkert fra Rørvig, hvor mange af PB’s billeder er fra.

Vi har desværre ikke plads til det herhjemme, så vi må forsøge at udskifte det med et af husbonds hjemmelavede malerier på landet. Det kan kun blive bedre 😉

Maleri

Søndag cyklede vi rundt i byen efter at have været på Holmens Kirkegård for at takke Ingrid for maleriet.
Cykelturen gik forbi Amaliekaj, hvor Det Blå – og Det Gule Pakhus ligger.

Omkring 1980 blev pakhusene omdannet til eksklusive lejligheder. Jeg var den gang teknisk tegner og var med på begge byggesager.
Jeg husker især vores første besigtigelse af Det Blå Pakhus med gru. Der lå døde rotter og mus – og en død kat. Der var mørkt og skummelt og lugtede grimt. Det havde været forladt i årevis. Murene i pakhuset er meget tykke, og lejlighederne indeholder de oprindelige bjælker af pommersk fyr.

Bymotiver
Vi smuttede indenom Amalienborg, nu vi var på de kanter.

I en stak gamle ugeblade faldt jeg over strikkeopskriften til de kongelige tvillingers babysvøb.
Svøbet stammer fra Shetlandsøerne og bruges også som sjaler af kvinder i Skotland. Mary’s mor skulle have strikket det babysvøb til Mary, som prins Christian blev svøbt i efter fødslen. Da der ventedes tvillinger, blev der strikket endnu et.

Bymotiver

Bymotiver

Jeg ser normalt ikke så mange detaljer over hovedhøjde. I søndags så jeg dog et sødt skilt og en smuk belysning på et hjørne.

Dette indlæg blev udgivet i Håndarbejde, Weekend og tagget , . Bogmærk permalinket.

3 Responses to Endnu et maleri

 1. Madame skriver:

  Det er et dejligt billede, I har arvet, Lone – sikke et farvespil! Men det lyder også spændende, at din husbond maler. Jeg synes, det må sjovt at se København på en cykeltur, for du ser helt sikkert meget mere, end hvis man kører i bil. Når jeg går tur i København, ser jeg gerne op og nyder gamle tage, karnapper og pynt.
  Har vi fået at vide, hvornår de små kongelige tvillinger skal døbes? Jeg vil sikre mig, at jeg er helt klar ved tv-apparatet 🙂
  Ha’ en dejlig dag!

 2. Inge skriver:

  Det er skønt at cykle en “kiggetur” rundt i København, man får set så mange detaljer. Sikke et fint billede I har arvet, hvad siger husbond til at hans malerier sådan bliver skiftet ud.. 🙂

 3. Lone skriver:

  Madame, Det er i hvert fald bedre end husbonds 🙂
  Jeg skal også til at kigge opad, når jeg går i de gamle gader. Der er nemlig mange finurlige pynteting på bygningerne.
  Nej, jeg tror ikke, det er besluttet endnu, hvornår de skal døbes de små. Jeg skal altså også se med 🙂
  Rigtig god aften til dig 🙂

  Inge, Du har i hvert fald øje for de sjove detaljer. Jeg er desværre ikke så god til at få øje på dem.
  Det ved han først i morgen, Inge 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *