Hvor tiden flyver

Muffins

Vi er allerede i midten af ugen, og jeg har ikke fået udrettet noget som helst. Jo, ordnet vasketøj og bagt chokolademuffins. Hvorfor er det nu, at mine muffins ikke vokser højt op over kanten på formen, som man ser det på opskrifterne? Mine står i ovnen og puster sig op og ligner noget, der gerne vil være store, men giver op og ender med at blive nogle undermålere. Men konsistensen er ok – og smagen…

Blandet landhandelVi fik købt to skønne kludetæpper hos Blandet Landhandel i weekenden. De er gamle (ses ikke) og stammer fra Sverige, hvor butikken finder mange af deres ting.

Jeg kunne have brugt meget mere tid på at ose, men husbond gjorde mig med jævne mellemrum opmærksom på, at det var kludetæpper, jeg skulle have og intet andet.

Jeg elsker Carl Larsson‘s indretningsstil og har da også forsøgt mig lidt i det små.
I landhandlen var der flere ting, som jeg forelskede mig i, men det var ret koldt, og ingen varme i stalden, så købelysten blev begrænset.

Jeg blev også forelsket i hundene på gården. Det var gammel dansk hønsehund – og den ene var en hvalp 🙂 Jeg kunne sagtens forestille mig, at sådan må Teddy have set ud i den alder. Det er lidt mærkeligt, at vi ikke kender til de første tre år af hans liv.

Blandet landhandel

Jeg fortryder, jeg ikke forhørte mig om prisen på skibet i vindueskarmen. Det var så smukt.

Blandet landhandelDet samme var tallerkenrækken. Den kunne være flot i køkkenet men ville indebære, at vi skulle fjerne et par litografier på væggen. Det vil jeg ikke.
Billederne er nemmere at støve af end en tallerkenrække.

Vi har en på landet, som ikke er så stor som denne. Den skal snart fjernes, fordi der skal sidde en varmepumpedims i stedet. Husbond er træt af at betale VVS-regninger hver vinter pga. frostsprængte rør. Så inden længe bliver der installeret en varmepumpe, som kan holde huset opvarmet om vinteren uden de store om-kostninger.

Vippers lagkage

Vipper laver de ypperligste lagkager. De er meget høje og luftige med dejlige friske frugter. Jeg tog mange billeder af kagen, men ingen blev særligt gode.
Hverken familie eller venner ved, jeg har denne blog, og forstår ikke, hvorfor det er interessant at fotografere en kage 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Weekend og tagget . Bogmærk permalinket.

7 Responses to Hvor tiden flyver

 1. Madame skriver:

  Det er fortryllende smukke billeder, du har taget, Lone – jeg må en tur til Skibby og kigge nærmere på “Blandet landhandel”! Den minder mig lidt om vores Loppegården på Strandvejen i Frederiksværk. Jeg havde en lang periode med kludetæpper, men lige nu har vi ingen, men kun kelimtæpper.

  Tænk at dine venner og familien ikke ved, du har din blog 🙂 Min omgangskreds er ved at finde ud af, at jeg har en, og det er lidt sjovt.
  Ha’ en dejlig dag 🙂

 2. Anette skriver:

  Dejlige billeder du har taget 🙂 Det ser spændende ud 🙂 Det lyder som en god idé med varmepumpe-dimsen 😛 Det er da surt at betale til VVS hvert år hvis det kan undgåes. God onsdag 🙂

 3. Havfruen skriver:

  Som blogger så fotograferes det meste:) Ikke rart de undres:) Alle i min familie og mine venner vet at jeg blogger.
  Sikkert lurt med varmepumpe på landet. Vi har vurdert det på hytta vi også.
  Det viktigste er at muffinsene smaker godt Lone:)) Ikke utseende, hehe:)
  Flotte bilder:)
  Ha en fin dag Lone, hils Teddy, klem fra meg:)

 4. Jens skriver:

  What? Du har jo blogget i flere år! Jeg synes det er utrolig morsomt, at dine venner og familie ikke ved at du har en blog, og jeg grinede højt da jeg læste det. Og samtidig er jeg dybt forundret: du må være rigtig god til at holde på hemmeligheder, haha……

  Ang. muffins: de ser jo fine ud, så jeg tror bare der skal lidt mere dej i formene. Evt. en ekstra ½ tsk bagepulver i dejen…… det kan i hvert fald ikke skade at prøve.

 5. Lone skriver:

  Madame, Tak. Det var godt nok husbond, som tog dem 🙂
  Der var mange gode ting, men noget var altså osgå meget gammelt, hvor man virkelig skulle have en god fantasi for at se dets anvendelse til noget 🙂
  Kelimtæpper er også meget smukke.
  Jeg har også svært ved at holde min blog hemmelig. Men jeg kan godt lide at have et sted for mig selv.
  Tak i lige måde 🙂

  Anette, Tak 🙂 Der er rigtig mange oppe på landet, der har en varmepumpe og som er meget tilfredse med dem. De er bare ikke særligt kønne at se på. Men hellere det og vi har et varmt hus at komme til om vinteren 🙂
  Tak i lige måde 🙂

  Havfrue, Ja, man ser motiver alle steder 🙂
  Kun husbond ved, at jeg blogger og går ikke så meget op i det 🙂
  Vi er blevet anbefalet en varmepumpe af flere. Den skulle have mange fordele mht. udluftning, konstant temperatur m.m.
  Teddy og jeg har været til træning i dag. Nu er vi trætte 🙂
  Klem til dig og Major 🙂

  Jens, Jeg tror egentlig det er meget almindeligt, at man beholder sin blog for sig selv. Det synes ikke som om, at det er familiemedlemmer, kolleger og venner, som kommenterer på de forskellige blogge.
  Jeg tror også der skal lidt ekstra bagepulver i dejen. Det vil jeg prøve en af dagene. Jeg bliver ved, til de er perfekte 🙂

 6. Inge skriver:

  Hvor ser der skønt ud i den gamle landhandel… træls at have fornuftige mænd med sådan et sted.. 🙂 man ved jo ikke altid hvad man skal have på forhånd.. hihi..
  Imponerende at din omgangskreds ikke ved du blogger, familie og de nærmeste venner ved det hos mig, men der er også mange der ikke ved det.. Det er egentlig ikke noget jeg skilter voldsomt med, synes ikke det kommer alle og enhver ved.. :-))

 7. Lone skriver:

  Inge, Ja, det er smadder irriterende med fornuftige mænd :)) Jeg skulle aldrig have sagt, det var kludetæpper, jeg skulle kigge efter.
  Min fornemmelse er, at der er mange bloggere, som ikke omtaler deres blogge til familie, venner og kolleger. Det ser ikke sådan ud i kommentarfelterne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *