Lidt om kantbånd

Jeg har i de seneste 3-4 somre haft en sommerkjole/tunika i hør, som jeg har  været meget glad for. Den er helt enkel uden ærmer, med bådformet halsudskæring  og i lille ballonfacon.

Den har været vasket og strøget hundredvis af gange og var efterhånden  nedslidt. Jeg gemte den for at kopiere den og sy en magen til. Det eneste problem jeg havde var de skråbånd, som var i ærmegabene og halsudskæringen.

Jeg husker det som et mareridt, da jeg som ung ville sy dækkeservietter med kantbånd. Jeg baksede med at folde båndene på den ene og den anden side og med at holde det lige på stoffet ved påsyningen.

Men nu kan jeg.

Syning af skråbånd

En dag kom jeg tilfældigt ind på en rigtig god blog, hvor jeg læste, at der fandtes en skråbåndsfolder. Hvor smart!

Syning af skråbånd

Jeg købte straks noget billigt lærredsstof og en folder og kom i gang med syningen. Det var sjovt, rigtigt sjovt.

Syning af skråbånd

Den skråbåndsfolder gjorde det til en leg. Prøvekjolen blev færdig med flotte kantbånd. Til foråret skal jeg sy en i hør.

Tak til Christina for vejledning.

Dette indlæg blev udgivet i Håndarbejde. Bogmærk permalinket.

3 Responses to Lidt om kantbånd

 1. Madame skriver:

  Det lyder rigtig smart med en skråbåndsfolder, så man kan kante med samme stof, man syr med! Hvor bliver det fint, Lone!
  Syning er noget, jeg vældig godt kunne tænke mig at tage op igen. Førhen syede jeg meget. Og jeg kender også det med et elsket klædningsstykke, man gerne vil kopiere. Håber du viser den færdige tunika frem 🙂

 2. Anette skriver:

  Det lyder da som en god opfindelse sådan en skråbåndsfolder. Dejligt du har fået mod på det. Jeg sy´r ikke – til gengæld strikker jeg og hækler en smule. God fredag aften.

 3. Lone skriver:

  Madame, Jeg blev så glad for, at det kunne være så nemt at lave kantbånd.
  Jeg syede også meget, da jeg var yngre. Der var dog ikke meget, som faldt heldigt ud 🙂 Jeg skal nok vise frem, hvis den bliver pæn 🙂

  Anette, Tænk at sådan en lille dims kan gøre én lykkelig 🙂
  Det er yderst sjældent jeg syr. Jeg kan meget bedre lide at strikke.

  Rigtig god weekend til jer 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *