Forleden var jeg til

… pigefrokost, hvor vi fik serveret forskellige marinerede sild og lune retter.

I skålene med sild så jeg for første gang disse små, lækre pålægs-/multigafler.

De var så smukke i al deres enkelhed og så dejlige at have i hånden, at jeg nødigt ville slippe dem igen. Designet gør, at de føles bløde og – ja, lækre.  Jeg kunne såmænd bruge dem som en rosenkrans 🙂

Multigafler

Nu har jeg købt en æske med 4 stk. Det er ikke så ofte, vi har brug for pålægsgafler, men de er også anvendelige til oliven, citronbåde m.m.

Vi har også fået en anden nyhed i køkkenet. Det er min hjemmestrikkede appelsinskivegrydelap. Opskriften har jeg sakset fra et ugeblad for mange år  siden. Jeg havde ved en fejltagelse købt noget orange bomuldsgarn, som passende kunne bruges til en appelsinskive.

Grydelap

GrydelapPå samme vis kan man strikke citron- og grapefrugtskiver, men lysten forsvandt  lige så hurtigt, som den kom. Det blev for ensformigt, idet den er dobbelt og altså ens på begge sider. Desuden medførte det et utal af ender, som skulle hæftes.

Det lille billede er manipuleret til en citronskive.

Dette indlæg blev udgivet i Alt det andet, Design, Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

7 Responses to Forleden var jeg til

 1. Madame skriver:

  Sikke nogle elegante pålægsgafler! Som designet af B&O eller Georg Jensen. Hvad mærke er det, Lone? Jeg kan desværre ikke læse teksten på dem. Den slags små gafler kan bruges til mange ting – vi fik fx skiver af mango i går til vores thairet, og der ville en gaffel have set elegant ud.
  Dine grydelapper er bedårende og får smilet frem 🙂

 2. Megan (Lene) skriver:

  De gafler kan man da bruge til alt mulig, som du skriver. De er flotte!

  Grydelapperne er jeg vild med, men jeg kan godt forstå, at det blev for kedeligt i længden (runden).

  Stadig ikke stødt på Lis og Freja?

  God dag. Klem til dig og Teddy.

 3. Anita skriver:

  Jeg bliver både tørstig og får virkelig meget lyst til frisk frugt, når jeg ser dine sjove grydelapper. Sikke en spøjs ting at opdage, bare ved at se på nogle farver og deres sammensætning 😀

 4. Havfruen skriver:

  Kjekt med slik påleggsgafler….om de ikke er ofte i bruk, så er det gøy å legge de fram:)
  Synes din orange grytelapp var kjempefin jeg da:)) Jeg har orange ullgarn liggende….mon tro om jeg får til å strikke…min bli 4-kantet i såfall og ikka så avansert som dine:))
  Ha en fin søndag, Lone, klem fra meg:)

 5. Lone skriver:

  Madame, Mere enkelt kan det næsten ikke blive 🙂 Mærket er Nuance og de fås vist kun hos Kop og Kande og Imerco. De ville have været ideelle til mangoskiverne.
  Jeg syntes også grydelappen kalder smilet frem 🙂

  Megan, Jeg syntes også grydelappen er sjov – men hold da op en masse ender, der skulle hæftes…!
  Nej – og jeg forstår det ikke. Nu, hvor det er begyndt at blive lysere om morgenen, kan det være, jeg snart møder dem. Vi plejer at være de første, som er ude om morgenen. Lis bryder sig ikke om at gå for tidligt ud om vinteren.

  Anita, Ja – den ser rigtig indbydende ud 🙂 Og ja – tænk at få sådan en idé til en grydelap bare ved at se på nogle farver. Jeg er imponeret over, nogen kan hitte på sådan en opskrift. Bare det at kunne strikke noget rundt, og at det forbliver fladt. Mange gange buler runde strikke/hækleting.

  Havfrue, De er rare at have i skuffen. Bare jeg husker, jeg har dem, når jeg får brug for dem 🙂
  Altså, firkantet appelsinskive dur ikke, Guri :-)) Men farven ville perfekt som et lille orange spot i dit køkken 😉

  Klem og rigtig dejlig mandag til jer.

 6. Rejen skriver:

  Hej Lone, skønt at se at du og Teddy er tilbage igen, jeg har også været bekymret for dig, husk at skrive næste gang du holder blogpause…Skønne gafler, jeg har også nogle små pålægsgafler med træskaft dem er jeg meget glad for….Glæder mig til at læse lidt mere om hvordan det går med dig og den skønne Teddy…;-D

 7. Lone skriver:

  Hej Annemarie, jeg skal nok huske det næste gang 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *