Scala står for fald

Man er sør’me allerede i gang med at nedrive Scala. Jeg troede først, det skulle ske til august.

Scala nedrives

Tænk, at man nænner at nedrive sådan en flot bygning… Her skal der ligge et  10 etagers højhus på 15.000 kvm. Det skal stå færdigt i 2014.

Pumpehuset

Jeg så også, at der sker noget ved Pumpehuset i Studiestræde.
Det skal forhåbentlig ikke jævnes med jorden!  Det er ellers et godt koncertsted.

Minutur

Jeg var på cykel ind til byen (10 min. herfra) for at købe bloklys og almindelige stearinlys i Tiger. Jeg havde nær glemt lysene, da jeg fandt så meget andet, som jeg ikke manglede. Fx det søde minutur, som fungerer upåklageligt. Det blev afprøvet til min vandbakkelsesbagning herunder.

Forår i vindueskarmen

På hjemvejen var jeg indenom vores søde blomsterhandler henne på hjørnet. Jeg skulle have et par forårsløg at sætte mellem forsatsvinduerne.  Det blev til nogle hvide og én gul krokus og et par hvide perlehyacinter.

Fastelavnsboller

Husbond går til fysioterapeut hver tirsdag eftermiddag for at træne knæet efter en meniskoperation, han fik foretaget i efteråret. Han ville komme før hjem i dag, så jeg syntes han skulle forkæles med forsinkede fastelavnsboller.
Han bryder sig ikke om kager, men det  skulle ikke stoppe mig.

Jeg overhørte Mette Blomsterberg sige noget i radioen forleden, om at hun vender knuste makroner i flødeskum til fastelavnsboller. Et andet sted læste jeg, at det er lækkert med reven marcipan i skummet. Så jeg kom begge dele i for at være  på den sikre side.

Mine fastelavnsboller er vandbakkelser. På toppen kom kakaoglasur. Det blev til 10 stk. Husbond kneb (mod sin vilje) en ned. Teddy fik en. Gæt hvem der har spist resten. Uhhmmm 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Hverdag. Bogmærk permalinket.

9 Responses to Scala står for fald

 1. Madame skriver:

  Åh, hvor ser det lækkert ud med dine vandbakkelser – og så med alt det lækre du har kommet i fyldet 🙂 Jeg har et minutur fra Tiger magen til dit, og det fungerer upåklageligt. Og hvor er det sødt ud med forårsblomsterne mellem ruderne!
  Det er da synd og skam at Scala rives ned, men det stod vist tomt? Der er jeg kommet mange for at gå i biografen, men det er længe siden.
  Her hos os er det husbond, der bager, og han har netop bagt citronspecier efter Mette Blomsterbergs opskrift 🙂

 2. Inge skriver:

  Mums hvor lyder dine fastelavnsboller gode.. 🙂
  Ja Scala er en flot bygning, jeg har også altid undret mig over, at det ikke kunne lade sig gøre at få det til at fungere.. Jeg tror også det har stået gabende tomt de sidste par år.

 3. Megan (Lene) skriver:

  Det er mærkeligt at tænke på at Scala nu rives ned. Jeg kan næsten huske da det blev bygget. Og det er egentlig lidt synd!

  Dine fastelavnsboller ser godt nok lækre ud. Teddy må have været en lykkelig hund! 🙂

  Klem fra mig og hundepigerne, alle 3 ligger her og sover 🙂

 4. Rejen skriver:

  Det er mærkeligt at man ikke kan genbruge Scala-bygningen, men det er vist prøvet et par gange uden held…Uhmmm de ser lækre ud dine “fastelavnsboller”, det er vist godt at man ikke lige kan få lidt af alt det lækre der bliver lavet rundt om i blogland..;-D

 5. Vicki skriver:

  Åh hvor synd at Scala skal rives ned 🙁 Men hvis ingen brugte det til noget, ville det jo styrte sammen af sig selv hen af vejen *suk* Dine fastelavnsboller ser rigtig lækre ud. Herhjemme har den stået på fællesbagning, det blev til kanel-muffins og et krydderbrød. Jeg synes bagning er så hyggeligt 🙂

 6. Lone skriver:

  Madame, Specielt knuste makroner er lækre i flødeskum. Du har også minuturet? Det er så smukt i al sin enkelhed 🙂
  Biografen er også det eneste jeg har haft fornøjelsen af i Scala for mange år siden. Det ærgrer mig, at man nedriver den smukke bygning, som passer så fint ind i omgivelserne lige over for Tivoli.
  Jeg tror, jeg må søge på den citronspecieropskrift og prøve den. Jeg kan forstå, det er Monsieur’s favorit 🙂

  Inge, De var super 🙂
  Scala har stået tomt de seneste år. Ærgerligt, bygningen ikke kunne benyttes til et godt formål – fx fitnesscenter…

  Megan, Jeg mener også, jeg kan huske, det det blev bygget. Jeg kan i hvert fald huske, jeg var derinde kort efter indvielsen. Der var mange spisesteder i stueetagen og tøjbutikker på de øvrige etager – og en biograf.
  Klem til dig og dine smukke piger 🙂

  Rejen, Ja – det har vist været prøvet et par gange.
  Godt, vi ikke kan tage smagsprøver i det ganske blogland. Der er ufatteligt mange lækre sager. Jeg har aldrig interesseret mig så meget for mad/bagværk, som efter jeg begyndte at blogge 🙂

  Vicki, Det så desværre også noget forfaldent ud efterhånden. Men bygningen har sikkert ingen kulturel værdi, ellers havde Peter Olesen sikkert været ind over 🙂
  Uhmm – kanelmuffins og krydderbrød… Det lyder lækkert. Jeg hygger mig ogå meget med bagning – specielt pandekager.

 7. Jens skriver:

  Jeg er rigtig glad for, at de rykker Scala ned. Endelig – men jeg forstår simpelthen ikke, at den store flotte bygning har stået tom i så mange år. Jamen, det må da have kostet ejerne en formue. Der skal jo stadig betales masser af skatter og afgifter…….. Jeg forstår simpelthen ikke, at man ikke har fundet et eller andet at bruge bygningen til.

  Men jeg synes ikke der skal stå sådan et tomt spøgelseshus midt i København. Derfor er jeg glad for at der endelig sker noget.

  Dernæst synes jeg også, at vi skulle have masser af højhuse i København – jeg er bare ikke helt sikker på, at jeg synes det skal ligge lige der. Men lad os nu se…… det kan jo være at det bliver rigtig flot.

 8. Lone skriver:

  Jens, Jeg er ked af, at Scala bliver revet ned. Jeg syntes bestemt, bygningen er et aktiv for vor by – men selvfølgelig ikke, når det ligger hen som et spøgelseshus.
  Ønsker du masser af højhuse i København?! 🙂 Det gør jeg aldeles ikke. Jeg bryder mig slet ikke om hovedstæder med højhuse stående skulder ved skulder. Det er simpethen så kønsløst og uinteressant. Se bare New York, hvor du skal gå med nakken bøjet bagover i gaderne for at se et stykke himmel.
  Nej, nej… Det kan du da ikke mene, Jens?

 9. Jens skriver:

  Sorry…. nu får jeg helt dårlig samvittighed, hahaha….. men jo: jeg mener det. Bestemt ikke inde i midtbyen eller på Frederiksberg. Men Amager, Brønshøj eller NV hvor jeg selv bor…… her synes jeg ikke det ville skade bymiljøet at bygge højhuse.

  Men det er måske fordi jeg aldrig har været i New York – den mulighed vil jeg selvfølgelig ikke udelukke. 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *