Et barndomsminde

Madame viste en smuk kop i går, som henførte mig til min barndoms ferier ved Kattegat i Nykøbing Sjælland.

I en årrække ferierede jeg hos min mors moster Signe, som var frøken og pensioneret afdelingssygeplejerske fra byens sindssygehospital. (Det hed det dengang).
Moster Signe havde ikke selv børn – var jo frøken 😉 – og nød at have mig boende i mine ferier. Hun havde hus på Rørvigvej og et lille bitte sommerhus på stranden lige ud til Kattegat. Det var i dette lille bitte sommerhus, vi mest opholdt os, når jeg var på ferie. Jeg husker de somre med sol hver eneste dag fra morgen til aften.

– Morgenerne især. Da sad vi altid udendørs i morgensol og fik the i kopper, som lignede Madames til forveksling. Dertil fik vi ristet brød med honning samt æg og bacon. Vi skulle være færdige inden 9, for da skulle moster Signe ind og lytte til morgenandagt i radioen, og så skulle jeg være stille en hel time, tror jeg, det var.

Yndlingskoppen

Da jeg så denne kop på et marked på Kgs. Nytorv for et par år siden, måtte jeg eje den, fordi jeg straks tænkte på moster Signe.

Jeg har ikke nænnet at bruge den som drikkekop, da jeg er bange for at den kommer til skade. Men jeg har sat et fyrfadslys i, så den lyser op og henter minderne frem 🙂

Teddy
Et af mit livs lys 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Alt det andet. Bogmærk permalinket.

4 Responses to Et barndomsminde

 1. Madame skriver:

  Hvor er den smuk, Lone, og sikke dejlige minder du har om dine ferier hos moster Signe! Jeg er også kommet i Rørvig som barn, og det er min barndoms Paradis – ja, mærkeligt nok skinnede solen altid dengang lige fra tidlig morgen til sen aften 🙂 Tak fordi du tog udfordringen op!

 2. Inge skriver:

  Det er en meget smuk kop du har Lone.
  Mine barndoms somre hos mormor og morfar på sydfyn, var også fyldt med sol og varme.. Underligt at vejret har ændret sig så meget.. 😉

 3. Rejen skriver:

  hehe, solen skinnede også altid når vi var i sommerhuset i Kalvehave hos Mormor og Morfar, vi var der som regel hele sommeren…Skøn kop kan godt forstå du passer på den..God weekend til dig..;-D

 4. Lone skriver:

  Madame, Det var som Paradis med sol og leg en sommer lang 🙂
  Tak fordi, du viste en af dine smukke kopper 🙂

  Inge, Tak 🙂
  Det må også være dejlige minder, du har fra din barndsoms somre på det smukke sydfyn 🙂 Ja, det er underligt, som somrene bliver korterere og kortere og ikke med fuld sol hver eneste dag 🙂

  Rejen, Og du har haft dejlige somre i Kalvehave 🙂 Det er fantastisk som man husker barndommens dejlige ferier på landet. Rigtig god weekend til dig også 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *