Mejsekuglerne

… var på tilbud i Netto til en 60’er. Jeg mener, jeg plejer at give ca. 100 for sådan en bøttefuld.

Havens fugle er særligt interesseret i dem for øjeblikket, hvor de fodrer unger. Ellers plejer det at være solsikkekerner og vildtfugleblanding, som er favoritterne.

Mejsekugler

Fugleunger har forladt tre af vores fuglekasser. Forleden var jeg ét skridt fra at træde på en lille musvitunge, som sad i græsset. Jeg tør dårligt klippe græs i fald, de sidder på jorden, fortumlede over den nye verden, de er dumpet ned i fra reden.

Mejsekugler

Jeg klipper altid nettene af kuglerne, så de tomme net ikke flagrer rundt i naturen, hvor harer, ræve og fugle kan komme til at træde i nettene. De har ikke en chance for at slippe af med dem igen.
Finder jeg tomme net på mine vandreture, samler jeg dem altid op. Jeg håber, I vil gøre det samme 🙂

vindspil

Netto havde også dette lille vindspil, som ikke larmer særlig meget. Jeg vil ellers gerne have et stort et i bambus, som har en smuk klang. Men det vil husbond aldeles ikke have. Han vil ikke høre på den larm hele døgnet.

Katten kommer jævnligt forbi. I lørdags hoppede den ind af vinduet og stod pludselig regnvåd i stuen. Teddy blev glad for at få besøg igen. Jeg optog flere små videoer, men lader jer slippe med den viste, hvor missen lige er kommet indenfor 😉

Første gang den kom, fik den en halv rød pølse, fordi vi troede, det var en engangsforetelse. Nu fodrer vi den ikke mere. Den have et hjem, hvor den bliver fodret.

nuancer
Purløgblomster og lupiner på terrassen

 

Dette indlæg blev udgivet i Dyr. Bogmærk permalinket.

6 Responses to Mejsekuglerne

 1. Inge skriver:

  Dejligt billede af frodigheden omkring jeres terrasse.. og godt at se at du også fjerner grønne net, jeg forstår faktisk ikke helt hvorfor de er der.

 2. Madame skriver:

  Sikke en skøn lille video du har optaget med Teddy og katten 🙂 Man kan rigtig se, hvor glade de er for hinanden. Har du fundet ud af, om katten er øremærket?
  Jeg giver ikke mine fugle mejsekugler i øjeblikket – de er simpelthen så forslugne, og det er ligegyldigt, hvor meget jeg lægger ud – alt forsvinder som dug for solen. I øjeblikket har skovspurvene deres unger med på foderpladsen i alle døgnets lyse timer, og ungerne får maden serveret helt ned i gabet 🙂

  Hvor er det smukt at se de lilla nuancer på jeres terrasse!

 3. Lone skriver:

  Inge, Jeg er begyndt at lade bed være bed og passe sig selv, efter jeg har set jeres smukke bede, hvor I lader det passe sig selv. Det bliver meget kønnere af at være i fred 🙂
  Det burde forbydes at hænge plastic op i naturen.

  Madame, Katten er ikke øremærket og der er ikke navneskilt i halsbåndet. Men alene halsbåndet og at den er så tillidsfuld gør, at den må have et hjem.
  Jeg smiler af din indstilling til fuglefodring. Hvis de er forslugne, holder du igen med foderet 🙂

 4. Rejen skriver:

  desværre er der mange der smider flasker og plastik i skovene, de burde få en over nakken!! dyr og fugle kan virkelig komme galt afsted..Sød lille video, Teddy er vist ikke helt sikker på om katten vil kæle eller kradse…God tirsdag til dig..;-D

 5. Madame skriver:

  Lone, jeg fodrer jo mine fugle året rundt og flere gange om dagen 🙂

 6. Lone skriver:

  Rejen, Det er ærgerligt, at man aldrig ser miljøsvinene efterlade deres affald, så man kunne give dem en overhaling.
  Nej, Teddy er lidt usikker på, hvad den vil. Men den vil så gerne stange hovede 🙂

  Madame, Jeg ved godt, at der ikke er nogen af dine dyr, som mangler mad 🙂 Tværtimod fodrer du gerne alle, hvor jeg hysser egern og de store sorte fugle væk, når jeg ser dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *