I lørdags var vi til fætter- og kusinefest

Fætter-/kusinefest
Her er nogle af os lige efter ankomst

Fra terrassen, hvor vi stod, havde vi den smukkeste udsigt over vores families og naboernes private sø. Ingen havde markeret, hvor skellet gik mellem parcellerne, så der var frit udsyn over det meste af søen.

Fætter-/kusinefest

Smuk, gammel rhododendron i haven.

Fætter-/kusinefest

Bordet var smukt dækket i sort/hvidt.

Fætter-/kusinefest

Maden, som var super lækker, blev indtaget i det dejligste selskab.

Fætter-/kusinefest
Summerbird Tempering Machine

Desserten var den skønneste hjemmelavede is. Alle vi piger ville have opskriften, som er en Jamie Oliver-ting.
Til isen fik vi chokolade, smeltet i en sag fra Summerbird, hvor vi dyppede friske frugter og bær i. Sådan nogle tingster må jeg ha’.
Jeg glæder mig meget til næste gæstebud hos os. De skal have denne skønne dessert (hvis det lykkes mig, at lave isen så skøn, som den vi fik serveret) …

Hele søndagen var jeg smadret efter 10 timers samvær.

I går fik jeg pudset vinduer derhjemme.
I dag kørte Teddy og jeg på landstedet. Hér trænger vinduerne også til en omgang, men det må få vente.

Til gengæld har jeg slået græs, skrubbet kartofler, bundet ærter op og gået flere ture med Teddy.
Kartoflerne er nyopgravede fra en nærliggende gård.

Kartofler
Det bliver ikke bedre. Jeg spiser gerne skrællen

Vi har skam selv kartofler i haven.

Kartofler

Et par af husbonds fødselsdaggæster gav ham et færdigpakket plant-selv-kartoffelsæt.

Det er et par høje sække, hvor spirede kartofler er lagt i jord. Det er så praktisk indrettet, at når vi skal høste kartoflerne, skal vi bare åbne klappen forneden i sækken og tage de kartofler, vi skal bruge.

Kartofler

Endnu er de ikke kommet i blomst, men det er landmændenes heller ikke. Så det er sikkert, som det skal være 🙂

Efter alle mine gøremål, trængte jeg til et hvil. Jeg tog lokalavisen med ud i haven, men burde ajourføre min kalender. Jeg har ikke fået noteret kommende aftaler, eller skrevet ned, hvad menuen var i lørdags. Det plejer jeg altid at gøre.

Avis?

En krimi venter på at blive læst, men den fænger ikke. Jeg er blevet den anbefalet og har lovet at melde tilbage, hvad jeg syntes om den. Så jeg må se at komme i gang.

Bog/kalender?

I dag øsregnede det midt på eftermiddagen. Typisk, når jeg lige har vandet.
Men skønt var det alligevel.

Vi gik efterfølgende den skønneste tur ved fjorden. Nu tror jeg, jeg vil koge mine nye kartofler og broccoli. Det vil jeg indtage med koldt smør. Mere skal der ikke til.

Dette indlæg blev udgivet i Weekend. Bogmærk permalinket.

5 Responses to I lørdags var vi til fætter- og kusinefest

 1. Inge skriver:

  Skønt med sådan et fætter-kusine træf. De der chokoladesmelteting, har jeg et par stykker stående af, desværre har jeg aldrig prøvet dem, glemmer altid jeg har dem stående.. 🙂
  God aften hos dig Lone.

 2. Det er utrolig hyggeligt at mødes med fætre og kusiner og blive opdateret med deres færden og når det foregår i så skønne omgivelser, som du viser os, så må det være ekstra dejligt.

  Vi har også et par stykker af chokoladesmeltedimserne stående, men bruger dem alt for sjældent. Jeg må prøve at huske dem i næste uge, hvor vi får Danmarksgæst, han vil helt sikkert synes om jordbær dyppet i varm chokolade ☺.

  Hvor er dine film skønne! Både dem, hvor store flotte Teddy forsøger at aflive vandet, men i særdeleshed det lille romantiske møde mellem kat og hund, pragtfuldt.
  Knus fra Holland og en dejlig onsdag til dig.

 3. Lone skriver:

  Inge, Du skal begynde at bruge dem. Det er så hyggeligt at arbejde lidt for føden ved bordet og smager helt vidunderligt med en god chokolade. Men husk at servere is til 🙂

  Annette, Det er nemlig hyggeligt at blive opdateret om alles færden – og børn ogbør nebørn, som man ikke ser så tit.
  Jeg anbefaler, at du serverer is (hjemmelavet?) til chokoladedypningen. Det var super sammen.

  Hund og kat er stadig meget forelskede 🙂
  Du må også ha’ en dejlig onsdag. Kram.

 4. Madame skriver:

  Sikke nogle dejlige oplevelser, Lone! Sådan en Summerbird Tempering Machine lyder bare fantastisk – jeg vil straks google den, selv om vi ikke har meget plads til flere køkkenmaskiner 🙂 Du giver mig også lyst til at genoptage fætter-kusine-sammenkomsterne i min familie.

  God sommerdag til dig og Teddy – og katten 🙂

 5. Anette skriver:

  Det lyder som en fantastisk dag. Familiehygge er skønt – god mad og godt selskab – det går man ikke fejl af. Vi skal have familiedag i næste uge – det glæder jeg mig til. Det er min mors familie – altså hendes søskende og deres børn og børnebørn. Vi er mange hvis alle kommer men det sker sjældende.

  Det er karin slaughter du læser? Jeg er helt bidt af hendes bøger – synes hun skriver fantastisk og med spænding fra første til sidste side. Jeg har købt bøgerne og vil læse dem igen. Er spændt på at høre om du synes om dem 🙂 God aften til jer – mon ikke Teddy nyder det i haven?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *