Åh, som jeg nyder det

Birketræ
Kan I finde min gynge?

Jeg fryder mig over vores vidunderlige natur. Birketræerne har fået guldspots i kronerne, træer og buske bugner med frugter og bær. På vores morgenluftetur er jeg blevet beriget med brombær, hindbær, pærer og æbler. Noget har jeg fundet undervejs, andet har vi i vores have. Bærrene spiser jeg direkte fra buskene. Sådan kan jeg bedst kan lide det.

Bær
Efterårsbær

Jeg kaster mig ikke ud i at lave marmelade og sylte. Bare tanken om alt det sukker, det kræver, er nok til, at jeg giver op. Dog har jeg syltet grønne tomater med alt, som hører til – bare for sjov. Nu er jeg så godt nok blevet fristet til at lave hyldebærsaft. Men 750 g sukker til en liter vand! … Det bliver voldsomt sukret. Men saften skal fortyndes, så det går vel an 🙂

Men hyldebærrene frister. De er her alle vegne. Vi har selv et par stykker i haven, men de står også i markskellene her omkring. Så jeg tror, jeg vil fylde en flaske.

Efterårsbær

Husbond er med et vennepar i Rom i disse dage, hvor jeg er på landstedet. I Rom er der 31 gr. fugtig varme, og de går og går og går, som alle, der besøger storbyer. Jeg er hjemme, fordi jeg er bange for at flyve, og så har jeg ingen interesse i at besøge storbyer. Jeg må have overtalt husbond til, at vi en dag tager bilen ned gennem Europa, så man kan nyde den smukke natur og få sjælen med.

Vildskud
Gennembrud

Jeg har til gengæld fået syet gardiner til dørpartiet ved verandaen her i sommerhuset. Jeg har også fået pudset vinduerne for sidste gang i år.Tagrenderne er blevet renset og brænde stablet. Og Teddy og jeg har passet Santa en uge.

Åh jo, som jeg nyder det 🙂

 

Dette indlæg blev udgivet i Natur. Bogmærk permalinket.

5 Responses to Åh, som jeg nyder det

 1. Madame skriver:

  Hvor er det dejligt t se Teddy og Santa lege 🙂
  Ja, naturen er helt vidunderlig i øjeblikket – træer og buske er ved at få efterårsfarver, og der er masser af bær og frugt. Vi har også hyldebær i haven og jeg vil lave suppe af dem, men uden ret meget sukker og med lidt friskrevet ingefær og æblebåde.
  Det lyder spændende med dine planer om at køre til Italien.
  Rigtig god weekend, Lone 🙂

 2. Anette skriver:

  Hvor er de søde sådan som de spæner rundt. Ja der er skønt ude med de flotte efterårsfarver. God ide med en biltur ned igennem Europa – der er så mange smukke steder 🙂 God weekend.

 3. Lone skriver:

  Madame, Ja, selv i overskyet vejr er efteråret smukt – nærmest selvlysende 🙂 Da jeg smagte på min saft uden at fortynde det, smagte det som hyldebærsuppe. Den skal måske lige jævnes lidt. Tak for tippet 🙂
  Æbler brugte jeg også, som opskriften foreskrev. Ingefær ville klæde smagen.
  Rigtig god weekend til dig 🙂

  Anette, Jeg var især glad for, at Santa legede med. Hun er en ældre dame, og Teddy kan være lidt for voldsom for hende.
  Bilturen gennem Europa har vist lange udsigter. Men tak 🙂

 4. Gitte Larsen skriver:

  jeg bor i fugleflugt ca 200 meter fra dig og vil delte nok rådyrene desværre er der kommet en ny skytte på torpladegård han skød alle de tamme råer med kid på 3 dage og jeg så hvordan han 2 gange ramte dem i bagkroppen og bare stod og så hvordan den langsomt måtte give op og lægge sig til at dø jeg har købt et hus i et naturresevat området er fredet vi er underlagt natura 2000 og er også et habitat område vi må støje 35 db hos naboen så jeg mener ikke vi skal finde os i den støj fra jægerne og jeg mener heller ikke det kan være rigtigt at de ikke skal varsle hvornår de har jagt på den kile som går ind i vore grundejerforening hvor det ofte er forbundet med fare at gå på vores private veje når der er selskabsjafter jeg skal til møde på kommunen på torsdag hvor også jeres grundejerforening er med og der er støjen med på dagsorden

 5. Lone skriver:

  Gitte Larsen, Det gør mig ondt at høre, at den nye skytte ikke er i stand til at nedlægge byttet ordentligt. Det er tilladt at skyde råer og -lam pr. 1. oktober ifølge jagtloven – men tamme rådyr? …
  Jeg ville blive meget glad, hvis man kunne få info om, hvor og hvornår, der jages. Man tør dårligt gå en tur ud over markerne.
  Pøj-pøj med mødet 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *