Det er her, jeg hygger mig

Dér ligger vores sommerhus. Man kan se min bil i indkørslen og mon ikke, det er mig, som solbader i haven? 🙂
Billedet er fra COWI’s spændende site Kortal.

I har sikkert hørt eller læst om sitet i medierne. Vi har i lang tid kunne se luftfotos på Google Map, men det sjove ved Kortal er, at man kan se landskaber og byer  for 6, 15 eller 50 år siden. COWI har benyttet nogle luftfotos fra en landsdækkende fotografering, som US AirForce foretog i foråret 1954.

Det er spændende at se tilbage i tiden – fx sin barndomsby – og hvordan den så ud i 1954.

Vores hus

Jeg fik lavet hyldebærsaft i går. Det smager vidunderligt, men er det besværet værd? Efter at have ribbet og skyllet bærrene, jeg ved ikke hvor mange gange (og reddet en masse og ørentviste og edderkopper fra druknedøden) fik jeg fyldt 2 små flasker med saft. Men det er garanteret økologisk.

Et godt råd, hvis du vil koge saft: Anvend en gryde med masser af plads …

Skilt_sjovt
Aaiii – de havde glemt Peter 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Alt det andet. Bogmærk permalinket.

4 Responses to Det er her, jeg hygger mig

 1. Madame skriver:

  Hvor er det spændende med Kortal – tusind tak fordi du fortæller, Lone! Lige nu har de lukket for, at man kan kigge med på grund af overbelastning af serveren, men jeg glæder mig meget til at se min barndoms steder!
  Du har nok ret i, at det ikke kan betale sig at lave hyldebærsaft selv, men jeg synes, der er noget tilfredsstillende ved at lave ting selv: bage brød og lave marmelade for eksempel 🙂

 2. Lone skriver:

  Madame, Ja, hjemmesiden er lukket i dagtimerne, da der var stor run på af os gratister. Indtil videre kan vi kun kigge ind efter kl. 17:00, da de betalende kunder skal have adgang i arbejdstiden.
  Jeg holder også af at bage, men er ikke så vild med syltning og lignende 🙂

 3. Therese skriver:

  Jeg har lige hygget mig med at være på tur hele vejen fra Frederiksberg Allé til vores nye hus på Havdrupvej. Hyggeligt 🙂 Der er noget fascinerende ved at kunne gå så tæt på, i et kort.

  Dejligt du fik lavet saft. Jeg tror jeg blir nødt til at lave en omgang mere, for den fik hurtigt ben at gå på den flaske jeg fik lavet 🙂

 4. Lone skriver:

  Therese, Hihi – det var en lang tur, du har gået via kort.

  Det var hos dig, jeg fik lysten til at lave saften. Dit billede var så fristende, og jeg havde jo det hele lige uden for døren. Men det tog længere tid, end jeg havde regnet med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *