Nu skal de bare sys i

Det kunne ikke gå hurtigt nok med at strikke huer, sokker og trøjer til hospitalernes neonatalafdelinger, da jeg blev spurgt, om det ikke var noget for mig at strikke i småting. Jeg var overbevist om, da jeg begyndte for et års tid siden, at de nyfødte lå i kø og ventede på, at mine projekter blev færdige. Senere har jeg forstået, at hospitalerne vist har rigeligt med små lune huer, så jeg tabte lidt gnisten efter at have strikke syv sæt.
Nu har jeg om ikke andet fået købt knapper til trøjerne. Nu skal de “bare” sys i.

Knapper

Knapper
Jeg købte også bamse-, snemand- og ansigtknapper

Jeg har en stor æske med knapper i alle afskygninger. Men ingen, som egnede sig til babytøj. Jeg ved ikke, hvorfor jeg stadig gemmer på gamle knapper – arvestykker fra min mor og mormor. Dengang blev knapperne klippet af aflagt tøj og gemt til senere brug. Mormor mente, de var gode at have, hvis der blev krig igen. Det er yderst sjældent, at jeg selv søger i æsken, hvis jeg skal bruge en knap.

Men jeg har brugt timer som barn med at sortere de gamle knapper i farver og størrelser. De timer mindes jeg med glæde, så jeg gemmer knapæsken lidt endnu 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Alt det andet. Bogmærk permalinket.

4 Responses to Nu skal de bare sys i

 1. Madame skriver:

  Jeg deler din glæde ved gamle knapper og har flere æsker fulde, men har egentlig ikke noget at bruge dem til 🙂 Hvor er de dog kære , de små knapper du har købt til babytrøjerne! Jeg er meget imponeret over alt det, du får strikket – jeg får slet ikke lavet håndarbejde.

 2. Randi skriver:

  Det er da bare de kæreste knapper, du har fundet!
  Jeg er også opdraget til at gemme og gerne genbruge knapper – og har en del 🙂 Som regel kan jeg finde én, der passer, hvis jeg selv eller en af mine børn mangler en knap.

 3. Anette skriver:

  Hvor er de søde de knapper. Og hvor har du været flittig med at strikke. Jeg er også inde i en god strikkeperiode lige nu. Det er skønt.

 4. Lone skriver:

  Madame, Jeg nænner ikke at smide de gamle knapper ud. Måske man får brug for en en dag. Nej, du laver ikke håndarbejde. Til gengæld får du læst meget mere end jeg når 🙂

  Randi, Det var sjovt at købe knapper til babytøj. Det var svært at vælge 🙂
  Ja, man må hellere gemme knapperne. Det skal lige mangle, at man får brug for en, hvis man kasserer dem 🙂

  Anette, Ja det er on/off, at man har lyst til at strikke. Jeg syntes, det er rart at få noget fornuftigt fra hånden, når man fx ser tv fx. Så er tiden ikke helt spildt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *