Julen er hjerternes fest

Der er ikke noget så hyggeligt og afslappende som at flette julehjerter. Det syntes Søren Ryge Pedersen også.

Jeg havde ikke tålmodighed til det som barn. Den gang var det sjovere at flette julestjerner af strimler. Men for nogle år siden i begyndelsen en januar, efter alt julepynt var fjernet, ville jeg prøve, om jeg kunne flette et helt enkelt hjerte.

Julehjerter

Det kunne jeg. Jeg gik helt i selvsving og fik flettet julehjerter og -kræmmerhuse en masse. – Flere hundrede.

Jeg flettede i glanspapir, avispapir (smukke udenlandske), gavepapir, magasinpapir – alt der overhovedet kunne flettes. Jeg har en stor kassefuld. Dog er det kun de, som jeg overhovedet kunne få plads i kirkekronen, som er kommet op i år – og kun dem i glanspapir. Jeg har især benyttet disse skabeloner.

I går foldede jeg 12 nissetrøjer af servietter. Jeg har tænkt mig at lægge en på hver kuverttallerken til julefrokosten 2. juledag. De skal dekoreres med en silkesløjfe eller en krave fra en kageserviet. Jeg må se, hvad jeg kan finde på.
Jeg tror, jeg må kigge ind til Tiger i dag. Jeg skal også have fat i nogle hvide bloklys.

Nissetrøje

De er nemme at folde – og er især anvendelige til en barnedåb – i pastelfarver forstås.

I dag skal jeg besøge et lille julemarked, hvor en veninde udstiller sine malerier.

Rigtig god søndag til jer 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Jul. Bogmærk permalinket.

10 Responses to Julen er hjerternes fest

 1. Randi skriver:

  Sikke nogle flotte hjerter, du har lavet! Jeg har også forsøgt mig med hjerter af forskelligt genbrugspapir – det bliver overraskende dekorativt!
  Den lille trøje er rigtig sød – den vil jeg prøve at folde:-)
  Tak for at dele den gode ide!

 2. Madame skriver:

  Det er helt vidunderlige hjerter, du har flettet! Sådan noget har jeg desværre ikke tålmodighed til. De fine nissetrøjer vil helt sikkert også vække glæde hos jeres julefrokostgæster 🙂
  Rigtig god søndag til dig!

 3. Inge skriver:

  Hvor er det smukke hjerter du fletter Lone. Det er mange år siden jeg sidst har prøvet at flette julehjerter, vil tro der skal flettes sammen med Emil om nogle år.
  God søndag

 4. Henny Stewart skriver:

  Det er nogle meget flotte hjerter, du har flettet.

 5. Rejen skriver:

  Jeg har aldrig prøvet at flette julehjerter, kan være jeg skulle prøve engang..Men nogle fine nogle hjerter du har lavet og servietten er sød, min mor foldede også en del forskellige på et tidspunkt..;-D God søndag aften til dig

 6. anette skriver:

  Jeg kan godt lide at flette julehjerter – men det er nu godt nok snart nogle år siden jeg har gjort det. Måske skulle jeg prøve igen. Fin ide med trøjen der er bordkort. God uge til dig 🙂

 7. Lone skriver:

  Randi, Tak 🙂 Det giver nemlig nogle overraskende resultater, når man bruger genbrugspapir. God fornøjelse med trøjen. Det er meget sjovt at prøve noget nyt af 🙂

  Madame, Tak 🙂 Det har jeg heller ikke haft. Man skal bare prøve i en periode, hvor man virkelig er i harmoni med sig selv. Så kører det 😉

  Inge, Tak 🙂 Det er en hyggelig beskæftigelse. Jeg har aldrig haft lyst tidligere, men nød det, da jeg først kom i gang. Hihi – det tror jeg ikke, Emil har tålmodighed til 🙂

  Tak Henny 🙂

  Rejen, Det havde jeg heller ikke. Bare tanken om, at man først skulle tegne skabeloner af og klippe/skære lige, syntes jeg var for langsommeligt. Men jeg kom da efter det. Du må få din mor til at folde trøjen til bordet, når Gorm skal døbes 🙂

  Anette, Du har måske haft tålmodighed til at gøre det fra barnsben? Prøv at tage det op igen. Der er så mange søde, nye modeller 🙂

 8. havehyrden skriver:

  hvor ser det flot ud med alle de hjerter i lysekronen. Alt “arbejde” går hurtigere når man syntes det er sjovt. Du må endelig lægge en reportage ud med billeder fra jeres julefrokost, jeg tror du pynter det hele rigtig flot, og det må jeg bare se (jeg er en nysgerrig sjæl) 😉

 9. Lone skriver:

  Havehyrden, Ja det er meget sjovt at samle dem ét sted.
  Hvis frokostbordet bliver pænt, skal jeg nok tage billeder 🙂

 10. Margaret Foverskov skriver:

  Jeg elsker de smukke flettede hjerter og har oprettet en facebook gruppe der hedder: Julens flettede hjerter i et forsøg på, at danne en base til inspiration og udveksling af skabeloner, men den er vist ikke rigtig blevet opdaget endnu. Måske har du lyst til at tilslutte dig gruppen?-

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *