Der er hele tiden noget, som skal gøres

Jeg er ved at få renset ud efter 2012. I fredags vaskede jeg 127 m plankegulve. Den dag tror jeg, jeg fik svedt den sidste rest dårligdom ud af kroppen.

Vinduerne fik jeg klaret i dag. Så skulle man mene, jeg havde gjort det godt for nogen tid. Men nej, nu ser gardinerne snavsede ud og trænger til en tur i vaskemaskinen. Det kræver efterfølgende strygning i 4 timer. Det må få vente.

Jeg plager hele tiden mig selv med, at jeg skal udføre et eller andet husligt hver dag. Jeg ved ikke, hvorfor jeg ikke kan slappe af med de strikketøjer, jeg har liggende eller den bog, jeg ikke kunne få hurtigt nok, eller sætte mig med høretelefoner og lytte til dejlig musik. Men jeg føler, jeg spilder tiden, hvis jeg slapper af. Jeg aner ikke, hvad jeg tror, det er, jeg skal nå.

Tulipaner

Jeg har også plantet potteplanter om. Min enorme rosengeranium er blevet smidt ud. Et par stiklinger er sat i vand, så jeg snart har en ny. Samme skæbne fik en kæmpe sukkulent. Den gemte jeg også et par stiklinger fra.

Nu ser her meget bart ud i vindueskarmene. Så vil det se fint ud med nogle forårsløg mellem forsatsvinduerne.

Udover at cykle ud og købe forårsløg havde jeg også lyst til at købe et kæmpe bundt tulipaner, som kunne skabe lidt forårsstemning i hjemmet. Men da var luften gået af ballonen, og jeg trængte til en morfar. Bagefter skulle hunden luftes, og nu er det mørkt.

I morgen er der atter en dag …

Dette indlæg blev udgivet i Hverdag. Bogmærk permalinket.

10 Responses to Der er hele tiden noget, som skal gøres

 1. Madame skriver:

  Det sidder dybt i mange af os kvinder, at vi skal udrette noget hver dag. Jeg genkender i hvert fald 100 procent det, du fortæller. Men hvis vi nu gør to ting én dag, kan vi vel unde os selv at holde fuldstændig fri dagen efter … 🙂

 2. Randi skriver:

  Jeg kender også til det der med, at man skal gøre nytte og være praktisk hele tiden – bruge tiden på noget fornutigt. Jeg øver mig på ikke at have dårlig samvittighed, når jeg “spilder tiden” med at læse eller andet afslappende 🙂

 3. Henny Stewart skriver:

  Jeg tror, det er en virus. En, der ikke bider på mig.

  I det miljø, hvor jeg voksede op, var det næsten lige så slemt at sige om en kvinde: “Hun læser”, som at sige: “Hun drikker”. Strikke måtte man derimod gerne, men ikke før alt andet var ordnet. Min farmor havde det ovenikøbet som en pligt, da hun var “ude og tjene”, at hun skulle strikke strømper sammen med de andre “piger”, hver aften, inden de fik lov at gå og lægge sig.

 4. Rejen skriver:

  Jeg er blevet god til det med at slappe af, og selvom jeg kan få lidt dårlig samvittighed siger jeg pyt, jeg skal nok nå det hele, og nullermændene dem er der ingen der løber med…;-D

 5. anette skriver:

  Du har da godt nok haft travlt! Træls med det sygdom – håber du er ved at være helt ovenpå igen. Min mand skal til læge i morgen – han har bestilt tid i dag og det endda helt uden at jeg havde opfordret ham til det. Nu kan du vist slappe af med god samvittighed.

 6. Fruen i Midten skriver:

  Jeg tror også, at det er en ret udbredt kvindeting at få dårlig samvittighed, så snart man ikke er i gang med at udrette ‘noget’. Jeg har det (desværre) også sådan.

 7. Catarina skriver:

  Puha, jeg bliver helt træt af alt det du har nået. 🙂

  Jeg er heldigvis ikke smittet med den “virus” som du vist lider af. Jeg kan snildt lave ingenting og nyde livet, uden at skulle udføre husligt arbejde. Håber du også for slappet af og får tid til at læse din bog. 🙂

 8. Lone skriver:

  Madame, Ja, man burde kunne lukke øjnene for de andre ting, som skal gøres og slappe af ind imellem 🙂

  Randi, Jeg tror også, jeg skal øve mig på ikke at få dårlig samvittighed og lære at slappe af 🙂

  Henny, Bare det var mig, som kunne undgå den virus 🙂
  Min mormor har fortalt om lignende oplevelser, som din farmors. At strikke strømper, reparere tøj eller sy tøj til sig selv var også pligter den gang og ikke for fornøjelsens skyld.

  Rejen, Jeg har forsøgt at lukke øjnene for nullermændene. Det går nogenlunde i overskyet vejr 🙂

  Anette, Ja puha, Det holdt også hårdt 🙂 Det havde den fordel, at jeg slap af med den sidste rest sygdom.
  Godt, at din mand har bestilt tid hos lægen 🙂

  Fruen i Midten, Jeg tror, du har ret. Det er i hvert fald som regel os, som tager initiativet til at få gjort noget ved det 🙂

  Catarina, Du er et heldigt asen, at du er sluppet for den virus.
  Jeg vil prøve at slappe af med min bog i dag 🙂

 9. Inge skriver:

  Du har da godt nok haft fart på Lone.. Tag en dyb indånding og slap af, det kan du gøre med god samvittighed.

 10. Lone skriver:

  Inge, Jeg har været på landet et par dage nu. Så nu er jeg totalt afslappet 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *