Når jeg bliver gammel …

For mange år siden forelskede jeg mig i bebyggelsen Strandlund. – Et ældrecenter, som ligger ved Charlottenlund Fort.

Forelskelsen var ikke pga. af bygningerne men derimod beliggenheden, som er lige ud til Øresund. Stedet har vist nok været A.P. Møllers tidligere private have.

Jeg husker, man efter opførelsen i 1980, kunne købe en af boligerne (selv om man var ung) for rimelige penge. I dag koster de omkring 4 mio og kan kun købes af Gentofte borgere, som er fyldt 40 år, har boet i Gentofte Kommune i enten de seneste 5 år eller sammenlagt 15 år.

Da husbond hele sit liv har været Frederiksberg borger og har tænkt sig at  vedblive med det, kan jeg godt slå min drøm om at

…sidde på en bænk, der hvor havet slår ind over molen og ta’ imod duglette perlestænk af hav, når det glitrer i solen

ud af hovedet.

Ved Strandlund
Ved Strandlund

Jeg tænker altid på Strandlund, når jeg hører Gnags’ “Når jeg bliver gammel”.  Tænk, at Peter AG allerede i 1989, kunne have så dejlige forestillinger om at blive gammel.

Forår

Jeg påstår hvert år, at det er forår den 1. januar, fordi erantis og vintergækker sagtens kan dukke op omkring dette tidspunkt. I dag gennemgik jeg haven her på landstedet for at finde tegn på, at det har sin rigtighed. Jeg fandt dog ikke nogle af de to nævnte, men noget andet er på vej op. Om en uges tid, er jeg sikker på, at i hvert fald vintergækkerne kan ses her og der.

Svampe
Ved foden af birkestammen burde de spirende vintergækker have stået

Teddy og jeg har ikke været på landet siden tidlig december. Nu har vi været her et par dage, gået alle vores sædvanlige ture og nydt det i fulde drag.

Teddy

 

Dette indlæg blev udgivet i Alt det andet. Bogmærk permalinket.

7 Responses to Når jeg bliver gammel …

 1. Madame skriver:

  Dejlige billeder og spændende at læse om Strandlund! Der er så mange smukke steder ved vandet, men Standlund kendte jeg ikke. Det lyder hyggeligt, at I er på landet! Jeg håber, I kan holde varmen, for det er virkelig blevet koldt nu. Jeg har endnu ikke set de små forårsbebudere her omkring, men så på Facebook, at der er erantis nogle steder allerede.

 2. anette skriver:

  Smukke Teddy – hvor dejligt med et billede af dig Teddy 🙂 Håber i har nydt nogle gode dage på landstedet 🙂

 3. Rejen skriver:

  Hvor ærgeligt at det skal være så dyrt, men måske vinder I i lotto så kan du jo godt fortsætte med at drømme..Jeg glæder mig også til at se de små forårstegn, det hjælper gevaldigt på humøret..God fredag til dig..;-D

 4. Fruen i Midten skriver:

  Strandlund skulle være et dejligt sted. Jeg har aldrig været der, selv om min mors tante endte sine dage netop der. Men jeg vidste ikke, at det var så svært at få en bolig. Det er jo ikke en gang nok at vinde i lotto. Dejligt at se de første forårsspirer. Jeg tror, jeg vil ud med luppen i weekenden 🙂

 5. Henny Stewart skriver:

  Nu står Peter A.G.’s bænk jo på en mole, så du har da stadig mulighed for at finde sådan en. I min tid som indvandrerlærer har jeg tit kørt et emne om alderdom, og om hvordan sådan en kan forløbe her i landet, og så afsluttede jeg altid med Gnags og “Når jeg bliver gammel …”

 6. Catarina skriver:

  Det lyder somdet perfekte sted at blive endnu ældre end gammel. 🙂

  Skønne billeder som altid. 🙂

 7. Lone skriver:

  Madame, Strandlund, som ældrecenter, ligger perfekt, fordi det ligger lige ud til havet, hvor man kan “sidde med de andre gamle i solen” og nyde ungdommen , der er skov og der er gode isboder længere inde ad Strandvejen 🙂
  Jeg har også set erantis hos andre og kan ikke forstå, jeg ikke selv har nogle endnu.
  Vi kunne sagtens holde varmen. En luftetur med Teddy skal nok give een sved på panden 🙂

  Anette, Jeg tænker også flere gange om dagen, at han er smuk, selv om han mest af alt ligner en langbenet vagabondvovse. Vi har været meget heldige, at vi fik ham 🙂 Det var rigtig dejligt at være deroppe 🙂

  Rejen, Priserne er høje, men det ærgerlige er, at lejlighederne kun er forbeholdt Gentofte-borgere.
  Vi spejder videre efter de små forårsbebudere 🙂

  Fruen i Midten, Nej, det hjælper ingenlunde at vinde i lotto. Jeg havde en kollega, hvis mor boede der og var meget glad for det.
  Hihi, ja du skal nok væbne dig med en lup 🙂

  Henny, Ja, det gør den jo, så der er sikkert masser af andre muligheder. Fordelen ved Strandlund er, at der er meget ungdom ved stranden, som det kunne være rart at sidde og kigge på, når de har gang i sommeraktiviteterne 🙂
  Det glæder mig, at du afsluttede dine emner om alderdommen med Peter AG’s tekst. Jeg syntes, den er så smuk – hver en linje.

  Catarina, Det tror jeg også, det er 🙂
  Tak til dig, som tager så smukke billeder 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *