Een redningskrans er tilbage

… ved vores halvdel af Skt. Jørgens Sø. Sidste sommer blev der opsat tre-fire stykker ved hver af søerne. De forsvandt hurtigt. Måske er de taget af unge på vej hjem fra en våd nat i byen. Eller måske af en eller flere, som syntes så’n een er morsom at hængende hjemme i stuen.

Men nu har vi i hvert fald fået en, som forhåbentlig får lov at blive hængende. Redningskransene kan fås gratis hos Trygfonden, hvis man har en sø i sit lokalområde, man vil sikre.

CollageIs

Isen er slet ikke sikker. Alligevel har jeg set fodaftryk i kanterne af søen. Nogle er utålmodige efter at komme ud på den smukke, blanke is, som kan blive en perfekt skøjtebane.

Skt. Jørgens Sø

I de tre søer, jeg færdes mest omkring, er der kun få vandhuller, som mange fuglearter samles i. Jeg kan godt være bekymret for svaneungerne, hvis hullerne fryser helt til. Mon de er flyveklar, hvis de bliver nødsaget til at forlade søen?

 

Dette indlæg blev udgivet i Natur. Bogmærk permalinket.

4 Responses to Een redningskrans er tilbage

 1. Madame skriver:

  Sikke et dejligt billede af ænderne og svanerne i søen og hvor er det fint, at Trygfonden uddeler gratis redningskranse! Ja, jeg bliver også bekymret for andefuglene, når det fryser hårdt. Tror du ikke, de bliver fodret af Dyrenes Beskyttelse ?

 2. Inge skriver:

  Det er for dårligt at man stjæler redningskranse, det kan jo blive fatalt hvis nogen falder i det kolde vand.
  Dejlige billeder fra de smukke søer midt i vores hovedstad.

 3. anette skriver:

  Utroligt at folk ikke kan lade redningskranse være i fred! Der er en grund til at de er der i tilfælde af ulykker. Dejlige billeder fra søen. God lørdag aften.

 4. Lone skriver:

  Madame, I de 30 år, vi har boet her, har jeg kun set fuglene i søen blive fodret to vintre af Dyrenes Beskyttelse.

  Inge, Jeg er også så tosset over, at kransene bliver stjålet. Heldigvis sker det ikke ofte, at nogle falder i vandet, men det er da hændt – også med druknedød til følge.

  Anette, Nej, man forstår det ikke. Men der sker altid en eller anden form for vandalisme omkring søerne fredag og lørdag nat.
  Tak i lige måde 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *