Jeg er bekymret …

for tirsdag i den kommende uge.
Min 20 år gamle bil skal til syn. Det er en forholdsvis stor bil, som jeg “arvede” efter husbond, da han købte en ny for 6 år siden.

Egentlig skulle den have været skrottet den gang, men jeg overtog den og tænkte, jeg kunne køre i den til næste gang, den skulle til syn. Klarede den ikke sit 14 års syn, ville den blive aflivet. Men den gik glat igennem og har gjort det siden.

Blå time
Så er foråret hoppet ind mellem forsatsvinduerne

Sidste gang fik jeg dog påtalt, at bagskærmene skulle afrundes i kanterne. De var blevet skarpe pga. rust. Det fik jeg klaret med noget fiberstads i efteråret. De sidste måneder har udstødningsrøret larmet lidt og burde egentlig udskiftes.

Rannunkel
– og i potterne

For ikke længe siden blev jeg antastet af politiet, mens vi begge holdt for rødt i et lyskryds. Han havde bemærket, at Teddy ikke sad i bur eller havde sikkerhedssele på i bilen. Det er ikke ulovligt – men uansvarligt. Det ved jeg godt. Men Teddy kan ikke passe Rufus’ sikkerhedssele, og jeg glemmer at få købt en ny.

På tirsdag kan alting ændre sig. Måske går bilen ikke igennem syn. Så må vi ud og finde en lille bil, som måske kan udstyres med et bur. Går den ikke igennem syn, har jeg sparet penge til et nyt udstødningsrør. Går den ikke igennem syn har jeg sparet penge til nye skærme. Ingen af delene skulle være noget den dumper på. Men der kan være nogle skjulte  sikkerhedsmæssige fejl. Det er det, jeg frygter.

Teddy
Teddy nåede først hen i mors bamsestol

Jeg håber, den klarer sig igennem endnu engang.
Jeg er næsten ikke begyndt at kigge efter små, smarte biler.

Dette indlæg blev udgivet i Alt det andet. Bogmærk permalinket.

7 Responses to Jeg er bekymret …

 1. Catarina skriver:

  20 år for en bil, er skisme flot og hvis den går igennem dette syn, så er det fantastisk. Jeg tror den gør det, osse selvom der er mange smarte små biler derude. 🙂

 2. Madame skriver:

  Dejlige billeder – hvor er det smukt med hyacinter mellem ruderne! Og Teddy er slet ikke til at stå for 🙂 Jeg krydser fingre for din bil! Det må være kram, siden den har kunnet holde i 20 år uden anmærkninger ved syn.

 3. Inge skriver:

  Jeg krydser fingre for at din bil klarer endnu et syn.. 🙂

 4. Rejen skriver:

  20 år er da flot for en bil, håber den klarer synet..Dejligt med lidt forår indendørs og sikke da en hyggegris ham Teddy…;-D

 5. anette skriver:

  Håber din bil klarer synet – og ja det er bedst at en hund er spændt fast i sele eller bur – både for hans men også for din/jeres skyld. Kenzo har et bur og har aldrig kendt til andet. Han elsker at komme ind i det og ved at det er hans og at han skal være der når vi skal ud at køre. Skønt billede af Teddy der slænger sig i stolen 😉

 6. Lone skriver:

  Catarina, Jeg bliver helt euforisk, hvis den klarer endnu et syn. Jeg er meget nervøs 🙂

  Madame, Tak 🙂 Jeg syntes også, det ser smukt ud mellem ruderne. Men nu har jeg taget dem ind i vindueskarmen, da de ikke springer ordentlig ud dér. Der skal vist mere varme til.
  Ja, bilen har været godt kram 🙂

  Inge, Tak skal du ha’. Jeg håber, det hjælper os 🙂

  Rejen, Det er overrasker os også, at den har holdt så længe. Det kunne være sjovt, hvis vi nåede 25 år 🙂

  Anette, Vi har ikke haft biler, hvor der var plads til et bur til de store hunde, vi har haft. Men Rufus havde sikkerhedssele. Hvis bilen går gennem syn, skal Teddy også have sele. Ellers er det en ny, brugt bil med plads til bur 🙂

 7. Henny Stewart skriver:

  20 år er længe nok. Og tænk på hvor _smarte_ de nye, små biler er. Man kan endda få dem med kun 2 sæder. De må være meget nemmere at parkere, end sådan et slagskib fra for 20 år siden, tror jeg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *