Vidste du, at der findes ammetræer?

Det vidste jeg ikke før end for nogle få år siden.

Men jo, nye træer – især i skovbrugene – får ammetræer plantet omkring sig, mens de vokser op. Det er midlertidige træer, som beskytter de blivende. Når disse selv kan klare sig, bliver ammetræerne fældet. Du kan få mere at vide her.

Skov i marts
Inden længe vil denne skovbund være hvid af anemoner

De sidste par gange jeg har været i skoven, har jeg hørt lyden af motorsave. Jeg tænker, det er ammetræer, som har måttet lade livet.

I hvert fald er det dejligt, der bliver åbnet op, så skoven bliver mere gennemskuelig. Det er det gode ved skove om vinteren – og i en forårsskov – at man kan se langt ind imellem træerne. Det sætter jeg pris på, når jeg går tur alene.

Marker i marts

I dag er vi atter blevet lovet sol over land. I går morges var markerne stadig hvide. Få timer senere var sneen smeltet.

Får

Istapper
Istapper dekorerede et nabohus

I ønskes en rigtig god søndag 🙂

 

Dette indlæg blev udgivet i Natur. Bogmærk permalinket.

3 Responses to Vidste du, at der findes ammetræer?

 1. Rejen skriver:

  Der er smukt i en vinterskov, men lige nu vil jeg også helst se anemoner.. God søndag.. 🙂

 2. Madame skriver:

  Dejlige billeder, Lone! Ja, jeg kendte godt ordet ammetræer – de får træerne til at vokse hurtigere, indtil der må tyndes ud i dem. Det er godt at se, at fårene endnu ikke er klippet! Rigtig god søndag 🙂

 3. Lone skriver:

  Rejen, Jeg må indrømme, jeg også ser frem til foråret nu 🙂

  Madame, Ja, det er godt for fårene at have pels på denne tid, men den skal af, når varmen sætter ind 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *