Gode dage ved fjorden

Inden for en uge har vi haft hård frost med is, som solen har formået at smelte i løbet af dagen. Vi har haft forårsvejr, hvor erantis og de modigste krokus har åbnet sig til vores store glæde. Og nu, ultimo marts, vælter snemasserne ind over os igen.

Fjorden

Men jeg kan lide det vekslende vejr. Jeg har prøvet at bo i et land, hvor hver eneste dag var ens vejrmæssigt fra morgen til aften i ugevis. Så jeg klager ikke over at vågne hver morgen og i spænding gå hen til vinduet for at se, hvordan vejret er i dag.

Træer

Det eneste negative ved den lange vinter er, at foråret bliver alt for kort.

Teddydreng

Teddy lalleglad i fuld galop. Han har haft frie tøjler på strandengen mange morgener i den forløbne uge. Han har tabt de par kilo, han desværre havde hentet fra bidder af mors lagkager og citronfromager 🙂

Rådyr

Forleden aften i skumringstimen talte jeg 22 rådyr på bondens mark. Jeg kunne ikke få alle med på billedet. De havde spredt sig over hele marken. Det ærgrede nok gårdejeren, hvis han havde set det, da der drives jagt i sæsonen på hans marker, Men nu er de heldigvis fredet sommeren over, så er de frække og går lige uden for hans vinduer 🙂

Påskepynt

Jo da, jeg har hængt påskepynt op. Til næste år vil jeg gå helt amok og hænge æg op i havens træer ligesom naboen længere henne af vejen. Skal der være fest i gaden, så lad der være fest 🙂

Fuglemad

Fuglene skal også mærke, at det er påske og har fået hjemmelavede “påskeæg”.

I dag skal vi ud at fouragere til vores eget spisekammer, hvis vi kan kæmpe
os igennem snemasserne.

Rigtig god påske til jer alle 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Natur, Påske. Bogmærk permalinket.

7 Responses to Gode dage ved fjorden

 1. Randi skriver:

  Jeg har det som dig, jeg holder også af årstidernes skiften og har ikke spor imod, at vejret somme tider byder på overraskelser. Lige nu har vi et pænt lag sne i haven fra snevejret tidligere på ugen og samtidig falder sneen stille og smukt og lægger et nyt, fint drys skønhed over det hele.

  Rigtig god påske!

 2. Rejen skriver:

  Ja det er ærgeligt at vi får et kortere forår, men lige nu kan vi da glæde os over nogle fridage. Jeg skal også lige straks ud og handle lidt, håber ikke at der mange mennesker, men det er der jo nok, det plejer der er at være.. Skønne billeder og fortsat god påske.. 🙂

 3. Catarina skriver:

  Skønne billeder fra jeres hyggelige lille sted. 🙂

  Ja, det er hagen ved den lange vinter at foråret bliver alt for kort eller osse meget lang og så vi ingen rigtig sommer får. 🙂

  Jeg håber dog foråret kommer inden alt for længe. Rigtig god påske til jer alle.

 4. Henny Stewart skriver:

  Jeg synes, det er uhyre sympatisk af dig, at du giver påskeæg til fuglene. De har stadig svært ved at finde føden i denne kulde, og lidt ekstra fedt er nok velkomment. Jeg tænkte, da jeg så dit billede af naboens påskeæggetræ, at det måske er sådan, vi skal bære os ad med at få lidt farve i haverne i fremtiden … Men hvis naturen ikke selv kan skabe farver en gang om året, er det vel også begrænset, hvor længe vi selv er der.

 5. Madame skriver:

  Hvor er det dejligt at se, hvor godt du sørger for fuglene! Og smukt også med alle rådyrene på marken – jeg har aldrig set så mange på én gang. Det vekslende vejr kan være lidt af en udfordring, når man som jeg var på Frilandsmuseet i dag, og hvor alle stierne var et kæmpe ælte af pløre og smeltevand 🙂 Foran Brede gamle Spisehus var der hængt en masse æg i træerne. Det må være en ny mode, der breder sig med lynets hast.
  Rigtig god påske til dig!

 6. anette skriver:

  Dejligt at du sørger så godt for fuglene 🙂 Jeg elsker også alle årstider – men nu trænger jeg altså til varme og blomster i haven og at grille udendøre 😀 God påske til jer .

 7. Lone skriver:

  Randi, Vi fik også pænt med sne, men det forsvandt nærmest samme dag.

  Rejen, Ja, det er den dag i løbet af året, hvor der er flest ude at handle 🙂

  Catarina, Tak 🙂 Ja, det kan også ske, sommeren bliver for kort. Det må vi ikke håbe sker.

  Henny, Det er faktisk utroligt, hvor meget æggetræerne gør ved humøret. Med lidt god fantasi, kan det forveksles med et blomstrende æbletræ 🙂

  Madame, Tænk, at solen har opvarmet jorden så meget, at stierne var plørede. Jeg har også prøvet at være på Frilandsmuseet i sådan et ælte. Det tager noget af fornøjelsen ved at gå derude.
  Jeg tror også, det må være ny mode at pynte havens træer til påske 🙂

  Anette, Jeg begynder også at længes efter varmere tidere, så man kan gå ud med mindre tøj på 🙂

  God 2. påskedag til jer 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *