Mon det er for letsindigt at skifte til sommerdæk?

Husbond tager chancen og kaster sig ud i det i dag 😉

Der var ingen sne i Frederiksberg Have forleden. Det var stadig sparsomt med blomster i løgplænerne, men mon ikke der sprudler med farver nu?

Forår 2013

For det er jo ganske vist, at foråret er kommet. Bebuderne kan ikke tage fejl. Krokus blomstrer og tulipaner og påskeliljer skyder op her og der i vores have. Klematis og havehortensia har masser af grønne blade og fyldige blomsterskud.

Forår 2013

Siden sidst har jeg desværre set en cyklist blive påkørt af en bil ved Forum Metro. Han blev slynget 3 m op i luften og landede bag bilen, som kørte videre.
Bilisten vendte dog tilbage til åstedet lidt senere og afgav forklaring til politiet. Cyklisten overlevede mirakuløst og kunne tale med de tilløbende. Hvad der senere er sket vides ikke. Ulykken har ikke været omtalt i lokalavisen.

Desforuden forsøgte jeg at slukke en brand, som nogen havde antændt i en papcontainer ved vores affaldsdepot forleden aften. Containeren stod i lys lue med åbent låg. Jeg klappede låget ned, i håb om at kvæle ilden. Det hjalp ikke længe. For at gøre en lang historie kort fik jeg alarmeret, hvad jeg kunne alarmere. Brandvæsen og politi mødte op og naboer kom ilende med brandslukkere, spande med vand osv.

Stort drama midt i ‘Barneby’.

Da brandvæsenet kom lå der kun en smeltet, rygende klat plastic på jorden.

Der sker noget, når man er hundelufter på Frederiksberg.

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Alt det andet, Natur. Bogmærk permalinket.

10 Responses to Mon det er for letsindigt at skifte til sommerdæk?

 1. Madame skriver:

  Det var dog frygteligt med cyklisten og et helt under, at han overlevede. Jo, jeg tror roligt, I kan skifte til sommerdæk – vi havde 20 grader her i går, og jeg gik tur i sommerkjole uden ærmer. Hvor var det skønt. Sikke dejlige billeder du har taget – jeg har endnu ikke set blå iris, men humlebierne er vågnet op til dåd. Ja, jeg skal love for, du oplever noget, når du lufter hund 🙂

 2. Karin Abildhauge skriver:

  Var lige ved at tro billisten valgte at “flygte”. Godt han/hun afgav forklaring, og fantastisk cyklisten overlevede, endda kunne tale med de tilløbende (nysgerrige).

  Mht. sommerdæk er jeg knapt så optimistisk. I går var her 13,5 grader, og blæsende (føltes som 6 grader varme). I dag, i skrivende stund er der 8 grader, blæsende, og gråt. Ved jeg har oplevet en 1.maj med masser af sne.Så mht. dæk/vejr er jeg realist 😉

 3. Fruen i Midten skriver:

  Puh, det er oplevelser, man gerne vil være foruden. Godt, at cyklisten overlevede, selv om det så dramatisk ud. Jo, mon ikke foråret ER kommet. DMI lover ganske vist lidt nattefrost, men så må I køre forsigtigt, hvis I absolut skal køre. Jeg noterer mig, at havehortensiaen har fine blade. Hm, så er min nok død efter sit kamikaze-stunt først i marts. Øv.

 4. Henny Stewart skriver:

  Mon ikke det går an at skifte nu? Vi har lige fået transportøsen gennem syn, yippee, så vi kan også overveje at skifte nu.

 5. havehyrden skriver:

  Hold da op hvor der sker meget i en hundelufters liv 😉
  Uhyggeligt det med cyklisten, men nogle bilister ser ikke meget. Og nogle cyklister kører helt utroligt dårligt.
  Men det er vist på tide at skifte til sommerdæk. Vores har ikke fået skiftet til vinterdæk. Den holder i garagen når det er snevejr (og faktisk det meste af tiden). Så vi gider ikke bøvlet med 2 sæt dæk.

 6. Catarina skriver:

  Hold da op hvor har du fået en på opleveren, men ikke lige de oplevelser man synes er de fedeste – faktisk nogen som man nettop ønsker ikke sker.

  Jeg har i dag forsøgt at komme igennem til vores bilforhandler om nøjagtig de samme som din mand. Måske jeg her heldet med mig i morgen. 🙂

 7. rejen skriver:

  Jeg har fået skiftet til sommerdæk i dag så nu håber jeg at foråret bliver her. Sikke da nogle oplevelser og ikke af de sjove, dem kan man godt undvære. God aften til dig.. .:-)

 8. Inge skriver:

  Vi har ikke skiftet til sommerdæk endnu, men er begyndt at snakke om det.. 🙂
  Sikke et par ubehagelige oplevelser du har haft, godt at cyklisten ikke kom alvorligt til skade.

 9. anette skriver:

  Tjae – vi skal også have skiftet til sommerdæk – snart! Sikke dog nogle grimme oplevelser – Det var godt at der ikke skete noget alvorligt med cyklisten. Håber i får gået nogle skønne tur dig og Teddy 🙂

 10. Lone skriver:

  Madame, Ja, det var virkelig et under, han overlevede.
  Det er nogle helt vidunderlige forårsdage, vi har haft. Jeg er på landet og så udsprugne anemoner i skoven i går 🙂

  Karin, Det troede vi alle, som var vidner til ulykken. Jeg tror såmænd også, han ville have gjort det, hvis ikke så mange havde set det. Det tog noget tid, inden han vendte tilbage.
  – Og vi bliver stadig truet med nattefrost 🙂

  Fruen i Midten, Jo nu er foråret her. Anemonerne kan ikke tage fejl. Jeg så dem i skovbunden i går 🙂
  Jeg skrev fejlagtigt havehortensia. Jeg mente klatrehortensia. Sorry. Mine havehortensiaer ser heller ikke for gode ud.

  Henny, Vi har taget chancen 😉
  Tillykke med synet. Så kan I bestille tid til sommerskoning af transportøsen 🙂

  Havehyrden, Ja det gør der. Man får mange oplevelser – heldigvis flest af den gode karakter 🙂
  Min gamle bil (20 år) har heller ikke vinterdæk. Den forbliver parkeret i vejr, som kræver vinterdæk.

  Catarina, Den slags oplevelser, kan man godt undvære, ja.
  Jeg kan tænke mig, du har fået klædt din bil i sommerklæ’r nu 🙂

  Rejen, Jeg tror, det er kommet for at blive 🙂

  Inge, Nu skal I ikke blive overmodige. Vi kan stadig forvente nattefrost 😉

  Anette, Cyklisten overlevede i hvert fald. Men jeg tror ikke, han har undgået alvorlige indre kvæstelser. Ulykken så meget voldsom ud. Desværre er vores lokalavis holdt op med at skrive politisager for ugen, der gak. Så man går i uvished om, hvordan den forulykkede har det.

  Rigtig god dag til jer 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *