På toppen af Valby Bakke

Jeg kommer altid til at tænke på ‘Pelle Erobreren’, når jeg står hér – på toppen af Valby Bakke. Det er mange år siden, jeg har læst bogen, men mener at kunne huske, han flyttede fra de københavnske brokvarterer til Valby, hvor han efter en dags endt arbejde sad på bakken og kiggede ind over København.

Frbg Have
Frederiksberg Have

Mandag nød vi Frederiksberg Have. I går var vi på tur i Søndermarken på den anden side af Roskildevej.

Alle

Det er længe siden, jeg har været i Søndermarken. Jeg kom der meget med Rufus, som yndede at møde flokken af legekammerater på området, hvor hundene må løbe løs.

Bro

Teddy er helt anderledes. Han gider ikke social leg i flok. Desværre. Han vil hellere på opdagelse og finde spændende steder. Gerne steder inkluderet vand som ilder, springvand bølger ved hav og fjord mv.

Fiskere

Kilder, springvand og små søer er der i Søndermarken. Det er helt vidunderligt, at der i denne oase er alt, man kan ønske sig af dejlige naturoplevelser.

Stengærde

Lige som i Frederiksberg Have er der i Søndermarken indkig til Zoo.

Teddy

Vi skal til at komme her meget oftere

Dette indlæg blev udgivet i Natur. Bogmærk permalinket.

3 Responses to På toppen af Valby Bakke

 1. Madame skriver:

  Billedet af børnene, der fisker, er helt vidunderligt! Sikke en oase du og Teddy har nær ved, hvor i bor. Og hunde er nok lige så forskelige som mennesker, hvor det heller ikke er alle, der er til sociale sammenkomster 🙂

 2. Fruen i Midten skriver:

  På sin vis er det vel nemmere med en hund, der ikke er særlig socialt anlagt? Jeg tror ikke, jeg nogen sinde har gået i (på?) Søndermarken. Der ser virkelig dejligt ud. Ja, billedet af de fiskende unger er aldeles skønt 🙂

 3. Lone skriver:

  Madame, De var så kære de små, som fiskede haletudser 🙂
  Hihi – jeg tror, du har ret i, at hunde ligner så forskellige som os mennesker 🙂

  Fruen i Midten, Jo det er det faktisk, hvis jeg skal være ærlig 🙂 Men jeg nød at se på hundenes leg med hinanden, da jeg havde min forrige.
  Søndermarken er mere upoleret end Frederiksberg Have – mere naturlig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *