Er der noget,

… jeg kan bruge lang tid på, er det borddækning. Nu skal jeg jo ikke bruge tid på madlavning, når vi inviterer til gæstebud. Det sørger husbond for. Men borddækning kræver også sin mand/kvinde.

Vi har 3 spisestel at vælge imellem. Det “fine” med guldkant og blomstermønster, det hvide, helt enkle og det rustikke, hvor overfladen nærmest er sandkorn. Der skal tages stilling til, hvilken dug, stel og hvilke glas, der skal anvendes. Anderledes vaseMen det mest spændende er dekorationen med blomster/frugter og lysestager. Jeg hælder mest til det dramatiske med høje 7-armede kandelabre. Oftest bliver det dog til små fyrfadslys spredt ud over bordet. Fyrfadslysene kan sættes i udhulede halve appelsiner, grapefrugt mv. 

Nu har jeg lige fundet en god idé i et ugeblad. – Peberfrugter som vaser. Det er en sjov og anderledes dekoration. Hér med røde peberfrugter til røde tulipaner. Man skærer toppen af, udhuler frugterne og binder herligheden sammen med et bånd. Her er der brugt sejlgarn. Der skal jo egentlig ikke så meget til for at få et anderledes resultat.

Jeg har også taget denne idé op ovre fra Sister Bonde. Endnu har jeg ikke haft lejlighed til at dekorere mine 2 vinkartoner. Men det skal bestemt også prøves af. Det er en rigtig god idé.

Nu er det St. Bededagsferie. Vi tager på landet inden længe.

Rufus og jeg er lige vendt hjem fra vores morgentur. Vejret tegner godt. Det er køligt men sikkert varmt i en solkrog, hvor jeg vil forsøge at få lidt farve på de blege lemmer. For pokker hvor jeg trænger til solenergi.

Rigtig god St. Bededagsferie 🙂

Sumpen

Dette indlæg blev udgivet i Weekend. Bogmærk permalinket.

4 Responses to Er der noget,

 1. conny skriver:

  Hvilken sjov ide med peberfrugter! Du har en gave i og med at kunne finde på flotte borddekorationer. Mine borde ligner vist mest min mors traditionelle med et par stearinlys og måske en tilfældig blomst. Måske fordi jeg glemmer at tænke på det før i sidste øjeblik.
  Hav også en god miniferie – med perfekt vejr til hundeluftning og andre udendørs aktiviteter.

 2. Hege skriver:

  Det ukebladet har jeg også, enda jeg bor her i Norge. Jeg har gjemt det for å benytte meg av ideene en vakker dag.

  Bededagsferie? Sånt noe har ikke vi i Norge. Det burde vi vel innføre, synes jeg.

 3. Madame skriver:

  Ang. dit forrige indlæg, så er nye version af WordPress mere sikker end den gamle, siger min husbond, som fik hacket sin og måtte have hjælp til at få sin gamle blok opgraderet, da udbyderen havde lukket hans blog. Capac har også lige været tvunget til det samme.

 4. Lone skriver:

  Conny og Hege:
  Ja, jeg syntes også peberfrugter som vaser er en sjov idé. En mindre god idé, som jeg engang afprøvede, var efeuranker jeg havde lagt ned gennem bordet på en hvid dug. Da gæsterne kom, myldrede det rundt med kryb på dugen, som havde siddet under bladene.

  Madame:
  Det samme er sket for mig. Min var også blevet hacket, og jeg måtte have hjælp til at genopstå.
  Har du fået opgraderet til den nye version?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *