Bag et sort forhæng hørte jeg lyde

Jeg skubbede forhænget til side og trådte ind i et stort, mørkt rum.
Det var udstillingen, Everything you can think of is true – The dish ran away with the spoon, i Det Kongelige Bibliotek, som jeg stod midt i. Husbond kom ind i mørket efter, han var færdig med at se Jacob A. Riis’ billeder. Vi var begge blændet efter at have gået fra lyse rum og ind i total mørke.

Everything you can think of is true er en udstilling af billedkunstneres (fx Oluf Høst) og forfatteres (fx Karen Blixen) skitser. De er udstillet i små tableauer, som kunne ses gennem nogle glughuller. Det hele iscenesat af den amerikanske multikunstner, Robert Wilson.

Det store udstillingslokale, man træder ind i, var kulsort – kun oplyst af ca. 50 røde gynger.
Man famler sig frem i blinde og bliver så opmærksom på glughullerne i væggene. I hvert vindue er udstillingstableauerne, som hver især overrasker.

Det var meget spændende og bestemt et besøg værd.

 

Dette indlæg blev udgivet i Kunst. Bogmærk permalinket.

3 Responses to Bag et sort forhæng hørte jeg lyde

 1. Madame skriver:

  Det lyder spændende, Lone! Vi burde jo være gået derind i går, hvor vi alligevel var i København – jeg ville også gerne have oplevet Jacob Riis-udstillingen.
  Jeg må nok nøjes med at klappe et par heste i dag 🙂

 2. Anita skriver:

  Det lyder som en udstilling lige efter mit hovede 🙂

 3. Lone skriver:

  Madame, Jeg ville foretrække at se billederne i en bog.
  Der var rigtig mange, som det var for anstrengende at gå rundt og dvæle ved.
  Jeg kunne også godt have tænkt mig at klappe en hest i dag. Det er for længe siden, jeg har gjort det :o)

  Anita, Udstillingen varer til hen i april måned. Så det kan sagtens nås :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *